Türkiye - Gündem 20.11.2018 16:02

Ankaralı Çocuklar Bilim Ve Uzay Merkezi İstiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyesi Buğra Baha Taşkın, Meclis'e verdiği önerge ile 'Ankara Çocuk bilim ve uzay merkezi' kurulmasını gündeme taşıdı.
Ankaralı Çocuklar Bilim Ve Uzay Merkezi İstiyor

Çocuk Meclisi Üyesi Buğra Baha Taşkın, Çocuk Meclisi’nin 50, 60 ve 61’inci maddeleri uyarınca verdiği önerge ile ‘Ankara Çocuk Bilim ve Uzay Merkezi’nin kurulmasını gündeme taşıdı.

Taşkın’ın Çocuk Meclisi’ne verdiği önergenin gerekçesi ise şöyle:

Değişen çağla beraber öğrenmenin de bir evrim geçirdiği açıktır. Yeni nesil dijital çağın insanı; eğitimde, turizmde, kültürde farklı dokunuşlara imza atmaktadır. Disiplinlerin iç içe geçtiği, yeni algılama ve öğrenme modellerinin ortaya konduğu zamanımızda biz yeni nesillerin daha iyi yetişmesi için Başkent Ankara’da Çocuk Bilim ve Uzay Merkezi’nin kurulmasının çok faydalı olacağı görüşündeyim.

Üniversitelerle birlikte oluşturulabilecek Ankara Bilim ve Uzay Merkezi’nde uzayda dijitalleşme eğitimi, yapay zeka çalışmaları gibi önemli çalışmaları biz çocukların eğitim imkanına kavuşturacak, böylece astronom, matematikçi ve dil bilimci Ali Kuşçu, Matematik ve Cebir’in temelini oluşturan Harezmi, Tıp ve felsefe çalışmaları ile dünyaca ünlenen İbn-i Sina gibi biz çocuklardan yeni bilim insanımızın yetişmesine katkı sunmuş olacağız.