İstanbul 15.04.2019 03:00

Beylikdüzü Belediyesinde devir teslim

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Mehmet Murat Çalık'a görevi devretti
Beylikdüzü Belediyesinde devir teslim

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "AK Partili hemşehrilerime, dostlarıma sesleniyorum: Ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdünüz? Toplumun vicdanı kararı vermiştir. Elinde bulunan yetkileri adaletten ve vicdandan uzak bir şekilde kullananlara sesleniyorum: Türkiye'mize zarar vermeyin, bu milletin demokrasi duygularına, sandığa olan inancına zarar vermeyin. Türkiye'mizin demokratik süreçte verdiği mücadeleyi kirletmeyin." dedi.

Beylikdüzü Belediyesinde düzenlenen devir teslim töreninde İmamoğlu, mührü teslim ettiği Çalık'ın yakasına, Türk bayrağı rozeti taktı. Gözünün "zerre kadar arkada olmadığını" ifade eden İmamoğlu, "Allah herkese böyle mutlu görev teslimleri nasip etsin." dedi. Törende İmamoğlu'na, üzerinde Arapça "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" yazılı bir tablo hediye edildi.

Görevi devralan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da kimliğine, inancına, yaşam tarzına bakmadan herkese eşit hizmet götüreceğini ifade ederek, "Beylikdüzü'nü aklın ve bilimin ışığında vicdanlı, demokrat ve paylaşımcı bir anlayışla yöneteceğim. Beylikdüzü'nde işsizlik azalacak, ortak çabayla bütün süreçlerimizi yöneteceğiz, bütün hayallerimizi birlikte kuracağız. Birlikte çözüm üreteceğiz, çözümleri birlikte hayata geçireceğiz." dedi.