Türkiye - Gündem 19.05.2016 06:32

Ankara Numune Hastanesinde yangın

Ankara'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. Yangın söndürüldükten sonra başlatılan soğutma çalışmaları sona erdi. YENİBİRLİK -  Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin B Bloku'nun çatı…
Ankara Numune Hastanesinde yangın

Ankara'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. Yangın söndürüldükten sonra başlatılan soğutma çalışmaları sona erdi.

YENİBİRLİK -  Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin B Bloku'nun çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

100'e yakın hasta başka bölümlere nakledildi

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hastanenin Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerinin bulunduğu B Blok üst katında çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, "Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır." bilgisi paylaşıldı.

İtfaiye ekipleri 32 araçla müdahale etti

itfaiye ekipleri, Altındağ'daki Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangına, itfaiye ekipleri 32 araçla müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları ise sürüyor. Öte yandan, çok sayıda hasta ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Bazı hastalar ise sabah tekrar gelmek üzere, evlerine gönderildi.  Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da hastaneye gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

6 görevli dumandan etkilendi

Bu arada, yangının ilk çıktığı anda B Blok’ta bulunan hastaları tahliye etmek üzere, içeriye giren 6 görevlinin dumandan etkilendiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da İbni Sina Hastanesi bahçesindeki bir vatandaşın, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak Numune Hastanesi çatısında alevlerin olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi.

"Tahliye edilen hastalarımızın nakilleri sorunsuz bir şekilde sağlanmıştır"

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, "Tahliye edilen hastalarımızın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanelerine nakilleri sorunsuz bir şekilde sağlanmıştır. Hastalarımızın tedavileri bu hastanelerimizde devam edecektir." dedi.