Dünya 10.08.2017 08:00

Afganistan'dan Batı ülkelerine vagon vagon eroin

Özbekistan KGB'sinin başına 2 milyon dolar ödül koyduğu Özbek muhalif yazar Osman Haknazarov'un, "Özbekistan sermayelerini yurt dışına taşıyanların önde gelenleri kimdir?" başlıklı makalesinde tren yolu ile Afganistan ve Özbekistan'dan yola çıkıp Batı ülkelerine eroin transferi yapıldığı bilgisi yer aldı.
Afganistan'dan Batı ülkelerine vagon vagon eroin

Üstelik makalede; Rus istihbaratı dosyalarında bu ticaretin merhum Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un bilgisi dahilinde ve Özbekistan milli istihbarat teşkilatı başkanı Rüstem İnayetov emriyle Batı ülkeleri istihbaratı iş birliği ile yapıldığı yazılıyor. Bir diğer şaşırtan iddia ise; Özbekistan Milli İstihbarat Teşkilatı eski başkan yardımcısı Şühret Gulamov’un Afganistan’dan demiryolu ile  Özbekistan’a geçen treni bizzat kontrol ettiği, vagon başına rüşvet aldığı ve Kazakistan ile diğer ülkere eroin transferi yaptığıydı.

Makalede ayrıca, Özbekistan’dan gelen Afgan trenlerin Kazakistan topraklarından da güvenli olarak geçmesi için ABD ve diğer batı ülke müşterilerinin Kazakistan hükümetine 2 milyon dolar rüşvet verdikleri iddiası da var. 

 Öte yandan bu bilginin Rus istihbaratı dosyalarında olduğu ve Putin’in İslam Kerimov’un yüzüne açıkça “Gafur Rahimov zamanında ayda Afgan eroini dolu 3-4 vagonu Özbekistan’dan transfer ediliyordu, sizin sayenizde şu anda ayda 20 tane vagon transferi yapılıyor” sözlerini söylediği belirtildi. 

ABD’YE PARA AKTARIMI

Özbekistan’da ve Orta Asya’da tanınmış anonim analitik yazar olan Özbekistan KGB’sinin başına 2 milyon dolar ödül koyduğu ve bir türlü yakalayamadığı Osman Haknazarov, babası İslam Kerimov öldükten sonra akıbeti bir türlü belli olmayan Gülnare Kerimova’nın yurt dışına 5 milyar dolar, Özbekistan eski istihbarat teşkilatı başkan yardımcısı Şöhret (Şühret) Gulamov’un ise ABD’de Özbekistan Büyükelçisi olarak görev yapan ağabeyi Bahtiyar Gulamov aracılığıyla tam 149 milyar 300 milyon dolar para aktardığına dair belgelerin sunulduğunu yazdı.  

Özbekistan merhum lideri İslam Kerimov’un büyük kızı Gülnare Kerimova ve Gulamov ailesinin Özbekistan’dan yurt dışına aktardıkları dudak uçuklatan miktardaki mal varlıklarını teşhir eden makalesi büyük yankı uyandırdı. Haknazarov’un makalesinde en ilgi çeken ayrıntı ise Rus istihbaratı arşivlerindeki dosyalara göre Gulamov’ların bu parayı Afganistan’da yapılan uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri bilgisi. 

Osman Haknazarov’un “Özbekistan sermayelerini yurt dışına taşıyanların önde gelenleri kimdir?” başlıklı makalesinde şu ifadeler yer aldı: 

“Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un büyük kızı Gülnare Kerimova’ya finansal suç davasıyla Özbekistan Başsavcılığı tarafından açıklanan rapor sonrasında Gülnare Kerimova’nın yurt dışına taşınmış mal varlıkları hakkındaki iddialar toplumsal tartışmalara sebep olmuştur.

Özbekistan Cumhuriyeti Savcılığı açıklamasında Gülnare Kerimova’nın yurt dışına taşınmış varlıkları 3 milyar 800 milyon dolar tutarında olduğu iddia edilmiştir. Ama bizim bilgilerimize göre bu rakam 5 milyar dolar civarındadır. Şunu söylemek lazım ki, Gülnare Kerimova’nın yurt dışına sermaye taşıyan liderlerden biri olduğu kesindir. Ve gerçek rakamlar toplamda yaptığı işlerin yüzlerce katıdır.

Şühret Gulamov ise Özbekistan’ın en zengin insanlarından sayılmaktadır. Bu yılın temmuz ayında iş gezisi sebebiyle Taşkent’e gelen Rusya’nın istihbarat görevlileri, Özbek yargıçlarına bazı delillerle beraber Özbekistan milli istihbarat teşkilatı eski başkan yardımcısı Şühret Gulamov hakkında yurt dışına özelikle ABD ve diğer ülkelere havale edilmiş 149 milyar 300 milyon dolar hakkında belgeler sundular. Bu paraların çoğunluğunun Şühret Gulamov’un ABD’de bulunan Özbekistan büyükelçiliğinde elçi görevinde çalışan ağabeyi Bahtiyar Gulamov vasıtasıyla Amerikan bankalarına yatırıldığı bilgisi verilmiştir.

TRENLE KAZAKİSTAN VE DİĞER ÜLKELERE UYUŞTURUCU TRANSFERİ

Şühret Gulamov ve Bahtiyar Gulamov hakkında Rusya’nın milli istihbarat arşivlerinde bulunan dosyalar şunu kanıtlıyor ki Gulamov ailesi elde ettikleri paralarının çoğunluğunu Afganistan’dan uyuşturucu ticaretinden elde ediyorlardı ve bu para transfer bilgileri eski Sovyetler Birliği devletleri ve ayrıca Avrupa Birliği devletlerine sızdırılmıştır.”

Osman Haknazarov’un, Özbekistan’dan gelen Afgan trenlerin Kazakistan topraklarından da güvenli olarak geçmesi için ABD ve diğer batı ülke müşterilerinin Kazakistan hükümetine 2 milyon dolar rüşvet verdiklerini iddia eden yazısında, 

 “Rusya milli istihbarat teşkilatı dosyalarında şöyle bir bilgi geçer; Şühret Gulamov narkotik cinayetini Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Özbekistan milli istihbarat teşkilatı başkanı Rüstem İnayetov emriyle ve üstelik batı ülkeleri istihbaratı iş birliği ile yapılmıştır.

Şühret Gulamov transit olarak Afganistan’dan demir yolu ile Özbekistan topraklarına geçen trenlere kendi bizzat kontrol altına alıyordu ve her vagondan 2.000.000.USD(ABD doları) olmak üzere rüşvet alıyordu ayrıca ayda iki kez geçen vagonların Kazakistan ve diğer ülkere eroin transferi yapıyordu” yazıyor.

“İSLAM KERİMOV’UN ONAYI İLE UYUŞTURUCU TİCARETİ”

Haknazarov, bu ticaretin Özbekistan Merhum Lideri İslam Kerimov’un bilgisi dahilinde olduğunu belirtti:

“Şühret Gulamov ve onun ekibi Özbekistan’ın Sulhanderya ilinin Uzun ilçesindeki gizli bir fabrikada Özbekistan menşeili eroin üretmişlerdir ve kendi malı tükendiği zaman Şühret Gulamov’un Kırgız generali meslektaşı ve gizli iş ortağı Hursant Asanov’dan Kırgız eroinini elden satın alıyordu. Gulamov ve Asanov iş birliği hakkında başka bir yazıda okuyucuları aydınlatacağız. Bizim hesaplarımıza göre Özbekistan Milli İstihbarat Başkan yardımcısı Şühret Gulamov’un eroin alışverişinden ve sevkiyatından kazandığı para ortalama 1 milyar dolar civarındadır.

Şunu da özetlemek istiyorum ki General Şühret Gulamov bu işler için kendi bizzat Özbekistan’ın merhum cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a hesap verirdi ve uyuşturucu ticaretini İslam Kerimov’un onayı ile yapardı.

İSLAM KERİMOV’UN UYUŞTURUCU TİCARETİ İLE İLGİLİ İLK ADIMLARI

16 Şubat 1999 patlamaları sonrası Milli İstihbarat Başkanı General Rustam İnayetov, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a sadık olduğunu göstermek amacıyla cumhurbaşkanına özel korumalarını (3000 kişilik koruma ekibi) kaldırması ve yeni bir ekip kurması teklifinde bulunmuş ve İslam Kerimov bu teklifi memnuniyetle kabul etmiştir. Fakat Kerimov, ‘Bu ekibin maaşlarını ve sürekli silahlandırılma masraflarını nereden karşılayacağız?... diye sormuş, Milli İstihbarat Başkanı General Rustam İnayetov kurnazca şakayla ‘kirli gelir kaynaklarımız var; vagonlardan yararlanabiliriz” demiş ve sonra İslam Kerimov’a Afganistan’dan gelen eroin sevkiyatında para kazanılacağını ondan sonra yerli eroin üretimi yaparak bu işleri halledeceğini söylemiş; ve üstelik bu masrafların devlet bütçesine hiçbir zarar vermeyeceğini söylemiş.

İslam Kerimov önce bu teklifi düşünüp büyük devletlerin bu işler hakkında bilgisi olacağından endişelenip reddetmiş ama general bu işlerin mutlaka gizli yapılacağını ve kesinlikle Milli İstihbarat Teşkilatı’nın özel mahremiyetinde saklanacağını ve bu işlerin yönetimini generalin öğrencisi, onun yardımcısı Şühret Gulamov’a vereceğini söylemiş ve ayrıca Şühret Gulamov’un Afganistan sınırı konusunda ve gümrük işleri konusunda uzman olduğunu belirtmiştir; böylelikle uyuşturucu ticareti General Şühret Gulamov’un zimmetine verilmişti. Önce gelir uyumu çok fazla değildi çünkü Rustam İnayetov ve Şühret Gulamov sadece Afgan eroininin transiti ticareti ile uğraşıyordu ama iki yıl sonra kendilerine ait haşhaş yetiştirme fideliğini yaptırdılar ve eroin üretimini Özbekistan sınırları içinde yapmak için (Sulhandariya ilinin Uzun ilçesinde) eroin üretim fabrikalarını kurdular.

Başlangıçta Gulamov ve İnayetov Özbekistan cumhurbaşkanı korumalarının masrafları için ayda 1-2 milyon dolar kadar para harcadılar. Uyuşturucu ticareti geliri artmasına rağmen korumalar için yapılan masraflar 2 milyon dolardan fazla artmadı. Rustam İnayetov ve Şühret Gulamov kendi aralarında uyuşturucu ticaretinden oluşan gelirleri paylaştılar. Gulamov’un milli istihbarat teşkilatı yardımcısı görevine atanması ve İslam Kerimov’un güvenini kazanmasıyla 38-40 milyon dolar bu arada Gulamov’un yurt dışında bulunan banka hesabına havale edilmişti.”

“PUTİN, KERİMOV’UN YÜZÜNE SÖYLEMİŞTİ”

Haknazarov makalesi şöyle devam etti: “Özetlersek; Afganistan’dan sevk edilen uyuşturucu maddelerinin sahipleri daha önceleri yer altı dünyasında krallık yapmış Gafur Rahmov’du. Gafur Rahimov o dönemde sadece 3 yada 4 vagonda sevkiyat yapıp eroini Kazakistan ve Rusya’ya gönderirdi. Bundan sonra eroin işinde Şühret Gulamov Orta Asya eroin ticaretinin kralı oluyordu ve dolayısıyla bu bölgenin en zengini oldu.

Bir de şunu belirtmek istiyorum; 2006 yılı aralık ayına kadar Orta Asya uyuşturucu sevkiyatı babası Türkmenistan’ın merhum cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov’du ve 2 milyon dolar Afgan vagonularından gelen vagon başına pay Türkmenistan cumhurbaşkanı Niyazov’un vefatı ile daha sonra Orta Asya narkotik mafyası uyuşturucu malzeme sevkiyatının kontrolü Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a geçmiş oldu. İslam Kerimov’la Gulamov’un ortaklığıyla başlayan uyuşturucu sevkiyatı ile kazanılan paralar, 2007’den itibaren hesaplandığında milyar dolarlar sınırını geçmişti.

İslam Kerimov’un uyuşturucu ticareti ile alakası olduğundan tüm eski Sovyet Cumhurbaşkanlarının haberi vardır. Ama hiçbirisi, İslam Kerimov’un düşmanları bile bu konuda sesini çıkarmazdı. 2004 şubat ayında İslam Kerimov ve onun meslektaşı olan Putin arasındaki kavga sonrasında Putin İslam Kerimov’a uyuşturucu ticareti ile bağlantısı olduğunu yüzüne açıkça söylemiştir. Putin,  İslam Kerimov’a “Ben senin hakkında çok şey biliyorum” diyerek şunu söylemiş; “Gafur Rahimov zamanında ayda üç ya da dört Afgan eroin vagonu Özbekistan’dan transfer ediliyordu, sizin sayenizde şu anda ayda yirmi tane vagon transferi yapılıyor”

Rusya istihbaratı Özbek meslektaşlarına Şuhrat Gulamov tarafından yurt dışına havale edilip banka hesaplarına yatırılmış 149 milyar 300 milyon dolar konusunda delil getiriyor.”

“Abd ve bazı batı Ülkeleri uyuşturucu ticareti güvenliğini rüşvetle sağlıyordu”

Osman Haknazarov şöyle devam etti: 

"Şühret Gulamov’un kazandığı paraları hesaplandığında ortalama aylık 40.000.000 USD (ABD doları) ve yılda 500.000.000 USD (ABD doları) civarında olduğu anlaşılmıştır. Üstelik Özbekistan’dan gelen Afgan trenleri Kazakistan topraklarından da güvelik altında geçmesi sağlanması için ABD ve diğer batı ülke müşterileri Kazakistan hükümetine de 2.000.000 USD (ABD doları) şeklinde rüşvet veriyorlardı. Kazakistan milli istihbarat teşkilatı eski başkanı Rahat Aliyev ve Kazakistan Cumhuriyeti eski başbakanı Karim Masimov bu transferin sorumlusudurlar.

Özbekistan narkotik trafiği konusunda şunu da belirtmek istiyorum ki; Özbek milli istihbarat teşkilatı başkan yardımcısı Şühret Gulamov Afganistan’dan geçen vagonlardan başka kendine ait olan iki ya da üç tane daha vagon ekliyordu ve bu olay iki yılda bir kez muhakkak yapılırdı. Özbekistan tarafı vagon transferi için Kazakistan ve Rusyalı meslektaşlarına parasal ödemelerini aksatmadan yaparlardı.” ifadeleri yer aldı. 

Rustan inayotov’un iş imparatorluğu ve onun girişimci köleleri hakkında

Özbek milli istihbarat teşkilatı başkanı Rustam İnayatov’un serveti bizce 70 milyar dolar civarındadır. Rustam İnayetov’un gelirinin temeli narkotik uyuşturucu trafiği ve usulsüz Özbek altınını ve renkli metal ürünlerini yurt dışına çıkartması, Özbekistan’daki iş adamlarına ve fabrikalarına sürekli baskın yapılması neticesinde onlardan çok miktarda rüşvet alınması ile elde edildiği tespit edilip Rusya milli istihbarat dosyalarına kaydedilmiştir. Ayrıca sahte ihaleler ile devletin varlıklarını zimmetine geçirmiştir. Rustam İnayetov’un tüm geliri devlet sermayelerini gasp etmek ve sahte ihalelerde kazanmak yoluyla oluşmuştur.

Örneğin Özbekistan hava yolları , Özbekistan demir yolları ve Özbekistan neftgaz şirketleri de Rustam İnayetov’a çok miktarda rüşvet ödemişlerdir. 2013 yılında İnayetov’un BF petrol şirketi hiçbir sebep göstermeden petrol üretimini durdurmuş ve dolayısıyla petrol piyasasında suni karaborsa oluşturmuş. Bu olaydan sonra Özbekistan hava yollarının faaliyetlerinin bozulmasından endişelenen Özbekistan hükümeti jet yakıtı için ek kotası ayırmış ve bundan yararlanan BF petrol şirketi hemen normal döviz kuru değil sokak döviz kuru üzerinden iki kat fiyata devlete petrolünü satmıştır. Şimdi yeni seçilmiş Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev bu olaylar hususunda suç davaları açtırmıştır. İnayetov, Başsavcıya şu anda baskı yapıp bütün suçları Özbekistan hava yolları genel müdürünün üzerine yıkması için zorluyor. 

İnayetov’un adamı Pulatov’un kızının düğünü 10 milyon dolar!

Rustem İnayetov’un en iyi adamlarından birisi Saken Pulatov’dur. Saken Pulatov denilen şahıs Rustem İnayetov’un komşusuydu ve güvenini kazanmıştı. Saken Pulatov denilen kişi Rustem İnayetov’a şöyle bir teklifte bulundu; “Özel işleri için Özbekistan devlet demir yolları lokomotiflerinden kullanmayı teklif etti. Başka deyişle  Saken Pulatov’un tavsiyesi ile özel vagonlara devlet tren vagonlarını da ekleyerek sevkiyattan iyice para kazanmasını sağlattı. 12 – 20 Ağustos aralarında Saken Pulatov kızının düğününü beş yıldızlı Hyatt Regency Otel’de yapıyor ve bu düğün dokuz gün boyunca sürüyor. Düğün yemekleri için dünyanın en ünlü aşçıları davet ediliyor. Sadece masrafı anlamanız açısından şunu söyleyeyim; Rus aşçısı Rinat Agzanov günlük 10 bin dolar  ücret alıyor. Düğün için 10 milyon dolar masraf yapılmıştır. Dikkat edin 10 milyon dolar İnayetov’un ailesine ait olan düğün masrafı değil, bu onun sadık basit bir adamının masrafıdır.

Saken Pulatov, sürekli Rustem İnayetov’a usulsüz yollarla altın ve renkli metal sevkiyatı ile ticaret yapması konusunda ısrar ediyordu ve 2015 yıl mart ayında 2 tane Türk nakliye tır kamyonuna bakır külçeleri altında gizlenmiş şekilde yüklenmiş altınları Taşkent’ten İstanbul’a yola çıkarttırmış. Bakırlar arasında gizlenen Özbek altını Amerikan uyduları tarafından tespit edilmiş, tırlar Türkiye sınırına gelince araştırma yapılarak gizlenen altınlar bulunmuş. Sonuçta 35 bin kg altına el konuluyor. Böylelikle İnayetov’un kirli sevkiyatı ortaya net bir şekilde çıkmış oluyor.

Rustam İnayetov'un yeni ortaklarından biri Mirebrar Usmanov'dur. Mirebrar Usmanov Özbek milletinin tüm gıda olaylarını kontrol ve baskı altında tutarak çete faaliyeti yürütmektedir. Tam anlamıyla gıda mafyacılığı yapmaktadır.

Mirebrar Usmanov Özbekistan'da yaptığı bu kirli gıda faaliyetlerinden dolayı 40.000.000.000 USD (ABD Doları) servet sahibi olmuştur. Mirebrar Usmanov yurt dışından gelen dövizleri kendisi bizzat organize ederek serbest piyasaya sürerek 2 kat gelir elde ediyor. Rustem İnayetov ve Mirebrar Usmanov tüm ülkenin gıda sektörünü ellerine almışlardır. Son zamanlarda Mirebrar Usmanov denilen kişi Rustem İnayetov desteği ile yerli girişimcileri baskı altına almaya başlamıştır. Ve hususen 2015'te Kıbray ili Mayskoye ilçesinde bulunan tavuk çiftliği müdürü Tahir Yusuf Haceyev'i Asaka Bank'tan büyük miktarda kredi almasına zorlamıştır.

Tavuk çiftliğinin hiçbir krediye ihtiyacı yokken milli istihbarat başkanı emiriyle firma krediye bulaştırılmıştır. Bu ve benzeri pis işlere yasa dışı yollarla Asaka Bank genel müdürü Kahraman Aripov da dahil olmuştur; onların el birliği ile hazırlanan plan boyunca Tahir Yusuf Hacayev'den alınan kredi faizlerinin hemen ödenmesini talep etmişler. Daha sonra buranın 29.000.000.000 Özbek Som’una özelleştirmesini talep etmişler ama aslında tavuk çiftliğinin parasal değeri 350.000.000.000 özbek somudur.

Müdür Tahir Yusuf Hacayev borcunu fabrikanın bir kısmını satarak ödemeyi teklif etmiş, böyle bir tavırdan öfkelenen Rustam İnayetov ise Tahir Yusuf Hacayev'in yok edilmesi kararını vermiştir. Bu sebeple bir plan yapıp Taşkent'te düzenlenen düğünde Tahir Yusuf Hacayev'i zehirlemişlerdir ve müdür bey vefat etmiştir.

Müdür beyin ölümünden sonra tesisin faaliyetleri durmuş ve sonrasında planlandığı gibi yumurta ve tavuk fiyatları aniden yükselmiştir. Bu yılın mayıs ayında İnayetov ve Usmanov çetesi ihracattan büyük paralar geleceğine dair cumhurbaşkanı Şevkat Mirziyayev'e vaatte bulunmuşlardır. Bu arada et ürünlerinin ithalatı yasağının kaldırılması konusunda cumhurbaşkanına ısrar etmişler ve başarılı olmuşlardır fakat bu konuda imzaladığı karar sonunda cumhurbaşkanı derin bir kaygı duymuştur.

Ertesi gün İnayetov ve Usmanov çetesi Afganistan’la Pakistan’la ve Hindistan’la milyonlarca dolarlık sözleşmeler imzalıyor bütün bölgelerden et ürünlerini satın alıyorlar.

Ve sonuçta Özbekistan’da et ürünleri ve fiyat artışı oluyor. Şimdi cumhurbaşkanı hükümeti et ürünlerinde fiyatlarının düşürülmesinde başarısız oluyorlar. Cumhurbaşkanı et ürünleri konusunda imzalanan kararı iptal edilebilirdi ama yabancı ortaklardan İnayetov ve Usmanov çetesi 350.000.000 USD(ABD doları) avans almışlardı ve sürekli yeni cumhurbaşkanını ikna etmeye çalışıyorlardı.

Şunu söylemekte fayda var ki Özbekistan da bir iş yapmak için maliyeci, iktisatçı, pazarlamacı olmana gerek yok gaspçı ve dolandırıcı olman yeterlidir. Cumhurbaşkanı bu hırsızlıklardan haberi olsa da onlara suç davası açılmasına acele etmiyor çünkü cumhurbaşkanı önce yurt dışına taşınmış mal varlıklarının iade edilmesini istiyor. Ve bu meselede samimi çaba gösteriyor.

MERKEZİ BANKA BAŞKANI FAYZULLAH MULLACANOV NE SEBEPTEN VEFAT ETMİŞ?

Fayzullah Mullacanov'un şeker hastalığı vardı ve tansiyonunun yükselip yaşamını yitirdiği söylendi; bu ölümün altında bilinmeyen sırlar da var. Bu yılın mart ayında cumhurbaşkanı memurları merkezi banka başkanı Fayzullah Mullacanov'a  ait onun 30.000.000.000 USD (ABD doları) yurt dışına gönderdiği paralarının Özbekistan’a iade edilmesi hakkında isteklerini bildirmişlerdir. Üstelik kirli işlerle ilgili dosyalarını banka başkanına ibraz etmişlerdir.

Bunlardan haberi olunca Fayzullah Mullacanov'un sağlığı fenalaşıyor ve ölümünden sonra yapılan cinayet dosyaları oğlu Abdulmacit Mullacanov'a verilmiş. Fayzullah Mullacanov'un kaçırdığı paralar oğlundan ve ailesinden geri istenmiştir. Benzer bir durum eski maliye bakanı Rustam Azimov'ada da yaşanmıştır. Ve yurt dışına kaçırdığı 50.000.000.000 USD (ABD doları )şimdiki cumhur başkanı geri istemiştir. Özbekistan devletinin paralarını çalan iş adamı ve devlet adamı görüntülü bu mafyalarına yurt dışı çıkış yasakları konulmuş ve bu paraları iade etmedikçe yurt dışına çıkmaları mümkün gözükmemektedir. Özbekistan sermayelerinin yurt dışına taşıyan liderler listesine dönelim. 

Özbekistan yeraltı kaynakları ;

Eski cumhur başkanı İslam Kerimov listemizin hırsızlıkta birinci lideridir. Bizdeki rakamlar her türlü yollarla Özbeklerin altını, uranyumu, narkotik trafiği, gaz ithalatı, petrol ithalatı, renkli metal ithalatı, Özbek araç ithalatları ile tam olarak yurt dışına 196.000.000.000 USD ( ABD doları) para çalınarak taşınmıştır.

-Bu rakamdan 149.300.000.000 USD (ABD doları) eski milli istihbarat yardımcısı Şühret Gulamov alarak ikinci sıraya oturuyor

-Üçüncü sırayı 90.000.000.000 USD (ABD doları) ile eski senatör demircilik ve demir dışı metallar sanayileri fabrikası genel müdür Nikolay Kuçerski alıyor ve kendisi şimdi Moskova’da sığınmacı olarak yaşıyor

-Dördüncü sırayı 70.000.000.000 USD (ABD doları) la Özbekistan milli istihbarat teşkilatı Rustam İnayatov alıyor

-Beşinci sırayı 50.000.000.000 Usd (ABD Doları) la Özbekistan vergi bakanlığı bakanı Botir Parpiev alıyor

-Altıncı sırayı 50.000.000.000USD ( ABD doları) la eski maliye bakanı Rustam Azimov alıyor.

-Yedinci sırayı 40.000.000.000USD ( ABDdoları ) la Mirabror Usmanov alıyor

-Sekizinci sırayı 30.000.000.000 ( ABD doları) la eski merkez bankası başkanı Fayzullah Mullacanov alıyor

-Dokuzuncu sırayı 12.000.000.000 USD (ABD doları) la görevinden alınmış ,albay eski milli istihbarat başkanı müsteşarı Hayat Şarifhocayev alıyor

-Onuncu sırayı 8.000.000.000 USD (ABD doları ) la Hayat Şarifhocayev'in kardeşi oda görevinden alınan albay eski milli istihbarat başkanı müsteşar yardımcısı Cevdat Şarifhocayev'dir.

İşte size Özbekistanın büyük hırsızlarının tam listesi ………

Gördüğünüz gibi İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnare Kerimova, 5.000.000.000 USD (ABD doları)lık serveti ile top on listesinde bile yer alamadı.

Unutmadan bir not daha; 10 sene evvel milli istihbarat başkanı yardımcısı Şühret Gulamov'un uyuşturucu ticareti ile uğraştığını bahsettiğimizde bize "iftiracı dedikoducu" demişlerdi ama şu an eski mili istihbarat teşkilatı başkan yardımcısı Şühret Gulamov hapisteyken hep bu olayları itiraf etmiş ve onun sorgulanması hala devam etmektedir. Şunu da özetlemek istiyorum ki bu yılın temmuz ayında Özbek kökenli Rusya derin oligarşisi Alişer Usmanov ve Rustam İnayatov'un kirli işleri hakkında araştırma yapılması konusunda kendi ekibine emir vermiştir. "