Vakıf Katılım web
Magazin 16.09.2021 04:07

ALLAH NE VERİRSE, EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ'

İki yıl önce pandemi nedeniyle vizyona giremeyen ve internet fenomenlerinin hayatını mizahi olarak ele alan 'Amacı Olmayan Grup' filminin galası dün Özdilek Park İstanbul Avm'de yapıldı. Ali Tanrıverdi'nin yönettiği, yapımcılığını ve senaryosunu Murat Şeker'in yaptığı film 17 Eylül'de seyirciyle buluşacak.
ALLAH NE VERİRSE, EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ'

Sevgililer galada ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde birbirlerine sarıldıkları fotoğrafla aşklarını ilan eden Naz Çağla Irmak ile Sarp Levendoğlu ilk kez sinema galasında objektiflere yansıdı. Levendoğlu, filmde rol alan sevgilisi Irmak’ı heyecanlı gününde yalnız bırakmayıp galaya katılırken, film öncesi görüntülenen çift, mutlu olduklarını söyledi.

Biletin karşılığını gülerek alacaklar

Pandemi nedeniyle filmi iki yıl aradan sonra vizyona sokacaklarını ve ekmeğini sinemadan kazanan insanlar olarak bu kararı aldıklarını söyleyen filmin yönetmeni Ali Tanrıverdi “ İnşallah insanlar sinemaya gitmeye başlar, bir hafta boyunca ‘Emin misiniz sinemaya çıkmaya?’ gibi telefonlar aldık, gişelerin hali ortada. Biz çıkıyoruz çünkü bir ekmeğini sinemadan kazanan insanlarız. Filmimizi sinema için yaptık, izleyicilerimizi de davet ediyoruz. . İki yıldır sinemaya gitmiyorlar geldikleri zaman verdikleri bilet parasının karşılığında tebessüm edip mutlu ayrılacaklar” dedi.

 


Bu gençler için erken para kazanmak tehlikeli

Filmin yapımcısı ve senaristi Murat Şeker ise gerçek hayatta yer alan amaçsız ve başıboş bir grubun filmini yaptıklarını ve güldürürken düşündüreceklerini anlatıp şöyle konuştu: “Sadece kendi filmimizi vizyona sokmuyoruz, şöyle bir misyon yüklendik sinema seyircisini bekliyor salonlar. İnşallah seyirci pozitif tepki verir. Bu kez hiç rakam tahminim yok, ‘Allah ne verirse diyor ve ekmeğimizin peşindeyiz’ diyoruz. Film güzel sempatik bir film, altı boş olmayan bir film. Amaçsız gençlerin hikayesini konu edinip, hayata tutunmak için gerekli motivasyonu nasıl elde edileceğini anlatıyor. Güldürürken düşündüren bir film. İlk defa amaçsızlık ve serserilikle başıboşlukla bir yere varabiliyor gençlik. Bu dünya tarihinde ilk kez oluyor. Biz zaten böyle bir grup olduğunu biliyoruz onun filmini yaptık” Şeker ayrıca internet fenomenlerinin gençliğe olumsuz örnek teşkile etmeleriyle ilgili bir soru üzerine “Bu zaman böyle ben eleştirmiyorum abileri olarak onlara yol göstereceğiz. Erken çok para kazanmak tehlikeli, sadece amaçsız olmak değil, o zaman havaya giriyorsun ben süperim diyorsun o kötü. Filmimiz artı 6 yaş yani ailece seyredilebilir. Amacı Olmayan Grup olunca sanki sıradışı şeyler vaat ediyormuş gibi ama öyle değil. Yaş sınırlaması yok herkes izleyebilir” diye cevap verdi.

Bu bir meslek onlara saygı duyuyorum 

Filmin başrol oyuncularından olan Naz Çağla Irmak ise ‘aşılarını yaptırıp izlemeye gelsinler’ sözleriyle sinemaseverleri salonlara çağırırken, rolünü canlandırırken rolüne hazırlanırken çok sayıda internet fenomenini izlediğini ve onlara saygı duyduğunu dile getirdi. Irmak, “Sosyal medya fenomenini canlandırıyorum çok fazla youtuber izledim hazırlanırken, youtube’a düştüm. Eğlenceli renkli bir karakter. Normalde çok takip etmiyorum araştırınca çok saygı duymaya başladım emek çaba söz konusu. Her an her saat aktif olmaları gereken bir iş. Bunu bir meslek olarak görüyorum yenidünyada. Çaba ve emek gösterdiklerini düşünüyorum” dedi.

Filmin oyuncularından Sarp Bozkurt “Çok heyecanlıyız iki yıl geçti, ne çektiğimizi unuttuk. Kendi filmimizi izleyeceğimiz için değil, tekrar sinemaya girerek film izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada gerçek ‘Amacı Olmayan Grup’tan esinlenerek hayata geçirilen ve dijital dünyanın getirdiği yeni sosyal ilişkileri mizahi bir dille anlatan filmin oyuncu kadrosunda Sarp Bozkurt, Ali Barkın, Naz Çağla Irmak, Gamze Karaduman. Hakan Bilgin, Hülya Gülşen ve Müfit Can Saçıntı yer alıyor.