Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 18.04.2019 13:44

Arşın Mal Alan opereti prömiyerini yapıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 20 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 20.00'da Kültür Merkezi sahnesinde "Arşın Mal Alan" operetinin prömiyerini gerçekleştiriyor.
Arşın Mal Alan opereti prömiyerini yapıyor

Eserin orkestra ve koro şefliğini Anıl Aydın, rejisörlüğünü Melih Öztürk, rejisör yardımcılığını Soner Fahlioğulları ve koreografisini Berna Turhan İleri yapıyor. Dekor ve kostüm tasarımlarını Alev Tol, ışık tasarımını Barış Arslan üsleniyor.

Operetin kısa konusu ise; Asker evlenme çağı gelmiş, hali vakti yerinde bir tüccardır. Halası Cihan ile aynı evde yaşamaktadır. O güne kadar çevresindeki evlilikler hep görücü usulüyle yapılmıştır. Ama Asker beğendiği bir kızla evlenmek, hayat arkadaşını kendisi seçmek istemektedir. Asker’ in yakın arkadaşı Süleyman kurnaz, neşeli biridir. Arkadaşının düşüncesini öğrenince ona bir yol bulabileceğini söyler. Asker, arşın malcı ( kapı kapı dolaşıp kumaş satan satıcı) kılığına girecek, bu yolla kızların arasına girip, içlerinden birini seçecektir. Kapı kapı dolaşırken Sultan Bey’in kızı Gülçehre’ ye görür görmez aşık olur ve onunla evlenmek istediğini söyler.

Eserde başlıca rolleri Ayşegül Devrim Dinçer, Melahat Yavuz ( Gülçehre ), Dağhan Ergün, Baran Taner ( Asker ), K. Erdem Özdemir, Hakan Yıldız ( Sultan Bey ), Özlem Zuhal Gürgen, Özlem Pamuk ( Cihan ), Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç ( Süleyman ), Ayşin Alev Lal, Başak Yıldıza ( Asya ), Orhan Güllüler, Erhan Kaya ( Veli ), Beste Berk Topal ve Zeynep Özgür Yılmaz ( Telli ) paylaşıyor.