Magazin 17.04.2019 01:30 Güncelleme: 17.04.2019 01:35

"Aşk Aşk Diye Ölünecek Tabii ki"

Aşk şarkılarının başrolünde yer alan yanı başımızdaki ses Yalın, uzun süre aradan sonra sessizliğini "Deva Bize Sevişler" adlı parçasıyla bozarak ALEM Dergisi'ne konuştu. .
"Aşk Aşk Diye Ölünecek Tabii ki"

Samimi ve sımsıcak bir röportaj gerçekleştiren Yalın’ın dünden bugüne sanatı ve özel hayatıyla ilgili özel açıklamalarını ALEM Dergisi’ne gerçekleştirdi.

 “HEP HEDEFİM, HAYALİM, İSTEĞİM MÜZİKTİ”

 Doğma büyüme İstanbullu olan Yalın beş yaşından beri gitar çalıp şarkı söylediğini, hiç bilmediği halde İspanyolca şarkılar söylediğini açıkladı. “Gitar çalmayı da bilmiyordum o zamanlar ama videolarım var, hayli iyi çalıp söylüyorum yani. O videoları bir ara çıkartacağım piyasaya” dedi. Çok erken yaşlarda beste yapabildiğini keşfeden Yalın “Hep hedefim, hayalim, isteğim müzikti” diyerek müziğe duyduğu aşkı açıkça ifade etti.

 “AŞK AŞK DİYE ÖLÜNECEK TABİİ Kİ AŞK BÖYLE BİR ŞEY”

 “Aşk aşk diye öldünüz mü sahiden” sorusuna Yalın, “Yani ölünecek tabiî ki aşk böyle bir şey, o zaman aşık olduğunu anlıyorsun. Hani hayatta bir tek o varmış gibi hisseder ya insan, öyle hissettiğim oldu” dedi. İlk aşk konusunda ise sanatçı “İlk aşk denilen şey aşk mı değil mi bilemiyorum o zamanki hisleri, ama birine karşı hani 'keşke benim olsa' diye his gelir ya. 'Bir bakabilsem', 'bir dokunabilsem', 'bir sinemaya gidebilsem' dersin; o genç yaşlarda o hisleri yaşadım. O zamanlar ilkokul çağındaydım galiba. Aşk daha başka bir şey bence; o beğenme hoşlanma gibi bir şey. Aşkın tarifini gerçekten ben yapamayacağım galiba. Ben sadece iyi hissettiğim anlarla ilgili gerçekleri yazmaya çalışıyorum konu bu; ama aşkın gerçek tanımını yüzde yüz yapabileceğimi düşünmüyorum. Daha benim bilemediğim birçok hali içinde barındırdığına eminim” diye duygularını dile getirdi.

 “NORMALDE GİTARLA BESTELERİM. BU KEZ SOKAKTA YÜRÜRKEN GELDİ”

 Yalın, “Deva Bize Sevişler” adlı parçasının nasıl ortaya çıktığını şu sözleriyle ifade etti: ”Londra’da sokakta yürürken aklıma geldi şarkıların bölümleri. Normalde gitarla bestelerim. Bu kez sokakta yürürken geldi ‘Bir inada yüklenip dövülür mü sevinçler’ bölümü. Orada telefona yazdım unutmayayım diye. Sonra onun hayalini kuruyor insan. Otele geldim odada sözleri daha da geliştirdim, mırıldandım ve seyirciyi hayal ettim, beraber hep bir ağızdan söyleyişleri, o sahneyi, o anı. Bizim işin en güzel tarafı, yaşıyorsun o anı. Zorlu’daki konserde o hayal ettiğim sahneyi yaşadım.”

“YALNIZ DEĞiLiM DiYORSUN, BU GÜZEL BİR HiS BENCE”

 Hem şarkı besteleyen hem de seslendiren sanatçı, müziğindeki yaratıcı süreci;

“Herkesin bir ruhu var, o ruhu yansıtması lazım. Motivasyon kaynağım aslında konserde yaşadığım gibi anlar. En büyük motivasyon kaynağım bu. Para değil yani öyle söyleyeyim. Yani en büyük motivasyonum, takdir. Orada yazdığım söylediğim şey benim duygu ve düşüncelerim ve sonrasında onu paylaşmak. ‘Yalnız değilim’ diyorsun, bu güzel bir his bence” sözleriyle anlattı.

“ÇOCUK YAPIP ONDAN SONRA BAKICILARA BIRAKAN BİR AİLE OLMAK İSTEMİYORUM”

Sanatçı, evlilik kurumuyla ilgili duygularını da net bir şekilde ifade etti:

“Biraz suyunun çıkarılmaya başladığını düşünüyorum. Önceki dönemden annelerimizin babalarımızın döneminden daha kötüye gittiğini düşünüyorum. Daha da kötüye gideceğini görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu işin içinden çıkamıyorum. Gerçekten çocuk sahibi olmayı çok istiyorum ve bir şekilde doğru zamanı ayırabileceğim an olsun istiyorum. Çünkü çocuk yapıp ondan sonra bakıcılara bırakan bir aile olmak istemiyorum; çünkü annem ve babam çalıştığı için ben biraz onlardan uzak büyüdüm. O yüzden ben çocuğuma zaman ayırabilmek istiyorum”

 Yalın ayrıca Haziran, Temmuz aylarında yepyeni bir şarkı ile sevenlerin karşısına çıkacağının müjdesını verdi.