Halkbank web
Ekonomi 06.02.2018 14:38

BAŞAKŞEHİR YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

Başakşehir bölgesinde bugüne kadar tamamlanan ve devam eden olmak üzere yaklaşık 29 bin bağımsız bölüm inşasını gerçekleştiren Emlak Konut bölgede projeler geliştirmeye devam ediyor.
BAŞAKŞEHİR YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, kuruluşundan bugüne kadar, geliştirdiği konut projelerinin yanında eğitim tesisleri, camiler, resmi kurumlar gibi sosyal yaşama yön veren birçok proje geliştirmeye devam ediyor.

 Başakşehir İlçesi ve Kuzey Yakası bölgesi için görüşlerini bildiren Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum; “Planlı şehircilik anlayışının ilk örneklerinden olan Başakşehir’de 1995 yılından günümüze kadar çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Başakşehir ilçemizde Emlak Konut olarak tamamlanan ve devam eden olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 29 bin bağımsız bölüm, 328 derslikli 10 okul, 5 kreş, 3 sağlık tesisi ve 4 adet cami inşasına imza attık.

 Özellikle İstanbul’un yeni yakası olarak nitelendirdiğimiz Kuzey Yakası bölgesi bulunduğu konum itibariyle, 3. Havalimanı, Halkalı – Havalimanı metro hattı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İkitelli Şehir Hastanesi’nin yanı sıra yakın zamanda güzergahı açıklanan Kanal İstanbul gibi mega projelerin merkezinde yer alıyor. Daha önce Kuzey Yakası projemizle beraber bu bölgede 360.000 m²’lik bir şehir parkı, 37.000 m²’lik kent meydanı, otel, ofis gibi hem iş hem sosyal yaşama yönelik faaliyetler hayata geçireceğimizi açıklamıştık. Yakın zamanda kent meydanımızı ve meydanda bulunan 5.000 kişilik camimizi hizmet verecek hale getireceğiz.

Şimdide Kuzey Yakası bölgesinde yer alan Kent meydanında yeni belediye hizmet binasının inşaatı için Başakşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Kuzey Yakası bölgesi Yeni belediye hizmet binası ile inşası devam eden projeler tamamlandığında entegre ulaşım ağları, kent meydanı, ticari üniteleri, şehir parkı ve daha birçok sosyal donatısıyla, toplumun her kesimine hitap edecek gece gündüz yaşayan bir cazibe merkezi olma potansiyeli taşıyor. İnşallah devletimizin de desteği ile büyüyen ve gelişen Türkiye için katma değer oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.