Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 03.09.2019 15:08

ARTWEEKS@AKARETLER'İN EN GENÇ SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

 İyilik İçin Sanat Derneği'nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj'da çalışmalarını sürdüren ikinci dönem genç sanatçı grubunun eserleri, Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla, 3 Eylül tarihinde Akaretler Sıraevler'de yer alan Artweeks@Akaretler'de görücüye çıktı.
ARTWEEKS@AKARETLER'İN EN GENÇ SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

İyilik İçin Sanat Derneği’nin Atölye|Pasaj Projesi’nin ikinci dönem genç sanatçıları eserlerini, pek çok sanatseveri, sanatçıyı ve koleksiyoneri bir araya getiren Artweeks@Akaretler’de sergilemeye başladı.

 Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonu, dünyanın en büyük varlık yöneticisi UBS’in desteğiyle düzenlenen Artweeks@Akaretler’de, Atölye|Pasaj’ın 6 genç sanatçısının 72 eseri dönüşümlü olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Genç sanatçılar Aysun Telli, Bengü Toksöz, Ezgi Kılıç, İbrahim Özsözgün, Merve Topuz ve Seher Yılmaz’ın eserleriyle yer alacağı sergi, 22 Eylül’e kadar üç hafta sürecek. Artweeks@Akaretler’de tüm sergiler ve söyleşiler sanatseverlere açık ve giriş ücretsiz olacak.

 Atölye|Pasaj’ın sergisinin kurulumunu Beetleart gerçekleştirdi. Tüm kreatif çalışmaları reklam ajansı Factory, iletişim çalışmalarını ise Manifesto üstlendi.

 Selin Bozkurt:”Sanat profesyonelleri, galeri ve sanat danışmanlarını, genç yetenekleri keşfetmeleri için sergimize bekliyoruz”

 İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Atölye|Pasaj Projesi’ni, başarılı ve gelecek vaad eden, imkanları kısıtlı genç ressam adaylarının, okulda aldıkları eğitimin ardından mezun olduktan sonra İstanbul gibi bir metropolde sanat hayatlarına devam etmeleri amacıyla başlattıklarını hatırlattı. Bu anlamda Türkiye’de benzer bir proje olmadığını kaydeden Selin Bozkurt, “3 yıldır düzenli olarak devam ettiğimiz atölye ziyaretlerinde

sanatçılarla yaptığımız sohbetlerde gördük ki, sadece başarılı ve iyi eğitimli olmak sanatçı olmak için yeterli gelmiyor. Sanat üretimine devam edebilmek için maddi imkanın da olması gerekiyor. Projemizde, genç sanatçıların sanat ütetimine devam edebilmeleri için 1 yıl boyunca gerekli tüm maddi imkanları dernek olarak sağlıyoruz. Başarılı, gelecek vadeden, seçilmiş değerli yeteneklerin sadece üretime odaklanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi sonunda çok iyi sonuçların ortaya çıktığını görüyoruz. Ayrıca genç sanatçılarımız atölye ortamında birlikte çalışmaktan besleniyorlar, bu da yıl boyunca ürettikleri eserlerin gelişimine yansıyor.” diye konuştu.

 Artweeks@Akaretler’in önemine dikkat çeken Selin Bozkurt, “Genç sanatçılarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Eserlerini, böylesine önemli bir etkinlikte sergileme fırsatı buldular. Gençlerimize somut projelerle destek vermekten gurur ve mutluk duyuyoruz. dedi.

 Selin Bozkurt, sanat profesyonelleri, galeri ve sanat danışmanlarını, genç yetenekleri keşfetmeleri için 23 numaralı binada 2. katta açtıkları sergiye beklediklerini bildirdi. Selin Bozkurt, Artweeks@Akaretler’in organizatörlerinden Sabiha Kurtulmuş’a projelerine gösterdiği ilgi ve sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.

 Prof. Dr. Nedret Sekban: “Atölye-Pasaj’ın sakinleri yıl sonu sergilerinde sizleri de: görmeniz, sohbetiniz ve eleştirileriniz için bekliyorlar” dedi.

 Projenin fikir sahiplerinden ve aynı zamanda Koordinatörü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban da, şunları söyledi:

 “Bir fikrim vardı, fikrim: arzularının peşinden gitmeyi seçen gençlerin bunu yaparken, arzuları ve tutkularının dış gerçeklikle çatışmasından çok kendilerini ifade edebilme ve ilişki kurabilme becerilerini gerçekleştirebilecekleri sanat alanına geçebilmeleri için çalışmaktı, önemli olan buydu. Yani, bu gençlerin iç dünyalarının zenginliğini ve samimiyetini ortaya koyarak sanata ve hayata tutunabilmelerini sağlamak...”

 Bunun için içinde bir arada olup üretebilecekleri bir atölyeye ihtiyaç duyduklarını anlatan Nedret Sekban, “Geçen yıl Atölye-Pasaj bir yıllık burslu bir atölye olarak İyilik İçin Sanat Derneği tarafından kuruldu ve ilk sakinlerini de yıl sonu sergisinden sonra uğurladı. Ve İyilik İçin Sanat Derneği altı sanatçı adayıyla yoluna devam ediyor hala...”diye konuştu.

 Nedret Sekban, “Atölye-Pasaj’ın sakinleri olarak seçilen İbrahim, Bengü, Ezgi, Seher, Merve ve Aysun artık yollarına kendi başlarına devam etmek için hazırlıklarını tamamladılar. Yıl sonu sergilerinde sizleri de: görmeniz, sohbetiniz ve eleştirileriniz için bekliyorlar” dedi.