Spor 17.02.2019 06:34 Güncelleme: 23.02.2019 20:45

All-Star'da Cumartesi Gecesi Nefesleri Kesti

NBA All-Star Cumartesi Gecesi'nde yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmaları düzenlendi.
All-Star'da Cumartesi Gecesi Nefesleri Kesti

Bu yıl Charlotte'ta düzenlenen NBA All-Star Haftasonu'nda Cumartesi Gecesi heyecanı yaşandı.

İlk olarak Memphis Grizzlies'ten Mike Conley, Dallas Mavericks'ten Luka Doncic, Boston Celtics'ten Jayson Tatum, Atlanta Hawks'tan Trae Young, Sacramento Kings'ten De'Aaron Fox, Denver Nuggets'tan Nikola Jokic, Los Angeles Lakers'tan Kyle Kuzma ve Orlando Magic'ten Nikola Vucevic'in katıldığı Yetenek Yarışması gerçekleşti.

UZAKLARDAN GELEN GALİBİYET

Jayson Tatum (Boston Celtics)

Yarışma öncesinde çekilen kurada, Luka Doncic ile Kyle Kuzma, Trae Young ile De'Aaron Fox, Mike Conley ile Jayson Tatum, Nikola Jokic ile Nikola Vucevic birbirleri ile eşleşti. Sırasıyla Mike Conley ve Nikola Jokic'i geride bırakan Jayson Tatum ile, De'Aaron Fox ve Luka Doncic'i geçen Trae Young, finalde karşı karşıya geldi. Boston Celtics'in genç yıldızı Jayson Tatum, Hawks'ın çaylağı Trae Young'ın gerisinde kalmasına rağmen 3 sayılık atışını uzaktan gönderdi ve isabet kaydeden isim oldu. Bu sonuçla Tatum, Yetenek Yarışması'nı kazandı.

JOE HARRIS'TEN ÜÇLÜK YAĞMURU

3 Sayı Yarışması'nda Portland Trail Blazers'ta forma giyen Seth Curry ve Golden State Warriors'ın yıldız ismi olan abisi Stephen Curry'nin yanı sıra, Charlotte Hornets'tan Kemba Walker, Milwaukee Bucks'tan Khris Middleton, Toronto Raptors'tan Danny Green, Brooklyn Nets'ten Joe Harris, Sacramento Kings'ten Buddy Hield, Portland Trail Blazers'tan Damian Lillard, Dallas Mavericks'in veteran ismi Dirk Nowitzki ve Phoenix Suns'tan son şampiyon Devin Booker yarıştı.

Turuncu topların 1 puan, renkli topların 2 puan olduğu ve istasyonlardan birinin, oyuncuların kendi istediği yerde sadece renkli toplar yer aldı. İlk turda en yüksek skoru yapan 3 isim; 27 puanla Stephen Curry, 26 puanla Buddy Hield ve 25 puanla Joe Harris, final aşamasına kalan isimler oldu. Final etabında ilk olarak yarışan Joe Harris, 26 puan ile sınırı koydu. Stephen Curry ve Buddy Hield, Nets'in şutörünü geçemedi. Harris, bu sonuçla 3 Sayı Yarışması'nın galibi oldu.

UÇTU UÇTU DIALLO UÇTU

Hamidou Diallo (Oklahoma City Thunder)

Eski NBA oyuncularından David Thompson, Las Vegas Aces'ın genç yıldızı A'Ja Wilson, Charlotte Hornets'ın efsane isimlerinden Alonzo Mourning, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen kadın basketbolunun efsane ismi Candace Parker ve 1991 yılının smaç şampiyonu Dee Brown'ın jüride yer aldığı Smaç Yarışması'nda, Atlanta Hawks'tan John Collins, Oklahoma City Thunder'dan Hamidou Diallo, New York Knicks'in yeni trasnferi Dennis Smith Jr. ve Charlotte Hornets'tan Miles Bridges yarıştı. İlk turda 98 puan yapan Hamidou Diallo ile 95 puan toplayan Dennis Smith Jr., finale kalma başarısını gösterdi. Finalde daha etkili smaçlarla toplam 88 puan alan OKC Thunderlı Diallo, Smaç Yarışması'nın şampiyonu oldu.