Magazin 17.11.2019 05:15

ANNESİNİN VEFATINDAN SONRA İLK KEZ SAHNEDE!

Hem müziğiyle hem de yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle milyonların sevgisini kazanan sanatçı Haluk Levent, önceki akşam Bostancı Gösteri Merkezi'nde Gergedan Yapım organizasyonuyla hıncahınç dolu bir konsere imza attı.
ANNESİNİN VEFATINDAN SONRA İLK KEZ SAHNEDE!

Annesi Sabriye Acil’i kaybettikten sonra ilk kez sahneye çıkan Levent, gece boyunca hem hayranlarıyla eğlendi hem de çok duygusal dakikalar yaşadı.

Konsere ‘Deniz Üstü Köpürür’ türküsüyle başlayan Haluk Levent

“Genelde konserlere başlarken övgü dolu sözler söylenir ya seyircilere, benim içimden ‘Ulen ne güzelsiniz oğlum ya’ demek geçiyor, hoşgeldiniz. Muazzam görüntü var, hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Sanatçı hiç ara vermeden ‘Elfida’, ‘Akdeniz Akşamları’, Islak Islak’, ‘Çemberimde Gül Oya’ gibi parçalarını seslendirdi ve yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Haluk Levent’e sahnede VocaVoice grubu eşlik etti.

Genellikle konserlerinde ön kısımda hep erkeklerin olması konusuna takılan sanatçı “Ön tarafların tamamı erkek, sadece Haluk Levent’e özgü. Dünyanın her tarafında rockçı’lara güzel kızlar varken bana bunlar düşüyor” cümleleriyle herkesi güldürdü. ‘Acılara Tutunmak’ şarkısında seyircinin arasına girerek genç hayranıyla dans etti.

“YEMİN EDERİM O ELLER BENİM OĞLUMUN”

Annesiyle ilgili bir unutamadığı bir anısını paylaşan Haluk Levent “Biricik canımız annemizi yitirdik. Bana hep ‘Bana bir şey olursa söz ver, aynı günde olsa konserini iptal etmeyeceksin diyordu. Ne kadar söz versen de çıkamıyorsun bir hafta on gün. Biz de bu konsere çıktık, onun sözünü dinledik. Onun anısına sizlere ilk kez anlatıyorum” diyerek Ahmet Kaya’nın ‘Ayrılığın Hediyesi’ klibinde oynadığı günü sevenleriyle paylaştı.

Levent “Ortaköy’de gitar çalıyordum, şair Yusuf Hayaloğlu geldi. Onu görünce çok heyecanlandım. Az önce Ahmet Abi’nin iki güzel şarkısını söyledin, bir gün seninle gidelim Ahmet Abi’nin yanına’ dedi. Ertesi gün gelmedi, sonra ertesi gün yine gelmedi. Ama sonunda geldi ve gittik. Akşam Bebek Parkı tarafında küçük bir tekne… Ahmet abi kayıntı yapıyor. Yusuf Hayaloğlu beni tanıştırdı. ‘Ortaköy’de serseri diyorlar’ dedi, lakabım oydu. Ahmet Kaya’nın yanında şarkılarımı çalmaya başladım. Hayaloğlu, Ahmet Kaya’ya ‘Ayrılığın Hediyesi’ klibinde Haluk’u da oynatsana dedi” cümlesiyle hayatına damga vuran o anları anlatmaya başladı.

470 KİŞİYİ 6 SAATTE ARADIM

Klip gününden de bahseden Levent “Klip günü, martılar, dalgalar ve ben gitar çalıyorum . ‘Salı Pazarı’ programında ilk kez yayınlanacak dediler. Elime jeton aldım 470 tane. Mersin’de yıllar önce göremediğim arkadaşımı bile aradım. Herkese ‘Ne yapayım Ahmet Kaya’nın klibinde oynadım’ diyorum. 470 kişiyi aramak 6 saatte bitti. Klip gecesi bizim evde 500 kişi toplandık akrabalarla. Klip başladı. Geliyor gitardan dalgalara martılara gidiyor. Sadece dalga martı Ahmet Kaya” diyerek klipte sadece ellerinin göründüğünü anlatınca seyirci destek için alkışladı.

Sanatçı, annesinin bu olayda kendisinin arkasında durduğunu söyleyip “Ben size dram anlatıyorum, ağlayacaktınız burada. Çünkü ben ağladım. Tek avantaj cep telefonu olmamasıydı. Yoksa mesajlar şöyle olurdu ‘hani, nerede?’ Anneme de demişler ‘Hani?’ diye. Annem de demiş ki “Yemin ederim o eller benim oğlumun elleri” dedi ve ‘İçimde Ölen Biri Var’ şarkısını söyledi.

HAYRANINA YELEK HEDİYE ETTİ

Twitter’dan Ahbap derneğine yardım için yeleklerini de satan Levent “30 tane yeleğim vardı, hepsini sattım. Biri bana ‘Paramız yoksa yeleği nasıl alalım?’ dedi. Şarkıda bir taneniz o kadar içten eşlik ettin ki, ona hediye etmek istiyorum” diyerek yeleğini çıkarıp hayranına verdi.

KAĞIZMAN’A 20 YIL SONRA YENİ KLİP!

Haluk Levent, 20 yıl önce Bostancı Gösteri Merkezi’nde ‘Kağızman’ şarkısına klip çektiğini ve şimdi yeniden sosyal medyaya görüntü çekeceğini söyleyince tüm kitle coştu. Levent, hem orkestrayı hem de zıplayarak ve horon teperek kendisine eşlik eden hayranlarını cep telefonuyla kaydederek bir nevi yeni klip çekti. Konser İzmir Marşı’yla coşkulu bir şekilde noktalandı.