Güncel - Yaşam 20.03.2016 15:48

Bakan Ala , Taksim saldırganının kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taksim'de yaşanan saldırı, sokağa çıkma yasağının oldu il ve ilçelerde devam eden operasyonlar ve Nevruz etkinlikleri hakkında basın açıklaması yaptı.  YENİBİRLİK - Efkan Ala, İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı…
Bakan Ala , Taksim saldırganının kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Taksim'de yaşanan saldırı, sokağa çıkma yasağının oldu il ve ilçelerde devam eden operasyonlar ve Nevruz etkinlikleri hakkında basın açıklaması yaptı. 

YENİBİRLİK - Efkan Ala, İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 1992 Gaziantep nüfusuna kayıtlı DAEŞ bağlantılı Mehmet Öztürk olduğunu belirtti.

"TAKSİM SALDIRISNI DAEŞ BAĞLANTILI MEHMET ÖZTÜRK YAPTI"

Taksim saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliği kesinleşti. Saldırıyı gerçekleştiren kişi 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Bu kişinin DAEŞ bağlantılı olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Ne kadar önlem alırsanız alın maalesef böyle canlı bomba saldırıları oluyor. Gerçekleşmeden önlediğimiz saldırı planlarını var. Bunların bazılarını basına açıklıyoruz bazılarını da açıklamıyoruz.

BAZI AİLE ÜYELERİNİN DE DAEŞ BAĞLANTILI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

2013'te Suriye'ye giderek örgüte katılan Mehmet Öztürk'ün ailesinde de DAEŞ sempatizanları olduğu öğrenildi. Babası ve erkek kardeşi sorguya alındığı ve bombalı saldırı ile ilişkisi olanların tespit edilmeye çalışıldığı belirtiliyor. 

"NEVRUZ İÇİN 200 BİN KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ!"

Nevruz hakkında bazı tedbirler aldık. 120 bin polis 80 bin jandarma huzuru temin etmek için görevlendirildi. Güvenlik birimleri huzur ve güvenlik içinde Nevruz'u kutlamak isteyenlere saygıyla davranacaklardır. Vatandaşlarımız da görevlerini yapan güvenlik güçlerine yardımcı olmalı. 161 müfettiş şu anda Nevruz programlarını takip ediyor. 18 ilde Nevruz kutlamalarına izin verildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN BÖLGELERDE SON DURUM

7 İlçe ve Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Operasyonlar tüm dikkatiyle devam ediyor. Bu operasyonlar vatandaşın huzuru için yapılıyor. Kimse çocuğunun terörist olmasını veya bu olaylarda zarar görmesini istemez. Bölgede bir taş yerini değiştirmişse biz o taşı yerine koymak için çalışıyoruz. Her bakanlık vatandaşlar için seferberdir. Bu operasyonlarda zarar gören bütün vatandaşların ihtiyaçları giderilecek. Sur ve İdil'de operasyonlar tamamlandı fakat çalışmalarımız devam ediyor.