Magazin 11.06.2019 11:06

BİLGEN BENGÜ "GİT GİDEBİLİRSEN" DİYOR

Cici Kız Bilgen Bengü yeni şarkısıyla müzik dünyasına merhaba diyor.
BİLGEN BENGÜ

Hayat O kadar çabuk geçiyor ki, bir zamanlar her gün dinlediğimiz sanatçılarımıza artık ulaşamıyoruz.

Bu sanatçılardan biri de Bilgen Bengü.

1975 yılı Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerinde seslendirdikleri “Delisin” şarkısıyla bir gecede tüm ülkede tanınan Cici Kızlar grubunun en küçük üyesi olan Bilgen Bengü, 49 yıllık müzik kariyerini çeşitli başarılarla geçirdi. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarından mezun olan ve ülkemizin popüler müzik dünyasına başarıyla imza atan Bilgen yeni single çalışması “Git Gidebilirsen” ile yine sesini bize dinletiyor. 

 Bir zamanların efsane müzik otoritesi “Hey” dergisinin "Yılın Ümit Veren Kadın Sesi" olarak onu seçmesi ve “Söyle Kimdi O" adlı çalışma müzik listelerinde birinci olması. Bilgen Bengü’nün Müzik kariyerini hızla tırmanmaya başlamasını sağladı. 1975 yılında yapılan ilk Eurovision Şarkı Yarışmasında Finale Semiha Yankı ile kaldılar. Çekilen kurada Semiha Yankı kazandı ve o gitti yarışmaya.  Delisin Filminde Tarık, Akan ve Necla Nazır ile başrol oynayarak Yeşilçam deneyimi yaşadı. Ardından birçok başarılı müzisyen ile çalışarak adı aklımızda birçok şarkıya ruh verdi. "Kendine İyi Bak", "O Piti Piti" ve "Dik Kalbimde Yarayı" “ Söyle kimdi o” gibi şarkılarıyla herkesin en sevdiği şarkıcı oldu.

1988 yılından sonra müziğe bir müddet ara verdi. Değişik turne ve programlara katılmaya başladı. Ama müziği hiç bırakmadı. 2011 yılında yayınlanan, “Şarabi” ve “Emirgan” isimli şarkıları yorumladığı maxi single’ının ardından Bilgen Bengü, duygu yüklü sesi ile bizlere aşkın büyüklüğünü yeniden hatırlatacağı “Git Gidebilirsen” isimli yeni eseri ile dijital platformlarda yerini almaya hazırlanıyor.