Vakıf Katılım web
Magazin 25.11.2018 02:01 Güncelleme: 24.11.2018 22:20

Aybüke Öğretmen Şarkılarla Anıldı

Batman'da öğretmenlik yaparken PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın birlikte görev yaptığı arkadaşlarının aralarında bulunduğu ''Batman Korosu", verdikleri dinleti ile meslektaşlarına duygu dolu anlar yaşattı.
Aybüke Öğretmen Şarkılarla Anıldı

ARSLAN GÜVEN

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın anısına sahne alan Batman korosu,  öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ankara MEB Şura Salonu'nda MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü" kapsamındaki etkinlikler, 81 ilden gelen öğretmenlerin katılımıyla devam etti. Etkinliklerin üçüncü gününde Batman Korosu ve Buray sahne aldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilden Ankara'ya gelen öğretmenler arasında bulunan Batmanlı müzik öğretmenleri, şehit meslektaşları Şenay Aybüke Yalçın için bir dinleti hazırladı. Ankara MEB Şura Salonu'ndaki dinletiye, öğretmenlerin yanı sıra,  şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın da katıldı.

Yirmi altı kişilik Batman Korosu, Aybüke öğretmenin sevdiği türkülerin de yer aldığı eserleri seslendirdi. Aybüke öğretmenin şehit olmadan önce katıldığı bir programda "Mağusa Limanı" türküsünü söylediği video sahnedeki dev ekrandan yayınlandı ve salondakileri duygulandırdı.

Etkinlik sonunda Batman korosu şefi Hakan Karabulut'a çiçek veren Sadık Yalçın, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Yalçın, bu yıl ki Öğretmenler Günü'nün Aybüke öğretmen ve tüm şehitlerin anısına düzenlenmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a teşekkür ederek "24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlanmasını sağlayan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bütün öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Bizler bu ülkenin sahipleriyiz ve kimseye bırakmayacağız." diye konuştu.

Etkinlik kapsamında sahneye çıkan pop şarkıcısı Buray Hoşsöz de salondakilere keyifli anlar yaşattı. Sevilen şarkılarını öğretmenler ve aileleri için seslendiren sanatçı etkinliklerin son konserini verdi. Sanatçının hayranları şarkılar ile coşkulu anlar yaşadılar ve şarkılara eşlik ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı, varlıkları ile sadece öğrencilerinin değil, bir milletin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimiz için bu yıl bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl 81 ilimizden başkent Ankara'ya gelen öğretmenlerimizle birlikte etkinliklerle kutlanıyor. Değişimin ve gelişimin anahtarı öğretmenlerimizi onurlandırmak, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere öğretmenlerimize duyduğumuz sonsuz saygı ve sevgiyi bir kez daha gösterebilmek amacıyla planlanan etkinlikler çerçevesinde, sergilerden konserlere, halk oyunları gösterilerinden müze ziyaretlerine geniş bir yelpaze sunuldu.  

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl belirgin fark yaratacak etkinlikleri, öğretmenin toplumdaki değerini anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrenci öğretmen ilişkisini güçlendirmek, emekli olanları hatırlamak, kaybettiklerimizi anmak, yeni öğretmenlere meslek bilincini aşılamak amacıyla önümüzdeki yıllarda tüm illerimize yaymayı amaçlıyor.