Vakıf Katılım web
Spor 18.04.2016 17:53

Aziz Yıldırım'dan önemli açıklama

Mersin İdman Yurdu maçında taraftarların yuhlamalarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Bu tribünler beni kızdırırsa 10 sene daha gitmem" dedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gündeme ilişkin…
Aziz Yıldırım'dan önemli açıklama

Mersin İdman Yurdu maçında taraftarların yuhlamalarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Bu tribünler beni kızdırırsa 10 sene daha gitmem" dedi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin kötü günlerden geçtiğini dile getiren Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı

YENİBİRLİK - "Türkiye'de dün dündür bugün bugündür politikaları devam ediyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Birisi terör diğeri paralel yapı sorunu. Türkiye kötü günlerden geçiyor. Yine gözaltılar var. Diğeri de batıya yayılan terör meselesi. Bu iki çok önemli konu varken bizlerin sporda başarı ve başarısızlıkta konuşmak gibi bir hakkımız olmamalı. Bunlar olmuyormuşçasına televizyonlarda yorumcular kendilerine göre anlatıyorlar. Bir siyasi kişi ve partinin kendisini desteklediğini kamuoyuna lanse ederek kendi düşüncelerini ve bazı insanlara aptalca gelen kelimelerle söylemeye çalışıyorlar. Oradan da ceplerini parayla doldurup evlerinde yatıyorlar.

"G.SARAY BÜYÜK KULÜP YENİLELİM DER Mİ?"

Diğer taraftan insanlar bu ülkenin güvenliği için çalışıyorlar. Bugün ben Türk sporu için konuşacaktım. Galatasaray'ın futbolcusunun Beşiktaşlı futbolcuyu aramasını soracaksınız... Bunları aşalım. Galatasaray büyük kulüptür, yenilelim derler mi? Osmanlıspor geldi bizim maçımızda iyi oynadı, Beşiktaş maçında iyi oynamayacaklarının garantisi var mı?" 

TARAFTARIN YUHLAMASI

Tribünlerden gelen yuhalamalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe şampiyon olursa oyuncuları yönetimi yuhalayarak ne diyecekler? Ersun Yanal diye bağırıyorlar, Ersun Yanal zamanında nasıl şampiyon oldu Fenerbahçe, anlatacağım burada. Lig TV kulüplerle ortaktır yayından dolayı. Orada daha çok kulüplere destek olunması lazım. Orada antrenör yayın yapıyor bir süre sonra bir kulübe pazarlanıyor. Tümer Metin bizde ve Beşiktaş'ta oyuncuydu. Hasan Ali neden kırmızı kart gördüğünü anlatıyor kendince. Açıklama yaptık, kural bu diye. Her topa vuran yorumcu olamaz. Bence-sence diye birşey yok. Halis Özkahya, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ilk devre bir de Sivas-Beşiktaş maçı. Hakem hem şampiyonluğu hem küme düşmeye etkiliyor" açıklamasında bulundu. 

BARCELONA ÖRNEĞİ

Konuşmasında Barcelona örneğini veren Yıldırım, "Kulüple ilgili Terraneo'yla ilgili, Pereira'yla ilgili lig sonunda konuşuruz. Futbol takımımıza ben güveniyorum. İspanya Ligi'nde Barcelona 3 hafta önce 9 puan öndeydi. Şimdi Atletico Madrid'le eşit, Real'le 1 puan fark var. Bizde de olmaması için bir neden yok" dedi. 

"TRİBÜNLER BENİ KIZDIRIRSA 10 YIL DAHA GİTMEM"

Rant çeteleri olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "Tribünlerde içeriye el uzatanlar var, siyaset adına el uzatanlar, biler verip el uzatanlar var, otobüs tutup el uzatanlar var. Dün akşam kameraları izledim, herkesi gördüm. Bir yıldır tribünlerle ilgili bir müdahalem olmadı. Rant çeteleri var. Siyasi ve maddi rant, ikisi de var. Bunlarla ilgili çalışmaya başladık. Emniyete bütün elebaşlarını suç duyurusu yaptık. Bu tribünlere alkollü gelmeyi engelleyeceğim. Dışarıda cinayet oluyor. Yalnız bir kişinin yaralanmasıyla bunlar geçiştirilmez. Bu gruplar içinde rant mücadelesi var. İnsanların başına birşey gelmeden güvenlik güçleri önlem alsın. Bunlar bu kulüplerin başında çıban başı olarak duracaklardır. Dün Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Lig TV’de Şansal Bey taşıdı bunu gündeme. Ben olduğum müddetçe bu kulübe gelemez. Bu tribünler beni kızdırırsa 10 sene daha gitmem. Benimle uğraşmasınlar" dedi.

“AVM’YE GİTTİM, 20 KİŞİ YOKTU”

Terör yüzünden yabancı oyuncuların maçlara kendilerini veremediğini ifade eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe yönetimi sezon başında gereken her şeyi yapmış, oyuncuları transfer etmiş. Şampiyon olmak bu kadar önemli mi? Beşiktaş kaç senedir olamıyor. Galatasaray, 14 sene olamadı. Fenerbahçe şampiyon olamayınca büyüklüğünden bir şey mi kaybeder? İstanbul’da bomba patlayacak diyorlar, yüzde 50’niz sokağa çıkmıyor. Bir AVM’ye gittim geçen, 20 kişi yoktu. Rize’de kurşunlandı otobüs; insanların korkmuyorlar mı orada canlarından? Şampiyonluk gitti orada. Bir terör lafı olduğu zaman o günleri yaşıyorlar yine. Bu sene Galatasaray maşından önca 2 saat kala maçı seyircisiz oynayacağı dediler, teröre teslim olmayalım dedik. Fenerbahçe’nin lehine olmasına rağmen aklıselim davrandık. Şu an yabancı oyuncuların çoğunun terörden dolayı kendilerini veremediklerini biliyor. Galatasaray’da da öyle. Bizim ahkam kesen televizyoncular oturuyorlar, vuruyorlar" diye konuştu.

“BEN BURADAYKEN KAPIDAN GİREMEZ”

Takımın eski teknik direktörü Ersun Yanal'a yönelik sert sözler sarf eden Yıldırım şunları kaydetti

"Bu Ersun Yanal’ı antrenör yaptık ben getirdim. ‘Fenerbahçe’den ben ayrıldım’ diyor, ya biz seni gönderdik. Beni fazla konuşturma. İlk devre bitiyor şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın puanları 54’lerde. İkisi de çok kötü bir sezon geçirdiler. Ama ilk devre biterken Karabük’te 2-1 yeniliyoruz. Basın mensupları yazılarından Ersun Yanal’ı tenkit ediyorlar. Bunlar yazıldığı zaman Fenerbahçe 10 puan ilerdeydi, Eskişehir ve Sivas’a yenildi, 4 puana düştü. 4 puana düştüğü anda ben teknik heyeti ve futbolcuları topladım konuştuk. Trabzon’da maç yarıda kaldı ve yükseliş başladı. Ersun Yanal’ı tribünlerin içine mikrop gibi sokup beni daha fazla konuşturmayın. Ahlaklı insanlar ancak bu kulüpte çalışırlar, ahlaksız olanlar çalışamaz. ‘Fenerbahçeliyim’ diyorsa Trabzon’a gitmeyecekti, Galatasaray’la flört etmeyecekti.
Ben buradayken kapıdan giremez, benden sonrada bu görüşmeler olursa gücümün yettiği kadar tepkimi koyarım."

“SEN BAŞKAN OLAMAZSIN”

Kulübe başkanlık yapmak isteyenler için iki şart sunan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu: 
"Bizim kulübün içinden biri 15 senedir başkan adayı olan birisi, sen başkan olamazsın bu kulübe. Sen Fenerbahçe’yi mahkemeye vereceksin hak etmediğim paraları alacaksın, Galatasaray Kulübü’nün formasını giyerek yarışma yapacaksın, sonra Fenerbahçe’ye başkan olmak isyeceksin. Bu delegeler seçmez seni. Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyenler bir, üniversitenin tamamlanması için projelerini anlatacaklar. İki, Gebze’de 250 dönüme yakın arazi alıyoruz, Fenerbahçe’nin herşeyi oraya gelecek. Bu projenin ilk fazının yapımını sağlayacaklar. Fenerbahçe benim döneminde her üç senede bir şampiyon olmuştur. 2006’da yolumuz kesilmiştir. 2007’de Bursa’yla yarışırken kaybettik son maçta. Üç defa son maçta şampiyonluğu kaçırdık." 

"SOW'U BİZ GÖNDERMEDİK"

Sow transferiyle ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Sow’u biz göndermedik, anlaşmasında yazılı olan rakamı verdiler ve aldılar. Nani, Van Persie’e hepsi gider. Ama o arkada bağıranlar bir daha bunları göremez. Bir daha stada sokmam onları. En çok zoruma giden Ünifeb. Biz Fenerbahçe’nin geleceği bunlar olur diyorduk vazgeçtim artık. Şimdi bunların arkasında başkaları var mı bunları araştırıyoruz" dedi.  Caner Erkin'in durumuyla ilgili olarak, "Pereira bizden bir kaç gün süre istedi bizde tamam dedik. Ondan sonra duruma karar vereceğiz yönetim olarak" dedi.  Bir Beşiktaşlı yöneticinin "van Persie bonsevissiz alınabilirdi" açıklamalarıyla ilgili, "Onu söyleyene niye almadın denir. Onların futbolcusunda da aynı problem var bir araştırın" dedi. 

"FATİH TERİM ARABASINI VERMİŞ ŞİMDİ NİYE İNAT EDİYORSUNUZ"

Volkan Demirel’in milli takıma alınmaması konusuyla ilgili, “Yok Volkan’a ben talimat veriyormuşum deniyor. Oyuncuyla muhatap olupta sen kralsın diyip arkadan başka şeyler yaptırmak olmaz. Hiç kimse yapmaz. Volkan milli takımda kendisine küfür edildiği için stadı terk etti. Acilen geri dönmesi lazım diye beni aradılar UEFA’dan ceza alırız dediler. Kaptan Emre’yi aradım acilen bulun diye. Oradan ayrılırken Fatih Terim’le konuşmuş, Fatih Hoca arabasını vermiş şimdi niye inat ediyorsunuz. Gitti diye kızdım almıyorum demek yanlış. Sen iyi değilsin tercih etmiyoruz diyin bitsin" açıklamasında bulundu. Terraneo'nun ayrılmasının sorulması üzerine Başkan Yıldırım, "Personeldi aldım personeldi gönderdim. CEO'yla ilgili de kulüplerde zor CEO işi. Siz bir adam gelsin 30 sene kalsın istiyorsunuz. Aziz Yıldırım gibi adam bulamazsınız. Gönüllü adamları bırak maaş verdiğiniz adamlarda kaçarlar" dedi.  İsmail Kartal'a döneminde haksızlık yaptığınızı düşünüyor musunuz sorusuna, "İsmail Kartal'ın kendisiyle konuştum, seni Avrupa'ya gönderelim eğitim al dedim, hayır ben dinleneceğim dedi. Ben olmasaydım İsmail Kartal Fenerbahçe'ye antrenör olabilir miydi? Başarısızlık mı var benim" dedi.