Magazin 16.02.2019 03:00

Bayan Sinsirella İle Dobra Dobra

Müzik dünyasının en çalışkan ve hırslı kadın vokallerinden biri. Uzun yıllar sahnede kaldı. Albümler yaptı, şarkılar seslendirdi.
Bayan Sinsirella İle Dobra Dobra

Micheal KUYUCU

Pat diye şöhret olmadı, yavaş yavaş çıktı basamakları. Kendisini geliştirmeyi ihmal etmedi, müzik endüstrisinde ki varlığını en kaliteli biçimde korumak adına yapılması gereken yatırımdan çekinmedi. Sonunda “Sinsirella” adlı şarkısı ile öylesine büyük bir patlama yaptı ki, yıllardır hayalini kurduğu yere geldi. 2018 yılının radyo ve televizyonlarda en çok yayınlanan şarkılardan biri olan “Sinsirella”nın yorumcusu Aylin Coşkun ile müzik ve hayat üzerine konuştuk

“Sinsirella” kelimesini duyar duymaz, daha şarkıyı bile dinlemeden almak istedim”

 “Sinsirella” Ersay Üner’in şarkısı. Çok uzun dönem Ersay’dan şarkılar dinledim. Bir gün beni çağırdı bir şarkı dinletti, “Beğendim ama bu değil” dedim. Ersay’da “Elimde ‘Sinsirella’ diye bir şarkı var” dedi ve daha şarkıyı dinlemeden, sadece “Sinsirella” kelimesini duyunca hemen “O şarkı benim” dedim. “Biz Amerika’ya gidiyoruz, 3 ay sonra döneceğiz ama” dedi. Şarkı için tam 3 ay bekledim. Sonra bir gece yarısı çağırdı, uçtum gittim. “Sinsirella”yı dinletti ve mutluluktan ağladık. Bir şarkıcı bana: “Bu sektörde şarkıları önce ben dinlerim, ben beğenmezsem başkaları alır.” Ama öyle bir şey olmadığını göstermiş oldum, “Sinsirella”yı ilk ben dinledim ve ben kaptım.

“Sinsirella’nın klibinde animasyon kullandık ve montajı aylarca bekledik”

Türkiye’de animasyon kullanımı çok az ve animasyon çok pahalı bir şey. “Sinsirella” klibimde insanlar ve yürüdüğüm merdiven dışında hepsi greenbox’ta yapıldı. Erhan Bayrak’a ve Ozan Bayraşa’ya aranje yaptırdım. Erhan daha büyükler için olan versiyonu yaptı. Ben de Ozan’a “Bu benim tam olarak hayal ettiğim versiyon değil, çocuklar için de yapmalıyım. Çocuklara da hitap edecek bir şey yapar mısın?” dedim. Yaptı, şarkı bitince klip aklımızda şekillendi hemen. Montajı aylarca sürdü. Çıldırdım. Bizim hayal ettiğimiz kıvamda değil. Acele edince bu kadar oldu. Mesela klipte kullanmak için bir peri istiyoruz “2 ay sürer” diyorlar, “Aman kalsın” diyorum. Sonucunda güzel oldu ama.

“Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserimi DVD olarak basmak istedim, ama yönetmen beceriksiz çıktı, çekemedi”

Bostancı Gösteri Merkezi’nde verdiğim albüm lansman konserim için “Çok para harcamış” diyorlar. Pırlantanıza vereceğiniz parayı işinize harcasanız da keşke benim gibi dünya çapında konser verseniz. Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserimin videosu YouTube kanalımda var. DVD olarak basmak istedim, ama maalesef olmadı. Çekim istediğim gibi olmadı. Yönetmenle kavga ettim, beceriksiz biri çıktı. Kayıt alınırken konserde salonun içindeki ses alınmamış mesela. Oysaki insanlar benimle beraber “Sinsirella” diye bağırıyordu. Memnun kalmadım ondan DVD olarak yayınlamadım.

“Kadın şarkıcılar egolarından dolayı birbirileriyle düet yapmıyorlar”

Ben Hande Yener’e gittiğimde bir gün “Manzara” şarkısını duydum ve “Ay Hande ‘Manzara’ benim favorim” dedim. Ne zaman gitsem “Bir de ‘Manzara’yı çalsana” diyordum. Bir gün bana geldi, evde hüngür hüngür ağlıyorum “Bıktım bu piyasadan, herkes herkesin kankası bana şarkı gelmiyor ve gelmeyecek bırakıyorum artık” dedim. Hande o gün “Manzara’yı sana veriyorum” dedi. O kadar çok söyledim ki şarkıda gözüm varmış gibi hissettim “Asla almam” dedim. Sonra düet yapma fikrini söyledi ve düet fikri ortaya çıktı. Hande Yener, benim damarımın içindeki kan gibidir. İki kadın düeti yok bu piyasada. Çünkü iki kadın yan yana gelecek kadar alçakgönüllü olamıyor. Ülkemizde egolarından dolayı yapmıyorlar. Kadınlar daha egolu bu konuda. Halbuki yapsalar çok tatlı olur, iki kadının zarafeti bambaşkadır. Hande Yener “Aylin Coşkun’la düet yapacağım” diye bir komplekse girmedi.

“İyi olanı alkışlamayı bilin”

“Manzara”yla “Yok Artık”ın arasında Sezen Aksu’nun “Anladın Sen Onu” diye bir klibim var ve henüz iki milyon izlenme bile alamadı. Çok güzel bir şarkı ama istediği yeri asla bulmamış, yanlış zamanda yayınladığım bir şarkım. Baktım yürümüyor hemen “Yok Artık”ı yayınladım. Biraz eliniz vicdanınızda olsun. İyi olan şeyi alkışlamayı bilin. Ben tıklama hilesi yapsaydım çok iyi bir şarkı olan “Anladın Sen Onu”ya yapardım.

“Yok Artık”ın klibini çekerken az daha ölüyorduk”

Klip için Tayland’a Adalar’a gidelim diye düşündük. Adalar’dan en geç saat 16:00’da geri dönülmesi lazım. Biz geri dönerken biraz geç kaldık. Giderken yolda döndüğümüz bir ada sular altında kalmıştı. Klip çekimi sırasında bir ara arkaya bir döndüm hortum gibi bir şey gördüm. Klipte de gözüküyor, arkada şimşek çakıyor. O şimşekler gerçekti. “Arkadaşlar hemen gidelim” dedim. Tekne yanaşacak yanaşamıyor, çünkü adanın 4 tarafından da dalga vuruyor. Arkadan da fırtına geliyor. Balıkçılar panik yaşadı, nişanlım atladı yanıma. Fırat 2 kulaç attı boğuluyordu. Tekne yanaşamıyor, ip ve halat ile çektiler bizi kurtulduk. On dakika daha kalsak, orada esir kalacaktık. Kulağıma su girdi, kıvrandım “Ölüyorum!” diye çığlıklar atıyordum.

“Hande ile Demet kavgasında ben yandaş olmam”

Ben Hande Yener’e yakın olunca hemen Demet Akalın’ın fanları bana sarmaya başladı. Ben bir yandaş, taraf değilim; ben tek başına bir bireyim. Kardeşim olduğu için Hande’ciyim. Ama sektörel olarak taraf değilim. Demet’le aramın açılmasının farklı bir nedeni vardı. Kimse de bilmez neden küstüğümü. “Hande’yle Demet barıştı, siz peki?” diye soruyorlar. Bu benim konum. Ben bir bireyim. Demet’le Hande barıştı diye bir sürü küstükleri arkadaşları oluyor. Allah’tan Hande’min öyle huyları yok. Kiminle görüşürseniz görüşün Hande sizi bloklamaz, böyle bir tavrı yoktur.

“Eurovision’da hakkının yendiğini bile bile, orada aşağılanmayı beklemek saçmalık”

Küçükken “Eurovision’a katılayım” diye kafamda çok kurmuştum. 6 ay boyunca emek harcadığım sahneme bile “Para harcamış” diyen kıskanç fesat tiplerin olduğu ülkede artık en sonunda “Kendi kendime takılayım” diyorsun. Yurt dışıyla ilgili bir beklenti içinde değilim bu yüzden. “Sinsirella”, “Gangnam Style” ile yarışabilecek bir şarkı ve ben dünyada da çok ses getireceğine inanıyorum. Belki ileride yurt dışı ile ilgili bir şeyler yapabiliriz. Eurovision tarzı yarışmalarda olaylar politik dönüyor ve bu da yoruyor insanı. Hakkının yendiğini bile bile orada aşağılanmayı beklemek saçma bence. Birinci olacak şarkı dereceye bile girmiyor, bu aşağılanmayı niye kendime ve ülkeme yaptırayım? Önemli bir yarışma mı ki bu? Önemli olan yurt dışında ismini bir şekilde duyurmak.

Can Bonomo 5. albümü için stüdyoya girdi

Can Bonomo, 5. albümünü kaydetmek üzere stüdyo çalışmalarına başladı. Yeni albümü mart ayında yayınlanması beklenen sanatçı, şubat ayında albümden bir şarkıyı tekli olarak yayınlayacak. Yoğun bir çalışma temposuyla hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Bonomo, vokal koçluğunu Fatma Turgut'un üstlendiği şarkıyı dinleyicilerle buluşturmak için gün saydığını söylüyor.

Ay yüzünden buluştular

Aydilge ve Halil Sezai'nin uzun zamandır merakla beklenen ‘Aşk Yüzünden’ adlı yeni teklisi Avrupa Müzik etiketiyle müzik marketlere sunuldu.

Sözleri Aydilge'ye, beste ve düzenlemesi Samuray Gökçe'ye ait olan şarkının yalnızlık ve kalp kırıklığı temalı klibinin sonunda izleyiciyi bir de sürpriz bekliyor.

Halil Sezai, ‘Aşk Yüzünden’ şarkısının da kesinlikle kalplere dokunacağına inandığını dile getirirken. Aydilge hem müzisyen hem de insan olarak çok büyük sevgi duyduğu Halil Sezai ile beraber şarkı söylemenin kendisi için büyük anlam taşıdığını söyledi.

TRT Müzik’te yepyeni bir program başlıyor

Müzik dünyasının efsanelerinin hayat hikayelerinin anlatıldığı “Müziğin Kilometre Taşları” programı TRT Müzik ekranlarına transfer oldu. Program milyonları peşinden sürükleyen, geçmişin efsane şarkı ve albümlerinin üretim hikayeleri, duayen yorumcuların müzik yaşamlarına dair bilinmeyen müzikal hikayeleri ve müzik dünyasına damgasını vuran olayları birinci ağızdan dinleme ve tekrar yaşama fırsatı sunuyor. Her hafta müzik endüstrisinin bir efsane sanatçısının konuk olduğu programda müzik tarihine renkli bir yolculuk imkânı sunuluyor. Cumartesi günleri TRT Müzik’te 17.00’de yayınlanan programın ilk konuğu Nino Varon olacak.

YKS maratonu başladı

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu başladı. 15-16 Haziran'da gerçekleşecek sınavlar için başvurular 6 Mart tarihine kadar devam edecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurular başladı. Açıklanan 2019 YKS Kılavuzu'nu değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, "2018 yılındaki sistem değişikliğine bağlı olarak kılavuzda puanların yer almayışı belirsizliğe sebep olmuş ve adaylar yanlış tercihler yapabilmişlerdi. Bu sene puanların ve başarı sıralarının oluşması ile daha doğru tercihlerle daha yüksek bir yerleşme ve doluluk bekliyoruz" dedi. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu başvuruların alınmasıyla birlikte başladı. 15-16 Haziran'da gerçekleşecek sınavlar için başvurular 6 Mart tarihine kadar devam edecek. Bu zorlu maratona katılacak gençlere şimdiden başarılar diliyorum.

Bahadır Tatlıöz’ün heyecanı büyük

Bahadır Tatlıöz, farklı altyapısı ve aranjesiyle alışılagelmiş tarzının dışına çıkarak hayranlarına yepyeni bir proje hazırladı. Kısa bir süre önce ‘Kendine İyi Bak’ şarkısı ve klibiyle dikkatleri çeken başarılı yorumcu şimdide “Çaresi Nerde” adlı şarkısını yayınladı.

Bahadır çok çalışkan bir çocuk, yıldızı parlayan yeni nesil yorumcular içinde işine en fazla hakim olan yorumcu desem abartı olmaz. Sözünü, müziğini yazıyor, düzenlemesini yapıyor, klibini çekiyor özetle paket teslim yapıyor.

Bahadır Tatlıöz yeni şarkısı ve klibi ‘Çaresi Nerede’ ile ilgili: ‘Çaresi Nerede’ bugüne kadarki tüm Bahadır Tatlıöz projelerinden farklı bir sound ama benzer duygularla yoğurulmuş bir proje oldu. Benim için heyecan verici bir tarafı var çünkü vokal tekniği olarak önceki şarkılarımdan çok farklı bir üsluba sahip. Aranjman tekniği olarak yine bugüne kadar ki projelerden bambaşka bir aranjman oldu, çok seveceğinizi ümit ediyorum, heyecanım büyük’ diyor.