Güncel - Yaşam 19.03.2016 15:55

Beklenen saldırı bu muydu?

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki Hükümet Konağı yakınlarında bugün saat 11.00 sıralarında bir canlı bir bomba saldırısı meydana geldi. Almanya, bu hafta Türkiye'deki elçiliklerini 'ciddi güvenlik uyarısı' gerekçesiyle kapatmış ve…
Beklenen saldırı bu muydu?

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki Hükümet Konağı yakınlarında bugün saat 11.00 sıralarında bir canlı bir bomba saldırısı meydana geldi. Almanya, bu hafta Türkiye'deki elçiliklerini 'ciddi güvenlik uyarısı' gerekçesiyle kapatmış ve Alman Lisesi'nde de eğitim durdurulmuştu. ABD elçiliği de Türkiye'deki vatandaşlarını 17-21 Mart tarihleri arasında dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

YENİBİRLİK - Bu hafta içinde, Özel Alman Lisesi ile Almanya Başkonosolosluğu “güvenlik gerekçesiyle kurumlarını kapatmıştı. Alman Lisesi'nden velilere gönderilen mesajda, "Sayın velimiz / değerli öğrencimiz, güvenlik gerekçeleriyle bugün (17/03/2016) okulumuz kapalı olacaktır" denilmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye’de artan terör ihtimali gerekçe gösterilerek Ankara ve İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Güvenlik birimlerimize Türkiye’deki Alman temsilciliklerine yönelik saldırı ihtimali konusunda somut ve ciddiye alınması gereken bilgiler ulaştı” demişti.

17-21 MART ARASINDA 4 İL İÇİN UYARIDA BULUNMUŞTU

ABD elçiliği de Türkiye ile ilgili yeni uyarıda bulunmuştu. Resmi sitesinden açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, nevruz kutlamalarının yapılacağı 17-21 Mart tarihleri arasına dikkat çekerek  vatandaşlarını güvenlik konusunda uyarmıştı. Nevruz kutlamalarının Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da 20 Mart Pazar günü yapılacağını ifade eden ABD elçiliği, bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarını güvenlik konusunda uyarmıştı. Taksim'de gerçekleşen patlama, gözleri yapılan bu uyarılara çevirdi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: OTELLERİNİZDEN AYRILMAYIN

Yaşanan patlamanın ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Türkiye'de olan vatandaşlarını otellerinde kalmaları ve herhangi bir durumda kendileriyle irtibata geçmeleri konusunda uyardı.