Türkiye - Gündem 20.07.2016 22:15

'Başka bir üst akıl var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta." dedi. YENİBİRLİK - El Cezire Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı…
'Başka bir üst akıl var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gülen'in terör örgütünün de üzerinde başka bir üst akıl var

El Cezire Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gülen'in terör örgütünün de üzerinde başka bir üst akıl var" dedi.

YENİBİRLİK ANKARA - El Cezire Televizyona konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde belli bir grup bunu düzenledi. Ama açık olan bir şey var ki onlar azınlıkta. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine zaten müsade edemezdik. Biz de gerekli bütün adımları atmak suretiyle bunun önüne geçmeye çalıştık." diye konuştu. 

Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına verilen arada El Cezire İngilizce'ye verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

"Biz de devlet ve halk olarak el eleyiz"
Fetullahçı Terör Örgütü devletin içinde paralel bir yapı oluşturduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaklardır. Ama biz de devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tip insanlara örgütlere karşıyız. Biz el ele oldukça, halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır zaten de alamamıştır" dedi.

"Rus uçağını düşüren pilotlar da göz altına alındı"
Rus uçağını düşüren pilotların göz altına alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"(Rus uçağını düşüren pilotlar) Türk hava sahası ihlal edilmiştir. Defalarca uyarılarda bulunulmuştur ama bu uyarılara rağmen devam edilmiştir. Daha sonra da olaylar meydana gelmiştir. Hala biz bu olayın ya da bu insanların bağlantılarının bununla bir alakası var mı yok mu bunları bilemiyoruz. Ama Pensilvanya'yla bu pilotların bağlantısı olabilir. Şu anda göz altındalar ve yargı bunun sonucunu ortaya çıkaracaktır. Bu grupla bağlantılı olup olmadıklarını yargı ortaya çıkaracaktır"

"Fransa bizden demokrasi dersi alabilirler"
"Fransa Dışişleri Bakanı kişisel olarak benim hakkımda bir yorum yaptıysa bu bir hatadır" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa Dışişleri Bakanı kendi işine bakmalı. Ama demokrasi dersi almak istiyorlarsa bizden demokrasi dersi alabilirler." diye konuştu.

"ABD ile Gülen'in iadesi sürecini başlattık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(FETÖ elebaşı Gülen'in iade süreci) Ülkeler arasındaki ilişkiler duygulara hislere göre olmaz mantığa göre olur. Biz bütün dokümanları bütün kanıtları ABD’ye veriyoruz bakanımız eliyle ve ABD ile bu süreci başlattık. Biz kararı bekleyeceğiz" dedi.

"Gülen'in terör örgütünün de üzerinde başka bir üst akıl var"
"Gülen'in terör örgütünün de üzerinde başka bir üst akıl var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"(İdam hakkında) Kararı verecek olan sadece ben değilim. Halk bu talebi dile getirmiştir. Sokaklardaki insanlar 'idam cezası, idam cezası' diye sloganlar atmıştır.  TBMM'dir bu noktada kararı verecek olan. Eğer parlamento böyle bir kararı verirse, burada bu cezanın hayata geçmesi için gerekli düzenlemeyi parlamento yapacak. Parlamentodan bu çıkarsa bana gelirse 'Ben bunu onaylarım' dedim."

"İfade özgürlüğü saldıracak bir araç haline gelmemeli"
Hiçbir zaman medyaya karşı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İfade özgürlüğü saldıracak bir araç haline gelmemeli" dedi.

"Vatandaşlarımız sahte beyanlara inanmasınlar" 
Darbe girişimiyle ilgili uydurma haberlere ilişkin vatandaşları uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bunlar uydurma beyanlar ve televizyonun başındaki insanlar bu uydurma beyanlara inanmasınlar. Vatandaşlarımız bu sahte beyanlara inanmasınlar, itibar etmesinler."