Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika 26.04.2018 15:15

Belediye Başkanları Seçim İçin İstifa Etmeye Başladı

24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde belediye başkanları partilerinden milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ediyor.
Belediye Başkanları Seçim İçin İstifa Etmeye Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

TRT Hukuk Baş Müşaviri Avukat Maruf Okuyan da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer aldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevini 10 Eylül 2016'dan bu yana sürdüren Selami Altınok, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için, görevinden ayrıldı. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı salonunda yaptığı basın toplantısında, istifasını açıkladı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

Fatih Belediye Başkanı Demir
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.