Dünya 18.09.2019 09:06

Beyaz Saray: Taliban bu saldırılara devam ettikçe barış görüşmesi yapılmayacak

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan (Donald Trump), Taliban bu tür saldırılarına devam ettiği sürece onlarla herhangi bir barış görüşmesi yapmayacağını açıkça ortaya koymuştur." denildi.
Beyaz Saray: Taliban bu saldırılara devam ettikçe barış görüşmesi yapılmayacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Afganistan'daki saldırıları nedeniyle Taliban ile barış görüşmesi yapmayacağı bildirildi.

Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil ve Parvan vilayetlerinde düzenlenen ve 48 kişinin öldüğü saldırıların kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "ABD, Taliban'ın Afgan halkını hedef alan korkakça saldırılarını güçlü bir şekilde kınamaktadır. Başkan (Donald Trump), Taliban bu tür saldırılarına devam ettiği sürece onlarla herhangi bir barış görüşmesi yapmayacağını açıkça ortaya koymuştur." ifadelerine yer verildi.

"Taliban bu saldırılarla Afgan halkını açıkça umursamadığını gösteriyor"
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığından, saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.

Afganistan halkına karşı düzenlenen saldırıların kınandığı vurgulanan açıklamada, "Taliban, bu saldırılarla Afgan halkını ve kurumlarını açıkça umursamadığını gösteriyor. Taliban, Afgan halkına ve ülkelerinin geleceğine bu kadar ciddi zarar veren şiddete ve yıkıma devam etmek yerine barışa dair gerçek bir kararlılık göstermeye başlamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Başkent Kabil ve Parvan vilayetlerinde Taliban tarafından düzenlendiği belirtilen iki ayrı intihar saldırısında 48 kişi ölmüştü.

Birinci saldırı Kabil yakınındaki Parvan vilayetinde gerçekleştirilmiş, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine yönelik düzenlenen intihar saldırısında 26 kişi hayatını kaybetmiş, 42 kişi yaralanmıştı. Saldırıdan Cumhurbaşkanı Gani yara almadan kurtulmuş, hayatını kaybedenlerin çoğunun sivil olduğu açıklanmıştı.

Öte yandan birinci saldırının hemen ardından başkent Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınında ikinci intihar saldırısı düzenlenmiş, bu saldırıda da 22 kişi yaşamını yitirmiş, 38 kişi yaralanmıştı. İkinci saldırıda hayatını kaybedenlerin de çoğunun sivil olduğu öğrenilmişti.

Her iki saldırıyı da Taliban üstlenmişti.