Vakıf Katılım web
Magazin 21.03.2019 00:30

Ayumi Takano'dan Hollywood Atağı

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in büyük ses getiren yeni sinema filmi projesi "Minamata"da Türkiye'nin yakından tanıdığı Japon oyuncu Ayumi Takano da rol alıyor. Ayumi Takano'nun filmde hem Johnny Depp'le hem de ünlü Japon aktör Hiroyuki Sanada'yla karşılıklı sahneleri var.
Ayumi Takano'dan Hollywood Atağı

Türkiye’de birçok dizi, sinema ve televizyon projesinde rol alarak dikkatleri üzerine çeken Japon oyuncu Ayumi Takano, Hollywood’a transfer oldu! Takano, dünyaca ünlü sinema yıldızı Johnny Depp’in hem başrolünü hem de Infinitum Nihil adlı şirketiyle yapımcılığını üstlendiği “Minamata” filminin oyuncu kadrosuna dahil oldu.

GERÇEK BİR HİKAYE

Johhny Depp, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen filmde Amerikalı ünlü savaş fotoğrafçısı ve foto muhabiri W. Eugene Smith’i canlandırıyor. Başrolde ona eşlik eden isim ise “Son Samuray”, “Wolverine”, “Life” başta olmak üzere sayısız Hollywood filmi ile “Lost”, “The Last Ship”, “Helix” gibi izlenme rekorları kıran dizilerde rol alan Japon yıldız Hiroyuki Sanada.

JOHNNY DEPP MÜTEVAZI BİR AKTÖR

Ayumi Takano, bu iki usta isimle aynı seti paylaştığı için çok mutlu: “Hiroyuki Sanada ile aynı okuldan mezunuz. Çok sevdiğim, saydığım bir büyüğüm. Onunla karşılıklı oynamak benim için ayrı bir mutluluk. Johnny Depp de çok profesyonel bir sanatçı ve inanılmaz tatlı bir insan. Sahne sırasını beklerken diğer oyuncularla sohbet eden, çekim bittiğinde figüranlara teşekkür eden mütevazı bir aktör. 3 haftadır buradayım, her şey yolunda. Filmin seyirciyle buluşacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.”

MİNAMATA’DAKİ ÖLÜMLERİN SIRRI

Senaryosu, Eugene ve Aileen Smith’in birlikte hazırladıkları “Minamata” adlı fotoğraf kitabından yola çıkılarak yazılan filmin konusu ise şöyle: İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan fiziksel ve psikolojik yaraları ile yaşayan savaş fotoğrafçısı Eugene, Japonya’nın balıkçı köyü Minamata’da insanların nedeni anlaşılamayan bir hastalıktan dolayı öldüğünü öğrenir ve oraya gider. Deniz, fabrika atıkları yüzünden kirlenmiştir ve oradaki balıkları yiyen köylüler hastalanarak ölmektedir. Köylüler, fabrikaya karşı bir hukuk mücadelesine başlar. Eugene, eşi Aileen ile birlikte bu mücadeleyi takip eder.

BELGRAD’DAN MONTENEGRO’YA

Yönetmen koltuğunda Andrew Levitas’ın oturduğu “Minamata” filminin Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da başlayan çekimleri, Montenegro’da tamamlandı. Filmin 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor.