Halkbank web
Ekonomi 20.09.2020 03:00

Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP İle Üniversite Öğrencilerinin Yenilikçi Projelerini Hayata Geçirmeye Devam Ediyor

Anadolu Grubu'nun üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini hayata geçirme hedefiyle iki yıl önce başlattığı Bi-Fikir KAP'ta bu yılın kazananları belli oldu.
Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP İle Üniversite Öğrencilerinin Yenilikçi Projelerini Hayata Geçirmeye Devam Ediyor

Anadolu Grubu’nun inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen Bi-Fikir KAP’a bu yıl 45 üniversiteden toplam 286 proje önerisi geldi. Finale yükselen 10 proje arasından Anadolu Etap ile “Drone Teknoloji ile Tarım” projesini gerçekleştiren Berkant Can ve Merve Akman birinci, Anadolu Efes ile “Arpot-Çevreye Duyarlı Bitkisel Ürün Yetiştirme” projesini gerçekleştiren Ali Kiremitçi ikinci olurken, Anadolu Sağlık Merkezi ile “Akıllı Hasta Yatağı” projesini gerçekleştiren Sedat Özkan ve Migros ile “Alışveriş Fişi Geri Dönüşümü” projesini gerçekleştiren Merve Bayram ve Deniz Bayram üçüncülüğü paylaştılar. Sırasıyla 20 bin, 15 bin ve 7.500’er TL ile ödüllendirilen başarılı projeler Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınma fırsatına kavuştu.

Anadolu Grubu’nun, üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirme hedefiyle düzenlediği Bi-Fikir KAP’ın (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla) finali dijital ortamda gerçekleştirildi. Anadolu Grubu çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında, üniversite öğrencilerinin projeye dahil edilmesiyle hayata geçirilen Bi-Fikir KAP’ın final etkinliğine; Anadolu Grubu üst yönetimi, üniversite öğrencileri ve mentorlar katıldı. Etkinlikte, yarı finali başarıyla tamamlayarak finale kalan 10 projenin sunumu yapıldı. Anadolu Etap ile “Drone Teknoloji ile Tarım” projesini gerçekleştiren Berkant Can ve Merve Akman birinci, Anadolu Efes ile “Arpot-Çevreye Duyarlı Bitkisel Ürün Yetiştirme” projesini gerçekleştiren Ali Kiremitçi ikinci olurken, Anadolu Sağlık Merkezi ile “Akıllı Hasta Yatağı” projesini gerçekleştiren Sedat Özkan ve Migros ile “Alışveriş Fişi Geri Dönüşümü” projesini gerçekleştiren Merve Bayram ve Deniz Bayram üçüncülüğü paylaştılar. Birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncülere 7.500’er TL ödül verildi.