Spor 17.04.2019 21:43

Anadolu Efes Seriye Galibiyetle Başladı

THY EuroLeague Playoff'ta Anadolu Efes, çeyrek final serisi ilk maçında Barcelona Lassa'yı 75-68 mağlup etti.
Anadolu Efes Seriye Galibiyetle Başladı

Bertan ERMAN

İki takım da, maçtaki ilk hücumlarında, içeriden basket buldu. Anadolu Efes'te Bryant Dunston, Barcelona Lassa'da da Thomas Heurtel sayıları kaydeden isimler oldu. Sonrasında ivme yükselten Efes, Krunoslav Simon ve Adrien Moerman'ın sayı katkılarıyla 9-2 öne geçti. (7.55) Barça'da buna cevap veren yine Heurtel olsa da, temsilcimiz Vasilije Micic ve Adrien Moerman'ın üçlükleriyle farkı çift hanelere çıkardı ve Barcelona Lassa Başantrenörü Svetislav Pesic erken molaya başvurdu. (5.44) Kalan sürede etkili şutlarına devam eden Anadolu Efes, ilk 10 dakikayı 26-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Barcelona Lassa, Adam Hanga, Chris Singleton ve Kevin Pangos'un sayılarıyla 6-0'lık bir mini seri yaptı. (8.32) Katalanlar'ın serisi, Shane Larkin'in turnikeden attığı basketle son buldu. (8.07) Fakat Pangos'un etkili oyunları sürdü ve fark 2 sayıya düştü. (6.19) Bunun üzerine erken mola almak zorunda kalan Anadolu Efes, dönüşte Tibor Pleiss ile etkili olsa da, Kevin Pangos ve Rolands Smits'in dış atış isabetleriyle skora 32-32'lik eşitlik geldi. (4.00) Efes de aynı şekilde, sırasıyla Tibor Pleiss ve Vasilije Micic ile cevap verdi ve 6 sayılık skor üstünlüğünü yeniden sağladı. (3.08) Sonrasında Shane Larkin'in basketiyle temsilcimiz, Barça'ya karşı 8-0'lık bir seri oluşturdu. (2.26) Kalan sürede Barcelona Lassa, farkı 4 sayıya indirse de, devreye Anadolu Efes'in 40-36'lık üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyrekte sert ve yoğun itirazların olduğu bir başlangıç yaşandı. Bu süre zarfında Anadolu Efes benchine (5.03) ve Barcelona Lassa'dan Ante Tomic'e (4.44) teknik faul çıktı. Bu süreye kadar Tomic ile etkili olmaya çalışan Barça'ya karşı skor üstünlüğünü koruyan Efes, ilerleyen sürede Bryant Dunston'ın devreye girmesiyle farkı bir kez daha çift hanelere çıktı. (1.03) Buna karşılık Victor Claver'in çeyrek bitimine 7 saniye kala basketi oldu.

Son 10 dakikaya 58-49 önde giren Anadolu Efes, ivme yakalamaya çalışan Barcelona Lassa'ya karşı Shane Larkin'in 3 sayılık basketleriyle cevap verdi ve oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. Katalanlar'ın geri dönüş çabaları yeterli olmadı ve Efes, 40 dakika sonunda, karşılaşmayı 75-68 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'te Vasilije Micic, 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, yaptığı 7 asistle de oyundaki etkisini gösterdi. Barcelona Lassa'da Ante Tomic 14 sayı ile oynadı. Serinin ikinci maçı, 19 Nisan Cuma günü, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

ANADOLU EFES - BARCELONA LASSA

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Sasa Pukl, Robert Lottermoser, Elias Koromilas

 Anadolu Efes 

S. Larkin 12s, R. Beaubois 2s, Y. Saybir, D. Balbay, S. Şanlı, A. Moerman 12s, B. Tuncer, T. Pleiss 9s, V. Micic 21s, J. Anderson 5s, B. Dunston 11s, K. Simon 3s

Başantrenör: Ergin Ataman

 Barcelona Lassa 

K. Pangos 12s, P. Ribas, C. Singleton 5s, A. Hanga 7s, J. Blazic 4s, R. Smits 9s, T. Heurtel 12s, A. Pustovyi, P. Oriola, K. Kuric, V. Claver 5s, A. Tomic 14s

Başantrenör: Svetislav Pesic

1. Çeyrek: 26-15 (Anadolu Efes Lehine)
2. Çeyrek: 40-36 (Anadolu Efes Lehine)
3. Çeyrek: 58-49 (Anadolu Efes Lehine)