Ekonomi 27.01.2021 07:05

Aras Kargo, e-ticaretin en iyi kargo şirketi seçildi

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, "e-ticaret işlem hacmi bir önceki yıla göre 2 kat artış gösterirken, buna paralel olarak ziyaret edilen adres sayısı yüzde 90 arttı" dedi.
Aras Kargo, e-ticaretin en iyi kargo şirketi seçildi

Aras Kargo, Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 'e-ticaretin en iyilerinin' belirlendiği ECHO Awards'ta kargo kategorisinde birinciliğe ulaşarak yılın kazananı oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aras Kargo, ECHO Awards'ta bir kez daha e-ticaretin en iyi kargo firması seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye genelinden 1.200 kişinin katılımı ile 'e-ticaretin en iyilerini' belirleyen ECHO Awards'ın ödül töreni, bu yıl çevrim içi olarak düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, şunları kaydetti:

'Özellikle pandeminin başlamasıyla birlikte hızla büyüyen e-ticaret, bizim de iş hacmimizi önemli ölçüde arttırdı. e-ticaret işlem hacmi bir önceki yıla göre 2 kat artış gösterirken, buna paralel olarak ziyaret edilen adres sayısı yüzde 90 arttı. Bağımsız araştırmayla, halkın söz sahibi olduğu bu değerli organizasyonda e-ticaretin en iyi kargo şirketi ödülüne layık görülmemiz bizleri son derece mutlu etti.

Pandemi öncesinde başlattığımız teknolojik yatırımlar, operasyonel birikimimiz ve yetkinliğimiz süreci iyi bir şekilde yönetmemizi sağladı. Bundan sonraki yıllarda da değişen tüketici alışkanlıklarını ve e-ticaretin sektörümüze etkisini göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı planlıyoruz.'

 

- '2021 yılında önceliğimiz kalite olmaya devam edecek'

 

Bağımsız bir araştırma şirketinin Türkiye çapında yaptığı araştırmaya göre, Aras Kargo'nun e-ticaret firmaları nezdinde en sık çalışılan ve çalışma hacmi en yüksek kargo firması olarak değerlendirildiğini aktaran Ayyarkın, aldıkları bu ödül değerlendirmesinde de kullanım kolaylığı ve hizmet sonrası takip kategorilerinde ön plana çıktıklarını kaydetti.

Ayyarkın, 'Tüm bu özelliklerimizi sürdürerek önümüzdeki dönemde adım adım müşteri bilgilendirmesi, alıcı kolaylığı, CRM ve müşteri hizmetleri yönetiminde atacağımız adımlarla eşsiz müşteri deneyimi yaratmayı amaçlıyoruz. Devam eden transfer merkezi yatırımlarımızla ve IT altyapı yatırımlarımızla sektördeki öncü ve yenilikçi konumumuzu koruyacağız. 2021 yılında önceliğimiz kalite olmaya devam edecek. Entegrasyon, rota optimizasyonu, entegre yönetim sistemleri yatırımlarımızla kalitemizi ileri seviyeye çıkarmayı planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz bu projelerle birlikte pazar liderliğini perçinlemeyi hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, bu yıl 'E-Ticaretin En İyileri' başlığı ile düzenlenen yarışmada, 'Kargo' kategorisinde birinciliğe ulaşarak bir kez daha yılın kazananı olan Aras Kargo, 2019 yılında da ECHO Awards'ta müşterisine 'En İyi E-Ticaret Deneyimini Yaşatan' kargo şirketi seçilme başarısı göstermişti.