Seyahat - Turizm 10.06.2016 21:50

Alman turistler Türkiye'yi tercih edecek

Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen Alman turistlerin Türkiye'yi tercih edeceğini ve rezervasyonlarda artışlar yaşanmaya başladığını belirtti. YENİBİRLİK - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)…
Alman turistler Türkiye'yi tercih edecek

Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen Alman turistlerin Türkiye'yi tercih edeceğini ve rezervasyonlarda artışlar yaşanmaya başladığını belirtti.

YENİBİRLİK - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve Norbert Fiebig EXPO 2016 Antalya Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Alman seyahat acentaları için Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Fiebig, "Alman seyahat acentelerinin portföylerinde Türkiye'nin eksikliği düşünülemez. Almanya ile Türkiye arasında geleneksel bir bağımız var. Güncel politik sorunlar zarar verse de bu özel bağ devam edecektir. Almanya'da birçok Türk kökenli yaşıyor. Bu nedenle Türkiye ile partnerliğe önem veriyoruz." dedi. 

Fiebig, güncel rakamlara bakıldığında Antalya'daki tatil fiyatlarının hiçbir şekilde başka ülkelerde sağlanamayacağını dile getirerek şöyle konuştu

"Kısa sürede rezervasyonlar artacak ve Alman turistler Türkiye'yi tercih edecek çünkü diğer gidecekleri yerler doldu, son dakika tatil satışları için başka alternatifleri yok. Alman seyahat acentaları durumda bir iyileşme görüyor. Online portallarda aramalar çoğaldı. Rezervasyonlar artıyor ve son bir haftada neredeyse geçen yılla aynı oranda. Bu gelişme bizi mutlu ediyor ama daha çok çalışmamız gerekiyor. Emin olun Alman turizm sektörü sözünde duracak ve elimizden geleni yapıp Almanları tatil için hedef ülke olarak Türkiye'yi göstermeye devam edeceğiz."