Ekonomi 21.08.2019 11:15 Güncelleme: 21.08.2019 11:35

Albaraka Türk ICD ile Murabaha Sözleşmesi İmzaladı

Albaraka Türk Katılım Bankası Türkiye'de KOBİ'leri desteklemek üzere ICD ile Murabaha sözleşmesi imzaladı.
Albaraka Türk ICD ile Murabaha Sözleşmesi İmzaladı

 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubunun özel sektör kolu olan The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD) Türkiye’de KOBİ’lerin büyüme ve verimliliğini desteklemek üzere Albaraka Türk Katılım Bankası ile 40 Milyon USD tutarında bir Murabaha sözleşmesi imzaladı. ICD CEO’su Sn. Ayman Sejiny ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Sn. Melikşah Utku kurumlarını temsilen sözleşmeye imza attılar.

Sejiny, ICD’nin, üye ülkelerdeki özel sektör kalkınmasını destekleme kararlılığının üzerinde durdu. Ayrıca İslami Finans Kuruluşlarını desteklemenin ve ICD stratejisinin temel direklerinden biri olarak, yerel finans kuruluşlarıyla ortaklık yoluyla, İslam Hukukuna uygun finansman imkanlarını, özellikle KOBİ’ler olmak üzere özel sektör işletmelerine yönlendirmenin önemini de vurguladı.

Konuyla ilgili yorumda bulunan Sn. Utku: “Türk KOBİ’leri için finans sağlamak üzere girişimde bulunma, uzun dönemde dengeli ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için kritik bir başarı faktörüdür. ICD gibi çok-taraflı, saygın bir kalkınma kurumu ortağı ile imzalanan Murabaha sözleşmesi, ekonomimizin önemli bir parçasını temsil eden Türk KOBİ işletmelerinin dayanıklılığında rol oynayan yatırımcı inancının bir göstergesidir.”