Magazin 20.10.2020 04:56

AİLE HÜKÜMETİ'NİN SEVİMLİ MASKOTU "GARİP"!

Yapımını RNK Prodüksiyon'un, yapımcılığını Mehmet Yıldırım'ın, başrollerini Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora'nın paylaştığı, senaryosunu Seçil Çömlekçi'nin, yönetmenliğini ise Burak Demirdelen'in üstlendiği  "Aile Hükümeti" adlı komedi filmi 9 Ekim'de vizyona girdi.
AİLE HÜKÜMETİ'NİN SEVİMLİ MASKOTU

Geçtiğimiz yıl Çanakkale Assos’ta çekimleri gerçekleşen Aile Hükümeti’ne konuk oyuncu olan sevimli eşek Garip adeta setin maskotu oldu.Filmde Aslıhan Malbora’nın köy meydanında gerçekleşen sahnesine eşlik eden Garip, oyuncuların ve set ekibinin sevgilisi oldu.

Vizyona girdiği 9 Ekim’den bu yana seyircisini güçlü mizah diliyle kahkahaya boğan Aile Hükümeti, köy öğretmeni Salih’in akraba evliliklerine karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Filmde Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora’ya; Nail Kırmızıgül, Mehmet Yıldırım, Rıza Akın, Lale Başar, Gülhan Tekin, Gürsu Gür, Metin Yıldız, Deniz Özerman, Ali Rıza Tanyeli ve Kıvanç Baran Arslan gibi usta oyuncular eşlik ediyor.

Filmin konusu; Elaldı köyüne öğretmen olarak atanan Salih, köyün güzeller güzeli kızı Zeynep’e aşık olur. Köyde akraba evliliklerine sıkça rastlandığından Zeynep’i bir başkasına vermesinler diye Ankara’ya Aile Bakanlığına düzenli olarak dilekçeler yazar. Aile Bakanlığı da köydeki aile hayatıyla ilgili sorunları çözebilmek adına bir proje hazırlar. Projeye göre herkes resmi nikah kıyacak, akrabası ile evlenmeyenler oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır. Salih köylüleri bir araya toplayıp, evlenmeleri uygun olan adayları listeler. Bu listeye göre herkes sevdiğinden ayrı düşmekle kalmaz, yakın arkadaşlarının sevdalılarıyla eşleşir ve işler daha da karmaşıklaşır.