Türkiye - Gündem 19.05.2018 08:05

Bismilli Başarılı Öğrenciler Ankara'da

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Ankara'ya gelen Diyarbakır Bismilli başarılı öğrenciler, Uluslararası Medya Erformasyon Derneğini ziyaret etti
Bismilli Başarılı Öğrenciler Ankara'da

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak: Bu gezimizin en büyük amacı geçmişimizle, kültürümüzle bağımızın güçlendirilmesi ve o köprünün sağlam inşa edilmesi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden gelen başarılı öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Uluslararası Medya Erformasyon Derneğini (UMED) ziyaret etti.

UMED Genel Başkanı Aslan Değirmenci, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ile Bismil Fen Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nden gelen 40 başarılı öğrenciyi ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Değirmenci, gençlerin milli mücadele ruhu açısından Ankara'da görülmesi gereken yerleri ziyaret edeceklerini belirtti.

- "İnşallah bu gençlerimizi Kudüs'e de götüreceğiz"

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise gençlerin Türk Kurtuluş Savaşı'nın tarihi süreci açısından önemli olan Ankara, Samsun, Amasya ve Sivas'ı gezeceklerini anlattı.

Ak, Ankara'da birinci TBMM, Anıtkabir, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacı Bayram Veli Camisi, Gazi Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret edecek gençlerin, yarın Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na katılacaklarını daha sonra da Amasya ve Sivas'a gideceklerini söyledi.

Milli mücadelenin ruhunu yaşatmayı amaçladıklarını vurgulayan Ak, şunları kaydetti:

"Bu gezimizin en büyük amacı geçmişimizle, kültürümüzle bağımızın güçlendirilmesi ve o köprünün sağlam inşa edilmesi. Bu coğrafyadaki gençlerimizi Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Arap'ı ile aynı safta buluşturma projesidir. İnşallah bu gençlerimizi Kudüs'e de götüreceğiz. İnşallah bu gençlerle Kudüs'e gitmeyi yüce Rabb'im nasip eder."