Vakıf Katılım web
Emlak 22.02.2017 11:50 Güncelleme: 23.02.2017 15:18

Atlantis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Aziz Karakuş: 'Hedef bölgede turizm üssü'

Türkiye'de yaşayan gençlerin kendi yaşadıkları yeri terketmemeleri gerektiğini, tarım ve hayvancılığı yaparak daha çok para kazanabileceklerini vurgulayan 'Atlantis Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Aziz Karakuş, doğduğu Ardahan'ın adının patentleştirilmesi ve büyük markaların yaratılması için bölge halkının ve işadamlarımızın desteklenmesi, Ardahan'a komşu olan yabancı ülkelerle yapılacak görüşmeler neticesinde bölgemizin turizm üssü haline getirilmesi ve komşu ülkelerle ticaretimizin geliştirilmesi, bölgemizde bulunan üniversiteden en iyi şekilde faydalanılarak, bölgemiz işadamları ile ortak akıl geliştirerek ülke geneline faydası olacak gerek sosyal, gerek ticari projeler üretilmesi, ilimizde yaşayan hane halkının gelirinin ve refah payının yükseltilmesi'için gereken herşeyi yapmak istiyorum' dedi.
Atlantis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Aziz Karakuş: 'Hedef bölgede turizm üssü'

Neşe BERBER

Dört çocuklu dar gelirli bir ailenin en küçük çocuğu evde tartışma çıkmaması için biriktirdiği harçlıkları babasına verecek kadarda düşünceli... Hayatımın her alanında insan ilişkilerini el üstünde tutan girişimci ruha sahip olmuş.  İlkokul son sınıfa geldiğinde çalışmaya başlamış, aslında ticaretle ilk tanışması böyle olmuş. Daha sonra lisede  teyip alıp satmaya başlamış, ticaret ruhu ilk burada kendini göstermiş. Okuldan sonraki zamanlarında bir matbaa’da çalışmaya başlamış. Hiç parlak bir öğrenci değildim diyor, sadece geçebilmek için çalışmış. Ailesinde herkes okumuş, ama o ticareti tercih etmiş. Annesi babası istedi diye üniversite okumuş. Herkes ona okumaktan başka çaren yok derken o onlara ticaret yapıcam ilerde çok büyük bir işadamı olmak istiyorum diyince senin sermayen yok nasıl yapıcaksın kendini kandırmaktan vazgeç okumana bak sen ancak bu şekilde rahat edebilirsin. Sözleri ile karşılaşmış. Ve sonra kendi işini kurarak kendi deyimiyle risk ve cesur kararlar alarak iş hayatına atılmış. Onunla o günlerde alay edenlere başarabileceğini göstermiş.  Başarının sırrı ne diye sorduğumda ise ‘çok para kazanmaktan ziyade, işimi iyi yapmayı seçtim. İşimi iyi yaptıkça dürüst ahlaklı oldukça mükafatını fazlasıyla aldım. 33 yıllık yaşamımda şu hayattan ne anladınız deseler, İnsanların hayal ve duayı hiç terk etmemesi gerektiğini başaramam lafını hayatından çıkarması gerektiğini söylerim, Atlantis Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Aziz Karakuş ile yapmak istediklerini başarısının sırrını gençlere önerilerini YeniBirlik Gazetesi okurları için konuştuk. 

atl

Ardahan için neler yapmak istiyorsunuz?

ÖSS’de bile sonuncu olan bir il Ardahan. Burada yaşayan gençlere örnek olmak istiyorum. Bizim’de başarabileceğimizi göstermek istiyorum. Ardahan için ciddi çalışmalar yaptım. Çok profosyonel bir ekiple çalıştım. Hem akademik, hem kentsel, hemde mimari bir çalışma yaptık.  Kars’tan ayrıldıktan sonra Ardahan istenilen il kimliğini bir türlü kazanamadı. Üniversite’nin gelmesi ile birlikte biraz daha hareket geldi. Yatırımlar yapılmaya başlandı. Ardahan’ın göç vermesinin en büyük nedeni işsizlik. Kent’te işsizlik var. Üniversitenin gelmesi ile kente gelen yatırımlar başladı. Ardahan’da yapılabilecek işleri düşündük. 

Ardahan’da yapılacak en önemli işler neler?

 Hayvancılık en önemli  iş kolumuz, tarım alanları aynı şekilde. Her kentin lobileri vardır. Ardahan’ın işadamları zamanında oraları terketmiş, kopmuşlar. Dünyanın tek bozulmamış çiçek florası Ardahan’da. Balımız o yüzden çok değerli. Organik balı sadece Türkiye’de Ardahan’da üretebilirsiniz.  Ben Ardahan Göle’liyim. Baba toprağım benim. Göle Ardahah’ın en büyük ilçesidir. Benim bu topraklara bir borcum olduğunu düşünüyorum. Burda Ardahan’ı devletin başına yük olmaktan çıkarıp, kendine yeten lokomotif bir güç haline getirmek en büyük hayalim. Katma değer üreten bir il olmak ve orada yaşayan gençlere istihdam yaratmış olacağız.  Geçim derdi herşeyden önce gelir. İlk önce doymak. Doyduğun yerde yaşıyorsun. Kim topraklarını bırakıp başka yerlere giderki. 

 Şehire gidenleri geri çekmek için bir proje yaptınız neyi hedeflediniz?

‘Hadi gelin gençler köyümüze geri dönelim’ projesi yaptım.  İstanbul’a gelip çalışan gençler 1400TL gibi bir rakama çalışıyorlar. Oysa Ardahan’da bal üretse yaşasalar yılda 80bin TL kazanırlar.  İşsizlikten eğitime, sosyal hayattan sağlığa kadar Ardahan’ın çeşitli sorunları hep oldu. Bütün bu konularda son yıllarda Ardahan’da çok önemli yatırımlar yapıldığını görmekte ve mutluluk duymaktayız.  Ancak her şeyi devletten beklememek gerekir. Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir yanında yaşayan biz Ardahanlılar da şehrimiz için bir şeyler yapmalıyız. Ardahan’ın gelişmesi, işsizliğin azalması, batıda ne varsa aynısının Ardahan’da da olması için birlikte hareket etmeliyiz. Ardahan’ın ihtiyaç duyduğu özel sektör yatırımlarının gerçekleşmesi, insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi, hemşerilerimizin Ardahan’dan göç etmek yerine orada kalarak ata-dede topraklarına sahip çıkması, ancak sıkıntılarının giderilmesiyle mümkün olacaktır. 

Ardahan’a yalnızca kamu yatırımları değil, özel sektör yatırımlarının da yapılması, istihdam ve üretim artışının sağlanması gerekmektedir.  Bereketli toprakları, coğrafi konumu, çalışkan, aydın ve yeniliklere açık insanları ile Ardahan,  bütün bu yatırımları, iyi bir sosyal yaşamı, insanca yaşamayı fazlasıyla hak etmektedir.  İhtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücüne kavuşması, bu insanların istihdamını karşılayacak yatırımların yapılması, halkımızın mutlu, huzurlu bir şekilde hayatını idame ettirebilmesi için dünyanın her yerindeki  Ardahanlılar, Ardahan içinelele vererek çalışması  gerekir.

atl3

Ardahan’da yeni yatırımınız varmı?

44 odalı bir öğrenci yurdu inşaatına başladık. Görülmemiş bir tasarım yapıyoruz. Proje aşamasında şuanda çiziliyor, arsayı satın aldık. 1+1 ‘den 44 odalı yurtdışında gördüğüm bir sistemi yapacağım. Hem akademisyenlerin geldiğinde kalabileceği  bir yer olacak. Hemde Ardahan’da üniversiteye gelen öğrencilerin kalacak yer sorununa çözüm getirmek amacıyla bu inşaatı yapıyorum. Şimdi işadamlarımız Ardahan’da yatırım yapmaya başladı. Biz böyle vitrin projelerle Ardahan’ın kaderini değiştireceğiz.  Ardahan’da şimdi bir AVM yapılıyor. Daha kaliteli işler yapılmasını arzu ederim. 

Matbaa sektöründe dünya devleri ile çalışıyorsunuz sistem sizi zorluyormu?

Dünya devi markalarına hizmet veriyoruz. Markalarımızda var. 2000 yılında kurulan firmamız  ofset baskılı kutu ambalaj, etiket, katalog broşür alanlarında, yüksek teknoloji makina parkuruyla  uluslararası büyük markalara hizmet veren matbaa sektörünün lideri  güçlü ,kaliteli vede uzman insan gücüne sahip entegre bir tesisimiz var. Rekabet gücünü sağlayabilecek stratejiler geliştirebilmek, reklamcılıkta ve matbaacılıkta dünya medyasını ve teknolojisini yakından takip ederek, müşteri menfaatli ürünler sunmak, üretmek portföyümüzde bulunan müşterilerimizin reklamcılıkla pazar paylarını her geçen gün ileriye taşımak basılı, görsel alanda marka bilincini geliştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Bu şirketler bizide profosyonelleştirdiler. Türk milleti olarak hamd olsun çok zekiyiz, seri düşünüyoruz fakat biraz avrupa mantığını almamız lazım. Dünya’da üretim profösyonelleşti. Ciddi labaratuar testleri yapıyoruz. Bütün bu tecrübelerimizi  Ardahan’a yansıtmak istiyorum. 

Ardahan üniversitesi kurucu rektörü Profosör Ramazan Korkmaz’ın  önderliğinde Kafkasya üniversiteler birliği kuruldu. Üniversite öğrenci alış verişide başladı. Yurtdışında baktığınızda şirketlerin önünde. Üniversiteler, şirketleri bir yerlere taşıyor. Bir proje yapıyor, şirkete satıyor o şirkette o proje ile bir ürün yapıyor ve dünyaya satıyor. Globalleşme böyle oluyor. Çok şükür her ilde üniversitelerimiz var. 

Hayatınızda örnek aldığınız biri varmı?

Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatını okudum, ve oradan kendime dersler çıkardım. Onu kendime örnek lider seçtim.  Herşeyden önce çok korkusuz kalbi iman dolu, inandığı değerler için kendini feda edebilecek ve herşeyi yapabilecek bir lider. Tabi böyle bir lider olmanın avantajları var, dezavantajları var. 

Siz siyasete girdiniz aday adayı oldunuz nasıl bakıldı buna?

Ardahan’ın kaderini değiştirmek ve doğduğum toprakların hak ettiği değere ulaşması için 7 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak Genel seçimlerde Ak Parti’den Ardahan Milletvekili aday adayı oldum. Sonuç herşey kısmet. Hedefim amacım sadece Ardahan’a hizmet etmek.  Ardahan’a hizmet etmek benim için herşeyin üstünde geliyor. Ardahan’da yatırımlarımız var. Ardahan’lı gençlere burs vermeye başladık. Özellikle zeki öğrencilere. Ben Ardahan gönüllüsü olarak görev yapmaya hazırım. Yeterki  Ardahan vizyonununu değiştirelim.  Bizim çok genç girişimcilerimiz var. Çok önemli bir liderimiz var. Dünya’da işadamlarımız artık söz sahibi bunlar hep onun sayesinde oldu. Vergi afları neden yapılıyor devlet vatandaşını rahatlatmak için bunları yapıyor. Piyasada bir kriz varsa siyasi güç olarak bunu yapması lazım. Af yapması faizini afettim gel sen bunu otuzaltı ayda borcunu öde. Bu gayet iyi bir yöntem. E buda devleti güçlü kılıyor. Artık güçlü bir devletimiz var yurtdışına gittiğimizde bile artık önceki gibi değiliz. Bütün bunlar hep Tayyip beyin vizyonu ile oldu. 

Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?

Herşeyden önce millileşme meselesi olarak görüyorum. Devlet vesayetlerden kurtuluyor. Bu dönemde yaşadığımız için çok şanslıyız. Bugün tarihe tanıklık ediyoruz. ‘Bağımsız ve Türkiye’den yönetilen bir Türkiye’ demek Cumhurbaşkanlığı sistemi.  İleri  demokrasidir. Demokratik bir sistemdir.  Bugüne kadar olanın aksidir. Bu vesayetler ile çarpışıyorsunuz ama içinde güçlü olmanız gerekli. Bugün merkez bankası güçlü olmasaydı, dolar ile çarpışabilirmiydi. Devletin verdiği güç ile bunu yapıyor. Faizleri artırmayın demiş olması cumhurbaşkanımızın üretimin durmaması için söylüyor bunu.  İnşaat şuanda Türkiye’yi sırtında taşıyıp en ileri yerlere götüren sektörlerden birisi. Yabancı yatırımcıda faizin yüksek olduğu yerlere yatırım yapmak istemez. Hem faizi yükseltip hem yatırım yapamazsınız.  Bugün köprü yapıyoruz, hamd olsun iki yılda bitiriyoruz. Daha önce onbeş yılda bitmezdi inşaatlar. Cumhurbaşkanımız onlarla çıkıp pazarlık edebiliyor, şu kadar zamanda bitireceksiniz diyor. Bu çok önemli.  

Siyaset’te olmazsa olmazınız varmı?

Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir sözü vardır. ‘Siyaset  ahlaklı insanların limanıdır’ diye . Tam böyle düşünüyorum, önemli olan ahlaklı olabilmek ve bu ülkeye birşeyler verebilmektir. Siyasetçiler biraz daha hakkaniyet açısından peygamber efendimiz ahlakında olmalıdır. Üstünüzde daha büyük bir yük taşıyorsunuz. Doğacak bir bebeğin kaderine yön veriyorsunuz meclis’te. En önemlisi vatansever ve ahlaklı olmak gereklidir.  

Birlik beraberlik için neler yapmalıyız?

Birlik ve beraberlik açısından bir çok etnik köken var, ben doğuluyum ama karadenizli çok arkadaşım var. Halkın birbiri ile bir sorunu hiç yok. Ama global güçler sizi uyutmak için araya fitne tohumları ekiyorlar. Bizim aramızda hiç sorun yok, olamazda. Hadis’te olduğu gibi ‘müminler ancak kardeştir. Birbirinizi sevmediğiniz müddetçe gerçek iman etmiş olamazsınız.’ Biz böyle bir halkız . anne ve babalara çok önemli görevler düşüyor. Yanlış yerlere yönlenmelerine izin vermemeleri gerekir. Hepimiz birlik içinde sevgi ile