Magazin 17.04.2019 00:30 Güncelleme: 16.04.2019 18:03

Amerikalı şarkıcı Della Miles'tan örnek davranış

Türkiye'ye yerleştikten sonra Müslüman olan ve Türk halkının büyük sempatisini kazanan Della Miles, sanat dünyasına örnek olacak bir davranışa imza attı.
Amerikalı şarkıcı Della Miles'tan örnek davranış

Hali hazırda Avrupa'daki turnesine devam eden ve Avrupayı karış karış dolaşarak konserlerinde Türkiye'den övgü dolu sözlerle bahseden Della Miles, konser hak ediş ve ücretlerini Türk Lirası olarak güncelledi. Türk Lirası'nın dünyada hak ettiği saygıyı görmesi gerektiğini savunan ve her fırsatta Türkiye ile ilgili davetkar açıklamalar yapan Miles, aldığı bu kararla kendi adına elini taşın altına sokmaya karar verdiğini dile getirdi.

Bir yandan Avrupa'nın en önemli konser salonlarında on binlerce kişiyi coşturan bir yandan da hayranı olduğu Türkiye adına gönüllü turizm elçiliği görevini üstlenen Miles, Konser hak ediş ve ücretlerini Türk Lirası olarak alma kararının Türkiye'de ki sanatçılar tarafından da kabul görmesi ve uygulanması gerektiğini savundu. ''Hep birlikte zirveden birer kar top yuvarlayabilirsek bu bir süre sonra önüne geçilemez bir çığa dönüşebilir. Türkiye'nin en önemli değerlerinden birine, Türk Lirasına hak ettiği değer ve saygınlığı kazandırmak adına bizlerde kararlı bir duruş sergilemeliyiz.'' diyen Della Miles, kararının bireysellikten çıkıp ortak bir tutum haline gelmesinin Türkiye'nin menfaatine olacağını düşündüğünü söyledi.