Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 30.07.2020 03:00

Bitirme teziydi seyirciyle buluştu

Bir çok ünlü sanatçının senaryosunu beğenip destek vermesiyle çekilen 'Büyük İstanbul Depresyonu' filminin gösterimi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşti.
Bitirme teziydi seyirciyle buluştu

Zeynep Dilan Süren'in üniversitede bitirme tezi konusuyken, sinemacıların ve ünlü oyuncuların destek olması ve düzenlenen maddi destek kampanyasıyla profesyonel film olarak çekilen 'Büyük İstanbul Depresyonu' kısa film kategorisinde yarışmaya da katıldığı İstanbul Film Festivali'nin son gösterim gününde seyirci karşısına çıktı. Sabancı Müzesi'nde geçtiğimiz pazartesi yapılan gösterime tüm oyuncu ve yönetmen ekibi katıldı. 

Genç oyuncu Nazlı Bulum'un yapımcılığını üstlendiği ve Kübra Balcan ile başrolü paylaştığı filmin çekilmesi için Bulum, sinema çevresini harekete geçirdi. Alican Yücesoy'dan Hazar Ergüçlü, Özge Özder ve Bartu Küçükçağlayan'a kadar bir çok ünlü sanatçının maddi ve manevi olarak destek olduğu film, internette başlatılan bir kitlesel fonlama kampanyası ile de bağış toplayarak çekimini tamamladı.
Nazlı Bulum, ''Dilan Süren'in bitirme tezi projesiydi, senaryoyu çok beğendiğim için profesyonel yapıma ikna ettim. Tüm üniversite öğrencilerilerinin kendilerini bulacağı bir film olduğuna inanıyorum.'' dedi. Festival yolculuğuna yurt içinde ve dışında devam edecek 'Büyük İstanbul Depresyonu, iki üniversite öğrencisinin İstanbul'da zor koşullarda okurken yaşadıkları gelecek kaygısını konu alıyor.