Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 23.04.2019 21:03

'Aşk Halleri' ilk ve son

Hollandalı yazar Maria Goos'un sevilen oyunu "Doek!", "Aşk Halleri" adıyla ilk kez Zuhal Olcay ve Burak Sergen'le Türkçe sahnelendi. Oyun son perdesini 4 Mayıs'ta açacak.
'Aşk Halleri' ilk ve son

“Aşk Halleri”nin yönetmenliğini 45’inci sanat yılına yaklaşmakta olan Işıl Kasapoğlu üstlenirken; başrollerini en son 2009 yılında tiyatro sahnesine çıkan Zuhal Olcay ve Burak Sergen paylaştı. Oyun ayrıca, yeniden tiyatro seyircisi ile buluşan Zuhal Olcay’ı Burak Sergen ile tiyatro sahnesinde ilk kez buluşturdu.

“Aşk Halleri” 93. ve son kez perdesini Mecidiyeköy Artı Sahne’de 4 Mayıs’ta açmaya hazırlanırken, oyunun Hollandal’lı yazarı Maria Goos’ta oyunu izlemeye Türkiye’ye geliyor.
Zeynep Avcı tarafından Türkçe’ye çevrilen “Aşk Halleri”nin duyguları harekete geçiren müzikleri Selim Atakan imzası taşıyor. Işık tasarımı Cem Yılmazer’e, kostümleri ise Evrim Timur’a ait.
Maria Goos’un “Aşk Halleri”nde bir kadın-erkek, karşı cinslerden iki meslektaş, eski iki arkadaş ve eski iki sevgili olarak Richard ve Liz üzerinden kurduğu bu dünya, ilişkilere, geride bırakılanlara, özlemeye, vazgeçmeye ve geri dönmeye dair bir sorgulama.