Spor 18.11.2018 02:00 Güncelleme: 18.11.2018 00:47

Bisikletle İyilik Hareketi

Bisiklet sever 4 arkadaşın kurduğu Veloturk, Çeşme'de 3 yıldır düzenledikleri Gran Fondo ile hem amatör bisikletçileri bir araya getiriyor, hem de ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye ederek gönülleri fethediyor.
Bisikletle İyilik Hareketi

İzmir’in şirin ilçesi Çeşme geçtiğimiz günlerde yıllar önce yurtdışında gittikleri Gran Fondo yarışlarına özenip, “Acaba biz de yapsak mı? Kimse gelir mi ki ?” diye düşünen 4 arkadaşın kurduğu Veloturk bisiklet takımının öncülüğünde düzenlenen Gran Fondo Çeşme’ye 3’üncü kez ev sahipliği yaptı.  Sarper Günsal, Arda Türkmen, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı ve Umut Duygu’dan oluşan Veloturk ekibi Türkiye’de ki bisiklet yarışlarının olmazsa olmazı  Argeus Travel & Events ve onun  işinin ehli kurucusu Aydın Ayhan Güney’i de yanlarına alarak başlattıkları amatörlere açık bisiklet yarışının  ilk senesinde 1200 bisikletçi ve beraberindekilere Çeşme Belediyesi’nin de desteğiyle ev sahipliği yaparken, bu kez çok daha büyük bir katılımla, 17 ülkeden 1336 bisiklet gönüllüsünü ağırladılar.

‘Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler’

Çeşme’ye iki gün boyunca bisiklet heyecanı ve coşkusu yaşatan  Veloturk Gran Fondo Çeşme, Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi kapsamında  ayrıca 140 öğrencinin bisiklet hayallerinin gerçekleşmesini de sağladı. Geçen iki yılda 2500 ihtiyaç sahibi çocuğu bisikletle buluşturan organizasyon bu kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ihtiyaç sahibi 140 ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet hediye ederken, çocukların mutluluğu da gözlerinden okunuyordu.

Engelliler engel tanımadı

Organizasyon başarısı ve parkur kalitesi sayesinde katılımcılardan övgü toplayan Veloturk Gran Fondo  Çeşme’de yaşanan özel anlar bununla sınırlı kalmadı. 11 görme engelli ve 3 paralimpik sporcunun da yarış deneyimi yaşama fırsatı bulduğu günde Çeşme Belediye Başkanı  Muhittin Dalgıç’ta bisiklete bindi ve organizasyon için şehrine gelenlere baştan sonuna kadar iyi bir ev sahipliği yaptı. Yarışçıların sorunsuz bir gün yaşamaları için 150’den fazla görevli ve gönüllünün çalıştığı  organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasında kurumsal destekçiler ve sponsor markaların da büyük katkısı oldu. Argeus Travel & Events ve On İletişim’in medya duyarlılığı sayesinde 50’ye yakın medya mensubunun da yerinde takip ettiği  Veloturk Gran Fondo  Çeşme geride güzel anılar bırakarak son bulurken; gelecek yılın çalışmalarına da ara vermeden başladı bile. Mustafa YAŞAR

 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu söylerken, bisiklet binmekten de geri kalmadı.

Organizasyonu  Spor Müdürümüz Mustafa Yaşar ve 50’ye yakın medya mensubu yerinde takip etti. 

11 görme engelli ve 3 paralimpik sporcu Çeşme’de  yarışanlar arasındaydı.

 

Veloturk Gran Fondo  Çeşme’de 140 ihtiyaç sahibi öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Veloturk ekibi , Argeus Travel & Events ‘in sahibi Aydın Ayhan Güney ile birlikte yine başarılı bir organizasyona imza attı.