Spor 14.10.2018 19:45

All-Star Maçında Kazanan İstanbul Karması

Yeditepe Eagles ve Koç Rams'in önderliğinde organize edilen Kadınlar Flag Football (Bayrak Futbolu) All-Star maçında İstanbul Karması, Anadolu Karması'nı 28-20 mağlup etti.
All-Star Maçında Kazanan İstanbul Karması

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Anadolu Karması, istediği sonuca ulaşamadı. İstanbul Karması ise, Koç Rams’ten oyun kurucu Seray Koşar’ın yine aynı takımdan seçilen wide receiver Zeynep Eda Önder ile oynadığı pas oyunundan touchdown çıkardı. Ancak 3 yarda çizgisinden gerçekleşen 1 puanlık ekstra sayı denemesi başarısız oldu. Akabinde gerçekleşen Anadolu hücumunda, Yeditepe Eagles’ın savunma hattı oyuncularından Fatoş Çakıllı’nın safety sayısıyla fark 8 sayıya çıktı. Ayrıca safety sonrası yeni bir hücum hakkı elde eden İstanbul Karması, Yeditepe Eagles’ın running backi Büşra Çakıllı’nın koşu oyunundan bulduğu touchdownla ilk çeyreği 14-0 önde tamamladı. İstanbul, 2. 15 dakikalık bölümde, 11 yardalık pas oyunundan bir touchdown daha yaptı. Yeditepe Eagles’ın oyun kurucusu Naz Güven’in attığı pası alan Koç Rams tight endi Burcu Süslü, topu gol bölgesinde tuttu. Ekstra sayıda da başarılı olan İstanbul Karması, devreye 21-0’lık üstünlükle gitti.

Anadolu Karması’nın ilk sayıları, üçüncü çeyrekte geldi. İstanbul hücumunda Bursa’nın linebackerı Edanur Yıldız, yaklaşık 5 yardalık bir interception dönüşünde gol bölgesine ulaştı. 2 puanlık ekstra denemede de başarılı olan Anadolu, farkı 13 sayıya düşürdü. İstanbul Karması bu sayıya kısa sürede cevap verdi. Büşra Çakıllı 14 yardalık koşu touchdownı yaptı ve daha sonra 1 puanlık ekstra oyunda Naz Güven-Burcu Süslü ikilisi sonuca ulaştı. Son çeyreğe 28-8 geride giren Anadolu Karması’nda, İzmir Smyrnas’ın oyun kurucusu Özen Ertekin, wide receiver pozisyonuna geçti ve yakaladığı toplarda 2 kez touchdown yapma başarısını gösterdi. Fakat Anadolu Karması, son çeyrekte bulduğu touchdownlar sonrasında ekstra oyunlarda başarılı olamayınca skorda dengeyi sağlayamadı ve İstanbul Karması mücadeleyi 28-20 kazandı.