Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 31.05.2016 08:48

Anadolu'daki fuarlar göçü tersine çevirecek

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü, "Anadolu'daki fuarlar geliştikçe buradan göçe, nüfus kaçışına ters etki yaratacak. O zaman İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlere olan göç tersine dönecek"…
Anadolu'daki fuarlar göçü tersine çevirecek

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Ersözlü, "Anadolu'daki fuarlar geliştikçe buradan göçe, nüfus kaçışına ters etki yaratacak. O zaman İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlere olan göç tersine dönecek" dedi.

YENİBİRLİK - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuar işi gelişmişlik düzeyini etkiliyor. Fuarlar büyüdükçe üretim, istihdam, ihracat buraya gelecek. Bu değerler yükseldikçe, şehrin ekonomik seviyesi, standardı, kişi başına düşen geliri arttıkça göçler de duracak. İstanbul'a göç tersine dönecek." dedi. Ersözlü fuarların gelişerek büyümesi sonucunda Anadolu'dan göçün tersine çevrilebileceğini söyledi. Türkiye'de yıl içinde düzenlenen 450'ye yakın fuarın yarısının İstanbul'da, kalan kısmının Anadolu'daki şehirlerde gerçekleştiğini belirten Ersözlü, Anadolu fuarlarının son yıllarda büyüyerek, bulundukları şehre katma değer kattığını anlattı. TÜYAP olarak Anadolu'daki fuarları önemsediklerini, İstanbul merkezli fuarların dışındaki Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır ve Samsun fuar alanlarında yılda 2 milyon civarında ziyaretçi ağırladığını bildiren Ersözlü, bu sayının ortalama yüzde 40'ının, yani 800 bin kişinin şehir dışından kente geldiğini dile getirdi.

"Fuarlar büyüdükçe şehirler gelişecek"

Anadolu'daki fuarlar büyüdükçe buradaki şehirlerin de gelişeceğini vurgulayan Ersözlü, şöyle devam etti

"Fuarlar, Anadolu'daki şehirlerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak. İstanbul sadece Türkiye için önemli değil, aynı zamanda çok büyük bir dünya kenti ama artık üretim İstanbul'dan Anadolu'ya kaymak zorunda. İstanbul sıkıştı. Anadolu'daki sanayi yerleri, Kayseri, Konya, Bursa, Denizli, Samsun ve Adana gibi yerler daha önemli hale gelecek. Burada üretim arttıkça İstanbul'daki gelişmişlik düzeyi Anadolu'ya da gelmek zorunda. İstanbul'daki eğitim, sağlık, ulaşım, hizmet, konaklama ve alışveriş Anadolu'ya da gelecek. Fuar işi gelişmişlik düzeyini etkiliyor. Fuarlar büyüdükçe üretim, istihdam, ihracat buraya gelecek. Bu değerler yükseldikçe, şehrin ekonomik seviyesi, standardı, kişi başına düşen geliri arttıkça göçler de duracak. İstanbul'a göç tersine dönecek. Anadolu'daki fuarlar geliştikçe buradan göçe, nüfus kaçışına ters etki yaratacak. O zaman İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlere olan göç tersine dönecek."