Magazin 19.06.2021 04:12

Almula Merter Churm'den sürpriz projeler

Oyuncu ve yazar Almula Merter Churm, İngiltere'de kurduğu prodüksiyon firması AMC House ile yurtdışı ortaklıklara kapı açıyor.
Almula Merter Churm'den sürpriz projeler

Ünlü sanatçı, önemli dizi ve sinema filmi projelerinden co-producer’lık teklifi aldı. Churm, ortaklığı kabul etmek için projede Türk oyuncuların da rol almasını şart koştu.

2011 yılında İngiltere’ye yerleşen ve AMC House adlı bir prodüksiyon firması kuran Almula Merter Churm, kısa süre önce Türkiye’ye temelli dönüş yapmış olsa da Londra’daki şirketiyle prodüksiyon çalışmalarına devam ediyor. Churm şimdilerde firmasının kapılarını yurtdışı ortaklıklar için açmaya hazırlanıyor.

TÜRK OYUNCU ŞARTI

Almula Merter Churm, yurtdışındaki önemli birkaç projeden co-producer’lık (ortak yapımcı) teklifi aldı. Pandemi nedeniyle tüm görüşmeler çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Sanatçı, söz konusu projelerin yapımcılığını üstlenmek için Türk oyuncuların da rol almasını şart koştu. Türkiye’deki yetenekli isimlerin dünyaya açılmasına önayak olmak isteyen Almula Merter Churm, onlara destek olmak amacıyla bu kararı aldığını söyledi. Churm, üzerinde anlaşma sağlanan projeleri çok yakında duyuracak.