Spor 07.11.2018 08:21 Güncelleme: 07.11.2018 13:24

Balıkesir'de NBA Takımı Gibi Bir Takım: Karesispor

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Karesispor, oynadığı basketbolla göz doldururken bir NBA takımı gibi...
Balıkesir'de NBA Takımı Gibi Bir Takım: Karesispor

Bertan ERMAN

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk 5 haftasında oynanan maçlar, (Özellikle ilk haftası) skor bakımından çok fazla zevk verdiği söylenemez. Hatta ve hatta 40 dakika sonunda 60 sayı barajını geçemeyen takımlar da oldu. Bu da basketbolun seyir zevkini düşürüyor. Bol skorlu maçlar izlemek istiyorsanız, ilk seçeneğiniz doğal olarak NBA oluyor. Ama gece uyumak istiyorum diyenler için de bir takımımız var. Lakin Basketbol Süper Ligi’nden değil, bir alt küme olan Türkiye Basketbol Ligi’nden…

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Karesispor, muazzam bir iş çıkarıyor; ligin ilk 4 haftasında da 100 sayı barajını aşarak elde ettiği galibiyetlerle birinci sırada yer alıyor. Toplamda 449, maç başına 112.25 sayı kaydeden Balıkesir ekibi,en farklı galibiyetini, ilk haftada Bandırma Kırmızı ile oynanan derbi maçında aldı. (53 sayı fark) Peki, Karesispor nasıl bu kadar yüksek skorlar kaydediyor?

BAYTİMUR’UN OYUN ANLAYIŞI

Karesispor’un bu bol skorlu galibiyetleri, Başantrenör Gencer Baytimur sayesinde gerçekleşti. Gencer Baytimur, bir açıklamasında transition; yani geçiş basketboluna verdiği önemden bahsediyor. Baytimur, transition basketbolunun oyuncuları ve seyircileri memnun ettiğini söylerken, antrenörlük kariyeri boyunca da bu oyun anlayışına inandığını da belirtiyor. Yani Baytimur, kendi deyişiyle yürüyerek kazanacağına koşarak kaybetmeyi tercih ediyor. Bu anlayış da, Karesispor’un NBA takımlarını aratmayan performanslar sergilemesini sağlıyor. Ayrıca, başarılı antrenörün basketbol anlayışını detaylı bir şekilde öğrenmek isteyenler, kendisine ait www.gencerbaytimur.com sitesindeki açıklamalarından yararlanabilirler.

 KARESİSPOR'DA SAYI BAKIMINDAN ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

Karesispor’da, yerli oyuncular arasında Hazer Avcı ve Reha Öz isimleri ön plana çıkıyor. Hazer Avcı, maç başında 20.5 sayı, 1995-2000 yılları arasında Fenerbahçe forması da giyen 40 yaşındaki veteran forvet Reha Öz ise, 15.5 sayı ortalamalarıyla mücadele etti. Ayrıca ABD’li oyuncular Thomas Gipson ve Carlos Medlock da, çift haneli skorlar üretirken, bazı maçlarda da 30 sayı barajını geçmeyi başardılar.

KARESİSPOR’UN İLK 4 HAFTADA ALDIĞI SONUÇLAR

1. Hafta: Karesispor 113-60 Bandırma Kırmızı

2. Hafta: Sigortam.net İTÜ 100-112 Karesispor

3. Hafta: Karesispor 102-92 Yeni Mamak Spor

4. Hafta: Yalova Group Bld. 118-122 Karesispor