Vakıf Katılım web
Dünya 21.03.2016 17:18

Apple bu akşam ne tanıtacak

Apple'ın online mağazası yeni ürünlerin tanıtımına saatler kala kapatıldı. Yeni ürünlerin tanıtılmasıyla birlikte mağaza tekrar kullanıcılara açılacak. YENİBİRLİK - Apple, her lansman öncesi yaptığı gibi mağazasını geçici olarak kapattı.…
Apple bu akşam ne tanıtacak

Apple'ın online mağazası yeni ürünlerin tanıtımına saatler kala kapatıldı. Yeni ürünlerin tanıtılmasıyla birlikte mağaza tekrar kullanıcılara açılacak.

YENİBİRLİK - Apple, her lansman öncesi yaptığı gibi mağazasını geçici olarak kapattı. Apple Store'a giren kullanıcılar "Size yeni ürünlerimizi göstermek için sabırsızlanıyoruz" mesajıyla karşılaşıyor.

BU AKŞAM APPLE NE YAPACAK

Yeni bir telefon, yeni bir tablet hatta bir Apple Car'ın bile tanıtılma ihtimali konuşuluyor. Peki hangisinin tanıtılma ihtimali gerçekten var, hangisinin neredeyse hiç yok? 

1. iPhone 5SE

Apple'ın daha uygun fiyatlı iPhone modelinin bu akşamki etkinlikte gerçeğe dönüşmesi bekleniyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın geçtiğimiz Eylül ayındaki tanıtımında iPhone 6C'nin de gelmesini bekliyorduk; ancak bu gerçek olmadı. iPhone 5C'nin tanıtımının üzerinden iki seneden fazla geçtiğini düşünürsek, Apple'ın uygun fiyatlı bir telefon tanıtması doğru bir hareket olabilir.

2. iPad Air 3

chip.com.tr'nin haberine göre halen piyasadaki en iyi tabletlerden biri olan iPad Air 2'nin piyasaya sürülmesinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Apple, zaten iyi olan ürünlerini geliştirebilmesiyle tanınıyor ve bu kez bizi bir iPad Air 3 bekliyor olabilir.

iPad Pro'daki işlevlerin birçoğunun 9,7 inç'lik iPad'e geleceği düşünülüyor. Yani yeni bir A10 işlemcisine veya Pro'daki A9X işlemcisine sahip bir iPad Air 3 ile tanışabiliriz. RAM miktarının en az 3GB olmasını umuyoruz.

3. Apple Watch 2

İlk Apple Watch çıktığından bu yana sadece bir sene oldu; bu yüzden çoğuna göre yeni bir saatin zamanı henüz gelmedi. Ancak Apple'ın telefonunuzla eşleşmek zorunda olmayan yeni bir Apple Watch geliştirdiği bir süredir konuşuluyor. Yeni Apple Watch iddiasını destekleyecek bir ipucu ise kameranın saatin üzerinde olacağının söylenmesi.Apple Watch 2'nin gerçeğe dönüşmesi muhtemel, ancak bunun 21 Mart'ta olup olmayacağını bilmiyoruz. Apple'ın Watch için bir dizi kayış ve aksesuar üzerinde çalıştığı çok kez konuşuldu, bu yüzden etkinlikte göreceklerimiz bunlardan ibaret olabilir.

4. Apple Car

Bunun için bizce heveslenmeyin, çünkü Tim Cook'un kendisi, bir konuşmasında Apple otomobilinin yakın olmadığını söylemişti. Geçen sene Eylül'deki Apple etkinliğinde yolların kapatılması, Apple Car'ın tanıtılacağı iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu. Ancak beklenen olmadı. Haftaya, Cook'un Apple otomobilinin direksiyonunun başında oturduğunu görmemiz, dünyayı şaşkına çevirebilir. Ancak bunun için muhtemelen biraz beklememiz gerekecek.

5. Apple VR

Büyük firmaların hepsi VR'dan nasiplenmek istiyorlar. Elbette Apple da bu işten geri kalmak istemiyor. Bu seneyle birlikte başlayan dedikodular, Apple'ın kendi VR başlığını yapacağını, bunun için gizli bir takımın çalıştığını söylüyordu. HTC Vive ve Oculus Rift tüketicinin eline ulaşmaya başladığına göre Mart'taki etkinlik, Apple VR için en uygun zaman olabilir.

6. Apple iPod Classic 2016

Bunun olmayacağı neredeyse garantili, ancak daha ince, kablosuz, Apple Music entegrasyonlu bir iPod Classic istediğimizi gizleyemeyiz. Dokunmatik ekran saçmalığıyla uğraşmaya gerek yok, çarkı çevirdiğimizde çıkan tıklamanın verdiği tatmin hissi, bize yeter de artar.