Dünya 23.03.2016 10:44

Boko Haram adına düzenlenen intihar saldırısına katılmayı reddetti

9 Şubat günü iki Nijeryalı kız ülkenin kuzey doğusunda sivillerin bulunduğu bir kampa girdi. Dakikalar sonra üstlerindeki bomba yüklü yelekleri patlattılar ve 58 kişiyi öldürdüler. Üçüncü kız, İslamcı grup Boko Haram adına…
Boko Haram adına düzenlenen intihar saldırısına katılmayı reddetti

9 Şubat günü iki Nijeryalı kız ülkenin kuzey doğusunda sivillerin bulunduğu bir kampa girdi. Dakikalar sonra üstlerindeki bomba yüklü yelekleri patlattılar ve 58 kişiyi öldürdüler. Üçüncü kız, İslamcı grup Boko Haram adına düzenlenen intihar saldırısına katılmayı reddetti. Bu, onun hikayesi.

YENİBİRLİK - Yola varır varmaz kadın 'Ayyy' diye bağırdı ve karnının ağrıdığını söyledi. İnsanlar ona yardım etmek ve ayağa kaldırmak için başına üşüştüğünde bomba patladı. Boko Haram'a katılalı bir yıl olmuşken, örgüt üyeleri ona Dikwa kampına saldırıdan söz etmiş. Üç genç kıza bu eylemi gerçekleştirirlerse cennete gidecekleri söylenmiş.Havva "Onlara hayır dedim çünkü annem Dikwa kampında yaşıyor. Oraya gidip insanları öldürmeyeceğim. Onun yerine kampa gidip ailemle kalır, orada ölürüm daha iyi" diye anlatıyor. Havva'nın onunla birlikte tutsak alınan erkek kardeşi hariç, annesi, babası ve diğer kardeşleri Borno eyaletindeki Dikwa kampında kalıyorlar.