Türkiye - Gündem 10.03.2018 15:08

Atatürk Evi Ekonomiyi Canlandırdı

Kırklareli Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa edilen Atatürk Evi, Yayla Mahallesindeki işletmelerin ekonomisini canlandırdı.
Atatürk Evi Ekonomiyi Canlandırdı

Kent dokusunun korunması ve bunun üzerine turizm vizyonu kurabilmek üzerine bölgede yapılan restore çalışmaları ile Yayla Mahallesi kültür sanat mimarisi haline geldi. Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yerli ve yabancı turistler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir modellendiği evi ziyaret edebilmek için Yayla Meyda’nında uzun kuyruklar oluşturuyor. Gelen ziyaretçiler, mimarinin yakınlarında bulunan işletmelerin yüzünü güldürüyor.

Çay bahçesi işletmecisi Tolga Peran, Atatürk Evi’ni ziyarete gelenlerin sıra beklerken vakitlerini çay içerek değerlendirdiğini, ihtiyaçlarını karşıladıkları için diğer esnafın da yüzünün güldüğünü, işlerinin geçen seneye oranla yüzde 60 oranında artış gösterdiğini söyledi. Peran, “Gerek İl dışından gerekse çevreden Atatürk evini ziyarete gelen vatandaşlarımız çayımızı içmeden gitmiyorlar. Burada 4 senedir işletmecilik yapıyoruz. Kış aylarında işlerimiz çok yavaşlıyordu. Atatürk Evi mahallemize büyük bir canlılık getirdi” dedi.

Yayla Mahallesinin her geçen gün geliştiğini ve bu hususta Kırklareli Belediyesinin payının oldukça büyük olduğunu vurgulayan Peran, “Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu Yayla Mahallesine büyük yatırımlar yaptı. Bölge kültür ve sanat anlamında her geçen gün gelişiyor. Beş yıl sonra bile Yayla Mahallesinin muhteşem değerlere sahip olacağını düşünüyorum. Başkanımız Kesimoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.