Kültür Sanat 24.11.2021 17:27

"Beş Çello" Oda Müziği Konseri, Süreyya Opera Sahnesi'nde

İstanbul Devlet Opera ve Balesi,  Süreyya Sahnesi'ndeki Kasım ayındaki konserlerine "Beş Çello" oda müziği konseri  ile devam ediyor.

Seçkin klasik müzik eserlerinin, çello toplulukları için uyarlanan versiyonlarının seslendirileceği konser programında besteciler;

Tomaso Albinoni, Antonio Vivaldi, Gabriel Fauré, Antonín Dvořák, Joseph Haydn, Heitor Villa-Lobos, David Popper, Pyotr İlyiç Çaykovski, Alexander Krein, Eduardo di Capua, Isaac Albéniz, Dmitri Şostakoviç’in eserleri yer alıyor.

Anlatımlı olarak  gerçekleşecek olan “Beş Çello” oda müziği konseri,  interaktif yani seyirci ile etkileşimli olma özelliği ile de ilgi çekiyor.

Programdaki parçalar hakkında kısa bilgilerin de aktarılacağı konserde, seyirciler merak ettiği sorulara da cevap bulabilecekler. Örneğin; Orkestranın işleyişi nasıldır ? Orkestra sanatçılarının sahip olması gereken nitelikler nelerdir? Solo Çellist ne demektir?...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Çellistleri; Şafak Erişkin, Gözde Öcal Güvemli, Burak Ayrancı , Seren Karabey, İsmail Kaya’nın solist olarak sahnede olacakları konserin piyanisti Hüseyin Kaya.

 

Konser, 27 Kasım 2021 Cumartesi ,  Saat: 16.00’da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşacak.