Magazin 01.07.2022 04:37 Güncelleme: 30.06.2022 19:19

Almula Merter Churm'ü duygulandıran ödül

Merhum oyuncu Ferdi Merter Fosforoğlu, bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nde vefa ödülüne layık görüldü. Ödülü alan sanatçının kızı Almula Merter Churm, konuşması sırasında duygusal anlar yaşadı.
Almula Merter Churm'ü duygulandıran ödül

2018 yılında yaşamını yitiren, Türk tiyatro ve sinemasının usta ismi Ferdi Merter Fosforoğlu, Almanya’nın Frankfurt kentinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde onur ödülüne layık görüldü. Usta sanatçının ödülü, festivalin açılış töreninde kızı Almula Merter Churm’e takdim edildi.

USTA İSİMLER FRANKFURT’TA BULUŞTU

Oyuncu-yazar Almula Merter Churm, festivale Nur Sürer, Tuba Ünsal, Cemal Hünal, Selen Uçer, Yosi Mizrahi, Menderes Samancılar, Cansel Elçin,Meral Konrad gibi sinemanın değerli oyuncularıyla birlikte katıldı. Açılış töreninde babası adına verilen ödülü alan Churm, teşekkür konuşmasında duygusal anlar yaşadı.

GÖKYÜZÜNDEN GURURLA İZLİYOR

Almula Merter Churm, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hayatını sinemaya ve tiyatroya adamış, ömrü boyunca oyuncuların hakkını savunmuş bir sanatçının kızı olmaktan ve onun adına ödül almaktan son derece gururluyum. Bu ödül çok anlamlı. Eminim babacığım da gökyüzünden bizi gururla izliyordur. Bizi onore eden festival ekibine de teşekkür ediyorum.”