Halkbank web
Ekonomi 10.09.2018 12:21

ASKON'dan İkinci Çeyrek Açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur,TÜİK 2. Çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.
ASKON'dan İkinci Çeyrek Açıklaması

Sanayi Sektörü, Mal ve Hizmet Sektörü başta olmak üzere, ekonomimizin lokomotif sektöründeki büyümenin gayet memnuniyet verici olduğunu belirten ASKON Başkanı Cesur, ‘’Her şeyin farkındayız, büyüme rakamları öncesinde Moody’s’in panik halinde yaptığı açıklamadan da ne yapmak istediklerini açıkça görüyoruz. Bu ülkenin iş adamları vatan ve millet sevdalısıdır. Ülke ekonomisine güvenerek üretmeye, çarkları döndürmeye devam edeceklerdir. Çarklar döndükçe de, ekonomimiz de büyümeye devam edecektir’’ dedi.   

Başkan Cesur konuya ilişkin şunları ifade etti;

TÜİK’in ikinci çeyrek büyüme rakamları ekonomi çevrelerinin öngördüğü büyüme rakamına eş bir değerde çıktı. Aynı şekilde yüzde 5,2-5,3 aralığında bizlerin de beklentisi bu yöndeydi. Özellikle sanayide, mal ve hizmet sektöründe bu denli bir büyüme olacağını öngörmekteydik. Çok memnuniyet verici bir tablo. Tabi büyüme rakamları açıklanmadan önce Moody’s’in alalacele Türkiye değerlendirmesini de gördük. Bir panik halinde büyüme rakamlarının yanına bu değerlendirmeyi koyma çabası içerisindeler. Bu nedenle her şeyin farkındayız. Ne yapmak istediklerini de görüyoruz. Bu ülkenin işadamları vatan ve millet sevdalısıdır. Ülke ekonomisine güvenerek üretmeye, çarkları döndürmeye devam edecektir. Çarklar döndükçe de, ekonomimiz de büyümeye devam edecektir.  Bir yandan da odaklanmamız gereken konular var. Özellikle enflasyon konusunda sıkı bir duruş sergilememiz gerekmektedir. Bu bağlamda tasarruf tedbirlerinden taviz vermemeli, günlük gıda tüketimine yönelik ürünler üzerinde sıkı fiyat takibi yapılıp fırsatçılara göz açtırılmamalıdır. Kurdaki artışı fırsat bilip fahiş derecede etiket üzerinden oynayanlara caydırıcı cezalar kesinlikle verilmelidir.