Spor 20.04.2018 22:45

Belgrad'a 1 Kala

Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague çeyrek final serisinin ikinci maçında Baskonia'yı 95-89 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi.
Belgrad'a 1 Kala

Bertan ERMAN

Maçın ilk dakikasına boyalı alanda hakimiyet kurarak başlayan Baskonia, Timma ve Shengelia'nın sayılarıyla, Sarı Lacivertliler karşısında bir buçuk dakikada 6-0'lık üstünlük sağladı. Başantrenör Zeljko Obradovic'in aldığı erken molanın dönüşünde agresifliğini devreye geçiren Fenerbahçe Doğuş, kısa sürede oyuna ağırlığını koydu. 12-0'lık bir seriyle öne geçen Sarı Lacivertliler, son dakika içinde gelen 3 sayılık basketlere engel olamasa da, ilk 10 dakikayı 25-23 önde tamamladı. İlk çeyrekte temsilcimiz adına etkili olan isim bulduğu 8 sayıyla Jan Vesely oldu. Sarı Lacivertliler, üstünlüğün zaman zaman el değiştirdiği ikinci çeyreğin 3.47-2.37 dakikaları arasında yakaladığı 8-0'lık seriyle skorda avantajı eline geçirdi ve bu avantajı koruyarak soyunma odasına 53-49'luk üstünlükle gitti.

Baskonia, üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında Poirier ve Shengelia ile etkili olmaya çalışsa da, temsilcimiz agresif oyunuyla maçtaki kontrolü sağlamaya devam etti. Ancak Fenerbahçe Doğuş'un erken faul problemine girmesi, İspanyol ekibinin oyunda kalmasını sağladı. Sarı Lacivertliler, bu çeyrekte Nikola Kalinic ile skordaki üstünlüğünü koruma altına aldı.Faul atışlarının yoğun olduğu bu çeyrek, Fenerbahçe Doğuş'un 71-68'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Son 10 dakikada farkı 1 sayıya kadar düşüren Baskonia'ya karşı 8-0'lık bir seri bulan Sarı Lacivertlilier, kontrolü ele geçirdi. Baskonia, Matt Janning'in sayılarıyla maça yeniden ortak olmaya çalışsa da, temsilcimiz sahadan 95-89 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş'ta Brad Wanamaker, 19 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Jan Vesely 16 sayı ve 6 ribaundla galibiyette etkili olan isimler arasındaydı. Baskonia'da Matt Janning, 17 sayı kaydetti. Serinin üçüncü maçı, 24 Nisan tarihinde, İspanya'da oynanacak. Sarı Lacivertliler, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde, Belgrad'da düzenlenecek Final Four'a yazdıracak.

FENERBAHÇE DOĞUŞ - BASKONIA

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Elias Koromilas (Yunanistan), Fernando Rocha (Portekiz)

5 faulle oyun dışı kalan oyuncu: Tornike Shengelia (Baskonia)

Fenerbahçe Doğuş: J. Thompson 1, N. Melli 10, M. Mahmutoğlu, B. Wanamaker 19, K. Sloukas 9, J. Nunnally 7, M. Guduric 6, J. Vesely, N. Kalinic 11, A. Muhammed, A. Düverioğlu 6, L. Datome 10

Baskonia: L. Vildoza 7, J. Timma 11, J. Voigtmann 11, R. Malmanis, M. Huertas 5, R. Beabubois 11, M. Janning 17, I. Diop, V. Poirier 14, I. Martinez, T. Shengelia 12, P. Garino 1