Batman Kaynak: (İHA) 05.04.2019 18:00 Güncelleme: 05.04.2019 18:18

Batman'ın İlk Kadın Köy Muhtarı

Batman merkeze bağlı Diktepe köyünde kadın muhtar adayı Emine Doksal, yerel seçimlerde 470 seçmenin 303'ünün oyunu alarak muhtar oldu.
Batman'ın İlk Kadın Köy Muhtarı

Batman’da ilk defa bir köyün muhtarı kadın olurken, azaların tamamını da kadınlar oluşturuyor.

Diktepe köyü muhtarı seçilen Emine Doksal, bölgede ve köyde kadın erkek fırsat eşitliği olduğunu göstermek adına aday olduğunu söyledi. Kendisine destek olan köy halkına teşekkür eden 27 yaşındaki bir çocuk annesi Doksal, "Çok mutluyum, beni destekleyen tüm gönül dostlarıma ve milletime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu fikir çok önceden de vardı aklımda, hep hayalimdi. Bu hayalimi bir gün gerçekleştireceğime sonsuza kadar inandım. Çok şükür kısmet oldu. İnşallah bu hayalimi sürdüreceğime inanıyorum. Kendime güveniyorum. Bu fikrimi ailemle görüştüğümde biraz zor olacağını düşündüler ama ben hiçbir zaman vazgeçmedim. Hep kararımın arkasında durdum. Bu kararımı kanaat önderimiz şeyh Selman Bağdu’ya sundum. Kendisi de sağ olsun kararıma saygı duydu ve arkamda olacağını söyledi. Maddi manevi her şekilde destek olacağını söyledi. Kendisine minnettarım" dedi.

"KÖYÜMÜZE GÜZELLİKLER, İYİLİKLER YAPACAĞIZ"

Köye yapacakları güzelliklerin ve iyiliklerin bulunduğunu kaydeden Doksal, şöyle devam etti:

"Bizim bazı plan ve projelerimiz var. Projelerimizin başında taziye evi yapmaya çalışacağız. İkincisi de sağlık ocağı yapacağız. Bazen çocuklarımız gece saat 01.00-02.00 gibi ateşleniyor. İki dakikalık bir şeyle çocuk havale geçiriyor, Allah korusun. Sağlık ocağı da bizim için önemlidir. Onu da yapma gibi bir hayalimiz var. Çocuklarımıza oyun parkları da bizim için çok önemlidir ve bizim su sorunlarımız var. Bin dönüm arazimiz susuz. Ayrıca köy halkının da kendi imkanlarıyla kazdıkları kuyulardan kendi evlerine çektikleri sudan şikayetçidir. Suyumuz çok kireçli olduğu için çocuklarımız hastalanıyorlar, yaşlılarımız hastalanıyor. Birçok kişinin de şikayeti var. Onu da inşallah halledeceğimize inanıyorum. Bayanlarımız caddeye çıkıyorlar küçük çocuklarıyla, karda kışta caddede bekliyorlar. Bunu da istiyoruz inşallah. Bir belediye arabası, şehir içi arabasının köye gelmesini istiyoruz. Allah’ın izniyle benim ihtiyar heyeti bayan arkadaşlarımla el ele, kol kola vererek her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN BİR ŞEYLERİ BAŞARMAK"

Köy azalarından Şahide Doksal ise, kadın eşitliğinin ülkede önemli bir sorun olduğunu söyledi. Şahide Doksal, şöyle konuştu:

"Siz de biliyorsunuz ki maalesef biz kadınlar şiddete maruz kalıyoruz, tacize uğruyoruz. Ama maalesef ki hakkımız göz ardı ediliyor. Geçen gün gördünüz, sesini duyurmayan bir kardeşimiz maalesef tacize uğradı. Sesini duyuramadığı için maalesef ki mahkeme o insanları serbest bıraktı. Bu genellikle kadınların ne kadar ezildiğini gösteriyor. Biz sadece bunu istiyoruz sevgili halkımızdan ve gerçekten bize destek olan bütün erkeklerden gereken her yerde bize yardımcı olmalarını ve bu kadın birliğinin başarıları için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gerçekten siz de biliyorsunuz ki kadınlar eziliyor. Sadece biz bayan kardeşlerimizden ve erkek kardeşlerimizden bunu istiyoruz. Bize yardımcı olun. Gereken yerlerde önümüzü açın ki başka yerlerde de başka bayan kardeşlerimiz seslerini duyursunlar. Köy ya da başka hiçbir yer fark etmiyor, önemli olan bir şeyleri başarmak. İnşallah bütün bayan kardeşlerimiz de bizim sesimizi duyurduğumuz gibi onlar da sesini duyurur. Bizim gibi bir şeyler başarmak için ellerinden geleni yaparlar.”