Halkbank web
Ekonomi 28.09.2022 07:00

Akman Holding'ten sözleşmeli tarıma destek

Akman Holding, Türkiye'nin köklü meyve suyu markası Ersu'ya yapacağı modernizasyon yatırımıyla birlikte tarım istihdamına da ciddi destek verecek.
Akman Holding'ten sözleşmeli tarıma destek

Akman Holding, Türkiye’nin köklü meyve suyu markası Ersu’ya yapacağı modernizasyon yatırımıyla birlikte tarım istihdamına da ciddi destek verecek. Toplam 58 milyon TL değerindeki yatırımın ardından binden fazla tarım işçisinin istihdamının sağlanacağını söyleyen Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman “Ersu üretim tesislerindeki modernizasyon sonrası meyve alımlarını ve üretimini arttıracağız. Sözleşmeli tarım ile atıl tarım alanlarını üretime ve işlenmiş gıda endüstrisine kazandıracağız” dedi.

Gıda, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Akman Holding, çiftçi istihdamına da destek oluyor. Türkiye’nin ilk meyve suyu markalarından olan Ersu’yu yeniden pazar lideri yapmak üzere sermaye artırımına giden Akman Holding, yeni modernizasyon yatırımıyla birlikte binden fazla tarım işçisinin de istihdamını sağlayacak. Ersu üretim tesisinde yapılacak modernizasyon kapsamında meyve alımlarının tonajları arttırılacak, üretim ve ihracat kapasiteleri yükseltilecek.

Türkiye’de aile şirketi olarak hiç el değiştirmeden kalan ve bugünlere gelebilen Ersu Meyve Suları fabrikasının modernizasyonu için yüzde 300 oranında sermaye artırımına giden Akman Holding, bunun için 58 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sözleşmeli domates ekimi 80 bin tona çıkacak

Yatırıma start vermek için hazır olduklarını belirten Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, sermaye artırımının onaylanmasını beklediklerini söyledi. Onayla birlikte akabinde yatırımı hayata geçireceklerini belirten Akman “Ersu fabrikası, Türkiye’de yetişen tüm meyveleri işleyebilen, meyve suyunu, meyve konsantresini ve meyve püresini üretebilen ve ambalajlayan entegre bir tesis. Yatırımla birlikte konsantre üretiminde yüzde 10, meyve suyu ambalajlamada 1,5 kat ve toplam satışlarda da yüzde 30 büyüme sağlamış olacağız. Bu tesisin modernizasyonu ile istihdama da ciddi katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde binden fazla tarım işçisine kalıcı iş imkanı sağlanmış olacak. Örneğin 20 bin ton sözleşmeli domates ektiriyoruz, sermaye artırımının ardından bu rakam 80 bine çıkacak ve dolayısıyla yoğun istihdam gerçekleşmiş olacak. Ayrıca sözleşmeli tarım ile atıl tarım alanlarını üretime ve işlenmiş gıda endüstrisine kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Öte yandan Ali Akman, yeni yatırımla beraber, meyve suyu sektöründe kullanılan en gelişmiş teknolojilerin devreye alınacağını ifade etti.