Spor 13.06.2019 22:44 Güncelleme: 13.06.2019 22:46

Anadolu Efes Deplasmanda Avantajı Yeniden Kaptı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off'ta Anadolu Efes, final serisinin 3. maçında, Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda 74-57 mağlup ederek seride ilk kez öne geçti.
Anadolu Efes Deplasmanda Avantajı Yeniden Kaptı

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 3 dakika kala, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman aleyhine yapılan tezahüratlar nedeniyle, taraftarlara birinci uyarı anonsu geldi.

İki takım da, hücumlarda birbirine karşılık verirken, Shane Larkin ve Adrien Moerman ile etkili olan Anadolu Efes, maçın ilk televizyon molasına 13-12 önde girmeyi başardı. (4.11) Ali Muhammed ve Nicolo Melli'nin öne çıktığı Fenerbahçe Beko karşısında, molanın ardından Moerman ve Larkin'in etkili oyunları sürdü ve Efes 8-0'lık bir seri yapıp farkı 7 sayıya çıkardı. (3.10) Ali Muhammed ve Nikola Kalinic, farkın açılmasına izin vermese de, ilk 10 dakika Anadolu Efes'in 22-17'lik üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci çeyreğe Nikola Kalinic ve Sinan Güler'in basketleriyle başlayan Fenerbahçe Beko, farkı 1 sayıya indirdi. (8.38) Çeyreğin yaklaşık ilk 4 buçuk dakikasında sayı bulamayan Anadolu Efes, ise, bu sıkıntıyı Rodrigue Beaubois'nın 3 sayılık basketiyle sonlandırdı. (5.31) Beaubois, Ahmet Düverioğlu'nun faul atışından kaydettiği basket sonrasında, dip çizgiden bir üçlük daha buldu. (3.54) Lacivert Beyazlılar, birkaç saniye sonra Vasilije Micic'in 3 sayılık basketiyle farkı 9 sayıya çıkardı. (2.59) Hücumdaki temposunu oturtan Anadolu Efes'te, çeyreğin bitimine 48 saniye kala, itirazları nedeniyle Shane Larkin ve Vasilije Micic, maçın baş hakemi Emin Moğulkoç tarafından teknik faulle cezalandırıldı. Efes, devreye 36-26 önde girdi.

Nikola Kalinic - Adrien Moerman düellosu gibi başlayan üçüncü çeyrekte, farkı çift hanelerde tutmayı başaran Anadolu Efes, televizyon molasına 46-35 önde girdi. (4.31) Mola sonrasında Nikola Kalinic, Fenerbahçe Beko'nun maça ortak olması için büyük çaba gösterdi. Ancak Sarı Kanaryalar'ın her hamlesine bir reaksiyon gösteren Efes, son 10 dakikaya 54-41 önde girdi.

Fenerbahçe Beko, dördüncü çeyreğe hızlı bir başlangıç yapıp maça ortak olmak istedi. Fakat Sarı Kanaryalar'ın yaptığı basit hataları cezalandıran Efes, farkı 13 sayıya çıkardı. (6.43) Oyunun kontrolünü ele geçiren Lacivert Beyazlılar, karşılaşmayı 74-57 kazandı.

Seride 2-1 öne geçen Anadolu Efes'te maçın en skorer isimleri Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois, 19'ar sayı kaydederken, Adrien Moerman 16 sayı ve 13 ribaundla double double yaptı. Fenerbahçe Beko'da Nikola Kalinic, 17 sayı ve 5 ribaundla mücadele etti. Serinin 4. maçı, cumartesi günü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

FENERBAHÇE'DEN ERGİN ATAMAN'A GÖNDERME

Birinci çeyrekten sonra verilen molada, bir soru soruldu. 2013-2014 sezonunda, Fenerbahçe Beko'nun, Ergin Ataman yönetimindeki Galatasaray'a karşı kazandığı 6. şampiyonluğu ile ilgili sorunun ardından, karşılaşmanın özet görüntüsü olarak siyah bir görüntü ve ardından kupanın kaldırıldığı bir fotoğraf, salonun tepesindeki ekrandan verildi. Galatasaray, serinin son maçına, güvenlik gerekçesiyle çıkmamış ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ilan edilmişti.

TARAFTAR RAHATSIZLIK GEÇİRDİ

İkinci çeyreğin bitimine 2 dakika 20 saniye kala, gergin geçen ortamda, Fenrbahçe Beko benchinin arkasında maçı takip eden Fenerbahçeli bir taraftar rahatsızlık geçirdi. Bu sırada, durum ile ilgili gelen anonsun ardından, basın tribününün arkasında oturan ve doktor olan bir kadın taraftar, doktor kimliğini göstermesine karşın, güvenlik nedeniyle, olayın yaşandığı tribüne geçmekte gecikti. Doktor taraftar da, iznin çıkmasının ardından ilk yardım için rahatsızlanan taraftarın yanına gitti ve kendisini kontrol etti.

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan güvenlik görevlisi, gergin geçen maçtan ötürü, prosedürü uyguladığını söylerken, "Sağlıkçılar gelmiş oraya. Sonra kadın geçiş izni istedi. Gergin geçen bir maç. Kuralı uygulamak zorundayım. Yoksa insan canı her şeyden önemli ama ortam çok gergin. Herkes bir anda sahaya dalabilir." dedi.

FENERBAHÇE BEKO - ANADOLU EFES

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu / İstanbul

Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil

 Fenerbahçe Beko 

E. Tırpancı, N. Melli 11s, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 2s, N. Kalinic 17s, K. Sloukas 4s, E. Arna, M. Guduric 7s, S. Güler 2s, A. Muhammed 13s, A. Düverioğlu 1s, G. Datome

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Anadolu Efes 

S. Larkin 19s, R. Beaubois 19s, Y. Saybir, D. Balbay 2s, M. Birsen, O. Bitim, S. Şanlı, A. Moerman 16s, B. Tuncer, V. Micic 15s, Ö. İlyasoğlu, B. Dunston 3s

Başantrenör: Ergin Ataman

1. Çeyrek: 22-17 (Anadolu Efes Lehine)
2. Çeyrek: 36-26 (Anadolu Efes Lehine)
3. Çeyrek: 56-45 (Anadolu Efes Lehine)