Spor 16.04.2016 22:15

Antalyaspor Galatasaray'ı Eto'o ile geçti

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 29. hafta maçında Antalyaspor, Galatasaray'ı 4-2 mağlup etti. Antalyasporlu Eto'o takımının 4 golünden ikisini kaydeden isim oldu. YENİBİRLİK ANTALYA - Spor Toto Süper Lig'de sezonun 29. hafta maçında Antalyaspor,…
Antalyaspor Galatasaray'ı Eto'o ile geçti

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 29. hafta maçında Antalyaspor, Galatasaray'ı 4-2 mağlup etti. Antalyasporlu Eto'o takımının 4 golünden ikisini kaydeden isim oldu.

YENİBİRLİK ANTALYA - Spor Toto Süper Lig'de sezonun 29. hafta maçında Antalyaspor, Galatasaray'ı 4-2 mağlup etti.

İlk yarı
Spor Toto Süper Lig'de sezonun 29. hafta maçında Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın ilk yarısı, 1-1 berabere tamamlandı.

15. dakikada Antalyaspor öne geçti. Makoun'un ara pasında ceza sahasında topla buluşan Eto'o, kaleci Muslera'nın solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

39. dakikada Galatasaray, karşılaşmada beraberliği yakaladı. Carole'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Podolski'nin dar açıdan sert şutunda, savunmada Diego ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarı

49. dakikada Yekta'nın ceza sahası dışından şutunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

52. dakikada ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Motta'nın şutunda, Koray Günter'e de çarpan meşin yuvarlak, direğin dibinden az farkla kornere çıktı.

53. dakikada Antalyaspor karşılaşmada tekrar öne geçti. Enguene'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte topla buluşan Diego topu arkaya aktardı. Akra direkte Eto'o, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

64. dakikada Galatasaray karşılaşmada beraberliği yakaladı. Carole'un sol kanattan ortasında, ön direkte topa dokunan Umut Bulut, takımının beraberlik sayısını kaydetti: 2-2.

70. dakikada sol çaprazda topla buluşan Serdar Özkan'ın şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

72. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında, defans arkasına atılan topla buluşan Eto'o, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Kamerunlu golcü, topu yanındaki Emrah Başsan'a aktardı. Emrah Başsan'ın meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 3-2.

79. dakikada Emre Çolak'ın sol kanattan ortasında, ön direkte topla buluşan Olcan Adın'ın şutunda, meşin yuvarlak arka direğin dibinden auta çıktı.

88. dakikada Makoun'un pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Serdar Özkan'ın kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti. 

90. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı. Antalyaspor'un hızlı kullandığı serbest vuruşta, Makoun'un pasıyla topla buluşan Rıdvan Şimşek, kaleci Muslera'nın sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 4-2.

90+3. dakikada ceza sahasına giren Umut Bulut'un şutunda, meşin yuvarlak kaleci Fornezzi'nin müdahalesiyle oyun alanına döndü.

Antalyaspor, karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı. 

"Dört gol attığımız için mutluyuz ama daha çok atabilirdik"

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'ı 4-2 yendikleri maçla ilgili "Dört gol attığımız için mutluyuz ama daha çok atabilirdik." dedi.

Morais, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, takımı destekleyen taraftarlara teşekkür ederek, karşılaşmada muhteşem bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Oyunu kontrol altında tuttuklarını vurgulayan Morais, "Dört gol attığımız için mutluyuz ama daha çok atabilirdik. Çok gol pozisyonuna girdik. Evimizdeki maçlarda iyi oynuyoruz, bunu deplasman maçlarına da yansıtabiliriz. 36 puana ulaştık. Kulübün hedefleri doğrultusunda ilerledik. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Eto'o'nun elle attığı öne sürülen golüyle ilgili soru üzerine ise Morais, pozisyonda Eto'o'nun golü kafayla atmış gibi gördüğünü kaydetti. Morais, pozisyonu ağır çekim izlediğinde elle atmış olabileceğini düşündüğünü dile getirerek, "Hakemler de hata yapabilir. İlk başta kafa gibi görünüyor ama elde olabilir. Bugün çok gol pozisyonuna girdik. El olsa da olmasa da onlardan biri gol olurdu. Sonuç değişmezdi." şeklinde konuştu.

"Kalenin yanında duran çizgi hakeminin görevi nedir?"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalya'ya kazanmak için geldiklerini belirterek, 4-2'lik skorun kendileri açısından çok üzücü olduğunu söyledi.

Maçın genelinde iyi oynadıkları dönemler olduğunu dile getiren Riekerink, ilk yarıda orta sahanın kontrolünü kaybettiklerini belirtti. Riekerink, iki yarının sonunda ve devre arasında oyun şekillerini düzeltmeye çalıştıklarını ifade ederek, "İkinci yarıya iyi başladık. Ardından rakibin gelen ikinci golü geldi. İyi oynadığımızı düşünüyorum ve onun sonucunda 2-2 oldu. İkinci golden sonra geriye çekildik. Aslında maçı kontrol ediyorduk ama takımda öne gitme ile ilgili korku oldu. Goller bu maçın kaderini belirledi." değerlendirmesinde bulundu.

Normalde hakemlerle ilgili konuşmadığını ve şikayeti sevmediğinin altını çizen Riekerink, şunları kaydetti:

"Kalenin yanında duran çizgi hakeminin görevi nedir? Orta hakeme yardım etmektir. Eğer topa elle dokunulmuşsa o anda söylenilmesi gerekir. Çizgi hakeminin görevinin bu olması gerekir. Bu tip şikayetlerde bulunmayı ve bahaneleri sevmiyorum. Hakemlerle ilgili şikayeti sevmiyorum. Takımımıza odaklanmalıyız. Fenerbahçe karşısında attığımız gol ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Hala tartışılabilir. Antalya'nın ilk golünün de o şekilde olduğunu duydum. Fenerbahçe'ye attığımız gol iptal edildi. Diğer taraftan Antalya'nın bize attığı gol verildi. Antalya'nın ikinci golü kesinlikle el. İkinci yarının başında Yasin'in pozisyonu penaltı olabilirdi. Bu tür kararlar bizim lehimize olan kararlar değil. Önümüzde maçlar var, bazı hakem kararları bizim lehimize de verilir."