Spor 19.04.2019 22:00 Güncelleme: 19.04.2019 23:21

Anadolu Efes Avantajı Kaptırdı

THY EuroLeague Playoff'ta Anadolu Efes, çeyrek final 2. maçında Barcelona Lassa'ya 74-72 mağlup oldu.
Anadolu Efes Avantajı Kaptırdı

Bertan ERMAN

Barcelona Lassa, hava atışından 4 saniye sonra Jaka Blazic ile ilk sayılarını buldu. (9.56) Blazic, kısa bir süre sonra, Anadolu Efes'in ilk hücumunda top çaldı. Akabinde gelişen hızlı hücumu Victor Claver tamamladı ve Barça 4-0 öne geçti. Buna karşılık temsilcimizde Krunoslav Simon ve James Anderson'ın sayılarıyla 7-0'lık seri oluştu. (7.39) İki takım da ilk dakikalarda ciddi bir üstünlük kuramadı ve maçın ilk televizyon molasına 11-11'lik eşitlikle girildi. (3.36) Moladan Barcelona Lassa etkili döndü. Katalanlar, Adam Hanga'nın da devreye girmesiyle 8-2'lik bir seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 35 saniye kala, farkı 6 sayıya çıkardı. Buna basket faulden Bryant Dunston'ın 2+1 sayılık karşılığı olsa da, ilk 10 dakika Barça'nın 19-16'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Katalanlar, ikinci çeyrekte Pau Ribas'la 2 sayılık, Kevin Pangos'la da 3 sayılık basket buldu ve farkı 8 sayıya çıkardı. (8.51) Anadolu Efes, ilerleyen dakikalarda, Shane Larkin'in takıma verdiği enerjiyle toparlanmaya başladı. Larkin, Barcelona Lassa molası sonrasında, 3 sayılık basket sırasında aldığı faul atışlarını kaçırmadı ve farkı 3 sayıya indirdi. (5.41) Larkin'e hücumda Vasilije Micic destek vermeye başladı. Vasa'nın 5 sayılık performansı, hem Ante Tomic'in basketine cevap oldu; hem de skora 30-30'luk beraberliği getirdi. (3.32) Fakat temsilcimiz, bir türlü skor üstünlüğünü eline geçiremedi. Eline geçen fırsatları daha iyi değerlendiren Barcelona Lassa, devreye 38-34 önde gitti. 

Üçüncü çeyrek, Barcelona Lassa'da Ante Tomic'in boyalı alandan attığı basketler ve Anadolu Efes'te Shane Larkin'in turnikeleri ile başladı. Sonrasında devreye Krunoslav Simon girdi ve Hırvat şutörden gelen 8 sayılık katkı, Efes'i 46-45 öne geçirdi. (6.53) Bir sonraki basket, Adrien Moerman'ın dış atış isabetiyle geldi ve fark 4 sayıya çıktı. Bunun üzerine Barcelona Lassa Başantrenörü Svetislav Pesic, erken molaya başvurdu. (6.10) Moladan etkili bir şekilde dönen Lacivert Beyazlılar, yakaladığı ivme ile yavaş yavaş oyunun kontrolünü ele geçirmeye başladı. Ancak Chris Singleton, Adam Hanga ve Rolands Smits'ten gelen üçlükler; son hücumda da Pau Ribas'ın basketi, Katalan ekibini yeniden havaya soktu.

Son 10 dakikaya 62-59 geride giren Anadolu Efes, Vasilije Micic'in serbest atıştan kaydettiği isabetlerle farkı 1 sayıya indirdi. (7.35) Barcelona Lassa, buna karşılık Adam Hanga ve Kevin Pangos'la üçlükler buldu. Efes, skorda geri olmasına rağmen, Katalan ekibinin faul hakkını erken doldurmasını sağladı. Bunu değerlendirmeye başlayan temsilcimiz, televizyon molası dönüşünde Adrien Moerman'dan isabetler buldu ve farkı 4 sayıya düşürdü. (4.54) Kalan sürede Vasilije Micic'in devreye girmesiyle maçtaki heyecan iyice arttı. Sırp şütör, basket faul sonrasında 2+1 sayılık katkı verdi ve maçın bitimine 3 dakika kala Anadolu Efes 72-71 öne geçti. Kıran kırana geçen mücadelenin son dakikasında girilmeden 11 saniye önce, Ante Tomic'in serbest atıştan 2'de 1 ile dönmesiyle 72-72'lik eşitlik oldu. Eşitliği Adam Hanga bozdu ve son 28.3 saniye öncesinde Barcelona Lassa öne geçti. Hanga'nın basketi sonrasında Efes molası geldi. Temsilcimiz, bir sonraki hücumu değerlendiremedi. Kalan süreyi eriten Katalan ekibi, yaptığı top kaybı sonrasında 0.9 saniyelik bir hücum hakkı bıraktı. Bu sürede istediğini yapamayan Anadolu Efes, karşılaşmayı 74-72 kaybetti.

Seride durumu 1-1'e getiren ve saha avantajını da eline geçiren Barcelona Lassa'da Adam Hanga, 17 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle öne çıkan isim oldu. Maçın en skorer oyuncusu Shane Larkin'in 18 sayısı, Efes'in galip gelmesi için yetmedi. Serinin üçüncü maçı, 24 Nisan'da, Barcelona'daki Palau Blaugrana'da oynanacak.

ANADOLU EFES - BARCELONA LASSA

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Boris Ryzhyk, Olegs Latisevs, Mehdi Difallah

 Anadolu Efes 

S. Larkin 18s, R. Beaubois, Y. Saybir, D. Balbay, S. Şanlı, A. Moerman 11s, B. Tuncer, T. Pleiss 4s, V. Micic 15s, J. Anderson 2s, B. Dunston 8s, K. Simon 14s

Başantrenör: Ergin Ataman

 Barcelona Lassa 

K. Seraphin, K. Pangos 6s, P. Ribas 6s, C. Singleton 8s, A. Hanga 17s, J. Blazic 2s, R. Smits 3s, T. Heurtel 12s, P. Oriola 2s, K. Kuric, V. Claver 5s, A. Tomic 13s

Başantrenör: Svetislav Pesic

1. Çeyrek: 19-16 (Barcelona Lassa Lehine)
2. Çeyrek: 38-34 (Barcelona Lassa Lehine)
3. Çeyrek: 62-59 (Barcelona Lassa Lehine)