Vakıf Katılım web
Spor 18.03.2018 18:50

Batman'da Uluslararası Yarı Maraton Ödülleri Verildi

Batman Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Yarı Maraton ve Halk Koşusu için ter döken atletlere Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi'nde ödülleri verildi.
Batman'da Uluslararası Yarı Maraton Ödülleri Verildi

Batman’da ikincisi düzenlenen Uluslararası Yarı Maratonu ödül törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, atletler ve vatandaşlar katıldı. Ödül töreni öncesi konuşma yapan Aksoy, “Bugün Çanakkale şehitlerini anma günü. Hem Çanakkale şehitlerimiz hem de Yemen’de, Trablusgarpta, Balkanlarda, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve son yıllarda da terörle mücadelede şehit olarak bizim bu cennet vatan üzerinde güzel vatan içerisinde refah içerisinde uygarca yaşamamızı sağlayan şehitlerimize şükran vefa ve minnet duygularımızı ifade etmek için iki yıldan beridir böyle bir organizasyon tertip etmeyi böyle bir maraton tertip etmeyi kendimize görev bildik. Bu organizasyon bu topraklarda nice kadın belediyelerimizin ev sahipliği yapmış olduğu bu topraklarda yaşayan hemşerilerimize karşı olan gönlümüzün sorumluluğumuzun bir parçasıydı. İki yıldır bekliyoruz. Dünyada normalde yıldır yapılan, yüzlerce yıldır yapılan organizasyonlar var. Bizim organizasyonumuz henüz çok yeni ve henüz çok genç. Eksiklerimiz hatalarımız varsa bunları lütfen affedin. Ama umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda organizasyonumuz hem nicelik açısından, katılımcı açısından hem de nitelik açısından gelişerek devam edecektir” dedi.

Bölgenin sıkıntılı günler de geçirdiğini anlatan Aksoy, “Bu bölgede yaşayan insanların, buranın insanları halkı burada ekonomisiyle, sosyal yaşantısıyla, sporuyla, sanatıyla iyi bir yaşam sunmayı, terör, kargaşa, toz duman, ölümler, acılar bu bölge halkı hem bunları hak etmiyor hem de bu bölgenin insanlarına yakışmıyor. Bugün gerçekten dünyanın en güzel insanları burada yaşıyor. Biz de bu halkın içinde devletimizin bize verdiği görevi ciddi sorumluluk çerçevesinde devlet büyüklerimizin Cumhurbaşkanımızın, hükümet yetkililerimizin, Valimizin destekleriyle elimizdeki bütün imkanları, bütün belediye imkanlarını buradaki insanların daha iyi yaşaması için daha huzurlu yaşaması için büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz. Hakikaten hem temel belediyecilik görevlerini yerine getirmeye çalışırken, bir taraftan da kalkınmanın esas konusu olan çünkü ekonomi büyümesi biliyorsunuz. Halkımız sağlam duruyor tabi ki ekonomik olarak büyüyeceğiz tabi ki gelirlerimizi arttıracağız. Ama bunun yanında eğer spor olarak da geri kalıyorsanız kültür olarak da geri kalıyorsanız kalkınmış bir ülke olamıyorsunuz. Bizzat belirttiğim gibi arz ettiğim gibi bir taraftan temel belediyecilik bir taraftan da spor ve kültür alanındaki çalışmalarımızla da hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.